Johan van Boven
Johan van Boven Sport 22 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Justin Kluivert zingt verjaardagsliedje voor Koeman

Justin Kluivert blijkt niet alleen binnen de lijnen een slimme speler te zijn. Ook daarbuiten is de Ajacied behoorlijk gewiekst. Net als de overige vier debutanten bij het Nederlands elftal moest hij woensdag een liedje zingen ten overstaan van de complete spelersgroep en trainersstaf, een populaire traditie in voetballand.

Maar wat moet je als 18-jarige jochie zingen, terwijl alle ogen op je gericht en je niet al te zwaar voor schut wilt staan? Kluivert moest Guus Til, Wout Weghorst, Marco Bizot en Hans Hateboer voorgaan en bedacht zich net op tijd dat de nieuwe bondscoach jarig was. Ronald Koeman vierde zijn 55e verjaardag en daar maakte Kluivert dankbaar gebruik van door ‘Lang zal hij leven’ ten gehore te brengen.

Slim mannetje

„Kleine Kluivert is een slim mannetje”, lachte Koeman donderdag tijdens zijn persconferentie in aanloop naar het oefenduel met Engeland van vrijdagavond in de Johan Cruijff ArenA. „Justin was maandag uiteraard best een beetje nerveus, toen hij zich voor het eerst bij het Nederlands elftal meldde. Maar normaal gesproken heeft hij in het veld totaal geen last van druk. Hij voetbalt met de vrijheid en het plezier van iemand die nog maar 14 of 15 jaar oud is.”

Ronald Koeman heeft het naar zijn zin als bondscoach van Oranje. Foto: ANP Foto: ANP.

En dat is wat Koeman zo graag wil zien bij Oranje dat is begonnen aan een nieuwe periode in de voetbalgeschiedenis. De vrolijkheid moet er weer afspatten. Dat is in de eerste paar dagen onder zijn bewind prima gelukt, al draait het vanaf nu uiteraard wel weer om het resultaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.