Redactie Metro
Redactie Metro Sport 18 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Opnieuw Nederlands podium op de 500 meter

Voor de tweede keer dit weekend heeft de 500 meter bij de wereldbekerfinale schaatsen in Minsk een compleet Nederlands podium opgeleverd. Jan Smeekens won zondag op de afsluitende race goud met een tijd van 34,83 seconden. Dai Dai Ntab veroverde het zilver en Hein Otterspeer reed de derde tijd.

Zeventiende wereldbekerzege

Zaterdag veroverde Otterspoor nog het goud, gevolgd door Smeekens en Ronald Mulder. Mulder moest bij de tweede 500 meter genoegen nemen met de achtste plek (35,10). Olympisch kampioen Havard Lorentzen uit Noorwegen haalde de vierde tijd, maar bleef toch veilig voor de eindzege in het wereldbekerklassement van de 500 meter.

Voor Smeekens was het zijn zeventiende wereldbekerzege op de 500 meter. Hij won in november 2014 in Japan voor de laatste keer een wereldbekerwedstrijd op de kortste afstand. Smeekens was zondag in Minsk beduidend sneller dan tijdens de eerste 500 meter toen hij met 35,07 net tekort kwam op de winnende tijd van Otterspeer (35,06).

Smeekens had in Minsk nog wat goed te maken voor zijn olympische 500 meter vorige maand in Pyeongchang. Hij kwam toen op deze afstand niet verder dan de tiende tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.