Jelmer Visser
Jelmer Visser Sport 6 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

Levenslang stadionverbod meppende ‘fans’ Go Ahead

De mannen die na de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap na de wedstrijd het veld op kwamen om spelers aan te vallen, zijn nooit meer welkom in het station van de ploeg uit Deventer. Een groep mannen uit het supportersvak van Go Ahead stormde na het fluitsignaal het veld op met de intentie om spelers van De Graafschap aan te vallen.

De agressievelingen stuitten echter op stewards die er grote moeite mee hadden om de orde te handhaven. Op FoxSports waren na afloop van het duel in de Jupiler League dan ook bizarre beelden te zien.

Harde maatregelen

De ploeg uit Deventer heeft samen met de politie en de gemeente afgesproken om harde maatregelen te nemen tegen de hooligans. Het identificeren van de daders was niet erg lastig, aangezien het hele incident gefilmd is door zowel de beveiligingscamera’s in het stadion als door de televisiecamera’s van de daar aanwezige media. De ‘fans’ zijn nooit meer welkom in het stadion de Adelaarshorst. „De supporters die zich misdragen hebben op het veld moeten rekening houden met een levenslang stadionverbod voor De Adelaarshorst”, meldde Go Ahead Eagles.

Hoewel de ploeg uit Deventer vorig seizoen nog in de Eredivisie speelde, is het nu absoluut geen makkelijk seizoen voor de ploeg uit Overijssel. De degradant uit de Eredivisie staat op een zeer povere zeventiende positie in de Jupiler League. De Graafschap won zijn uitwedstrijd in Deventer afgelopen weekeinde met 0-4. Dit tot grote frustratie van het thuispubliek. Enkelen van hem besloten om hun woede over de nederlaag te koelen op de spelers van de superboeren. Toen dit door de stewards onmogelijk werd gemaakt, ontstond er een handgemeen met hen. Nadat versterking arriveerde, konden de relschoppers worden ingerekend.

Rivaliteit

De supporters van Go Ahead Eagles staan bekend om hun grimmige verhoudingen met andere supportersgroepen. De grote rivaal van de ploeg uit Deventer is het in de Eredivisie spelende PEC Zwolle. Nu PEC al jaren een klasse hoger speelt, zijn derby’s tussen de twee ploegen uit Overijssel zeldzaam geworden. Toch zijn er nog geregeld incidenten tussen de harde kernen van beide supportersgroepen.

Dit is niet het eerste incident waar een wedstrijd tussen Go Ahead en De Graafschap uitmondt in een gewelddadige confrontatie. Bijna twee jaar geleden ging het mis in Doetinchem. Toen waren de rollen omgedraaid en probeerden fans van de ‘Superboeren’ de spelers van de ploeg uit Deventer juist aan te vallen. Dit was een zwaar beladen duel waarin Go Ahead zich ten koste van De Graadschap via de play-offs had verzekerd van een plaats in de Eredivisie het volgende seizoen. De wedstrijd van afgelopen weekend verliep zeer onstuimig. In de eerste helft moest de wedstrijd al worden stilgelegd vanwege het feit dat er vuurwerk op het veld was gegooid.

De personen die vuurwerk afstaken, krijgen een landelijk stadionverbod. Volgens Go Ahead komen de relschoppers uit vak 19, waar in het verleden wel vaker problemen ontstonden. De club gaat ingrijpende maatregelen nemen om dit aan te pakken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.