Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 13 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Olympisch kampioen Wüst is ‘te oud’ volgens sponsor

Vijf olympische titels en nog zes andere medailles, waardoor ze (sinds vorige maand) de meest gelauwerde Nederlandse olympiër ooit is. Daarnaast waren er nog eens achttien wereldtitels, maar toch is het voor sponsor Justlease klaar wat betreft Ireen Wüst (31).

De succesvolle schaatster krijgt in ieder geval geen nieuw contract bij de ploeg, die nog bekijkt of ze überhaupt doorgaan met het sponsoren van schaatsers. Dat meldt Wüst zelf in gesprek met Het Algemeen Dagblad na een gesprek met haar coach Rutger Tijssen.

Behoorlijke teleurstelling

„Er gingen geruchten over de sponsor en toen heb ik gevraagd hoe het zat. Hij zei dat ik te oud was. Dat was een behoorlijke teleurstelling. Iedereen kan een andere visie hebben, maar ik ben vooral teleurgesteld in de manier waarop het gebeurd is", aldus Wüst.

„Het was mijn project en voelde als mijn kindje. Dat het zo eindigt is heel jammer", vervolgt de kampioene, die wat haar betreft nog lang niet klaar is. „Ik wil sowieso twee jaar door en wellicht worden het er vier. Ik ben nog supergemotiveerd. Ik wil niet stoppen voordat ik een wereldrecord heb gereden."

Blokhuijsen

In Justlease zitten verder nog Jan Blokhuijsen, Antoinette de Jong, Marcel Bosker en Melissa Wijfje. Vooralsnog lijkt het erop dat zij wel door kunnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.