Redactie Metro
Redactie Metro Sport 23 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen tweede bij vrije training

Max Verstappen heeft in de tweede vrije training bij de Grand Prix van Australië laten zien dat hij mee kan kan doen om de podiumplekken.

Hamilton

Verstappen noteerde op het circuit Albert Park in Melbourne de tweede tijd in zijn Red Bull-raceauto. Hij klokte 1.24,058 en was een fractie langzamer dan de Brit Lewis Hamilton. De regerend wereldkampioen reed in zijn snelste ronde 1.23,931 in zijn Mercedes. Het verschil bedroeg slechts 0,127 seconde.

De Fin Valtteri Bottas zette de derde tijd neer in zijn Mercedes en diens landgenoot Kimi Räikkönen reed in zijn Ferrari de vierde tijd. Beiden waren maar net iets minder snel dan Verstappen, die verder een probleemloze training kende. Sebastian Vettel stuurde zijn Ferrari naar de vijfde tijd; de Duitser gaf wel een dikke halve seconde toe op Hamilton.

Eerste sessie

Verstappen wist vooraf nog niet zo goed waar hij stond in het veld. Hij was bij de testdagen in Barcelona niet heel snel, maar wel positief gestemd. De auto van Red Bull voelde goed aan en de motor van Renault maakte een betrouwbare indruk. In de eerste serieuze trainingen bleek de snelheid alleszins acceptabel, getuige zijn derde tijd in de eerste vrije training en de tweede in de tweede sessie.

In die tweede sessie ging Verstappen voluit op de ultrasofts, de zachtste banden die in Melbourne beschikbaar zijn voor de coureurs. Hij kon in bijna alle sectoren van het circuit tippen aan Hamilton. Zijn Australische ploeggenoot Daniel Ricciardo bleef wat achter; hij noteerde respectievelijk de zesde en zevende tijd in zijn Red Bull.

Racesnelheid

,,Dat noem ik nog eens een goede start van het seizoen. Ik ben hier heel blij mee”, liet Verstappen weten via Red Bull. ,,Natuurlijk kun je na twee trainingssessies nog niet zeggen wie echt de sterkste is, maar de racesnelheid ziet er goed uit en er is zeker nog ruimte voor verbetering.”

De coureurs rijden zaterdag nog de derde vrije training en strijden daarna in een kwalificatierace om de startposities voor de race op zondag. Verstappen: ,,Volgens de voorspellingen komt er regen in het weekeinde en onze auto is normaal gesproken erg sterk op nat asfalt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.