Sport

Camera videoHarinck koestert geen wrok meer tegen Badr

Foto van 'Jeroen Haverkort'

2 MRT 2018

„Badr was hier kind aan huis”, zegt Thom Harinck. Hier is Amsterdam-Noord waar de ontdekker van Badr Hari al ruim dertig jaar met zijn vrouw en drie kinderen woont. Momenteel is de 74-jarige Harinck coach van Gerges Hesdy, de man die het morgen in de ring opneemt tegen Hari in Ahoy tijdens het kickboksevenement Glory 51. Toch zal Harinck morgen niet in de hoek van Hesdy zitten. „Ik ben twee weken geleden geopereerd aan mijn heup”, zegt een fit ogende Harinck die zijn kruk het liefst een zwiep zou geven. „Maar dat lijkt me niet zo verstandig”, zegt hij lachend. „Met Badr zat ik hier aan de keukentafel over van alles en nog wat te praten. Hij was een straatschoffie, maar voor ons was hij altijd netjes.”

Branieschoppertje

De partij tussen Hari en Hesdy is een rematch van het veelbesproken gevecht dat de twee kemphanen in 2010 afwerkten. Harinck was toen de coach van Hesdy. „Ik zat vol wrok. Kon het niet verkroppen dat Badr mij in de steek liet. We hadden een vader-zoonrelatie. Op zijn vijftiende liep hij mijn sportschool binnen. Hij was een branieschoppertje. Ik liet hem in eerste instantie meetrainen met de B-groep, maar zag dat hij veel talent had. Na één dag zei ik: ‘Vanavond train je bij mij.’ Liet ik Badr tegen Lloyd van Dams vechten die veel groter, zwaarder en sterker was. Lloyd sloeg Badr tegen de vlakte. Badr heeft een fantastische techniek, maar ik wilde weten of hij uit het goede hout was gesneden. De volgende dag stond-ie alweer voor me met zijn dikke oog.”

Entourage

Tot zijn achttiende zou Hari bij Harinck blijven. Maar van de ene op de andere dag kwam de vechter niet meer opdagen. „Hij glipte door mijn vingers. Jongens komen bij mij om te trainen, ze moeten mij betalen, niet andersom. Badr had toen al een hele entourage om zich heen. Jongens van negentien jaar, maar die al wel in een dikke Mercedes reden. Van de een kreeg-ie een klokkie, een ander gaf hem kleding. Ik waarschuwde hem, verbood zijn vrienden zelfs de toegang tot de sportschool. Maar als hij klaar was met trainen, stonden ze hem om de hoek op te wachten. Mijn invloed reikt maar tot in de sportschool. Daarbuiten heb ik geen grip op mijn jongens en gaan sommigen helaas hun eigen gang. Ik ben geen politieman. Het enige wat ik kan doen, is praten en waarschuwen.”

Terug naar 2010. Vijf jaar na zijn vertrek staan Harinck en Badr weer tegenover elkaar. Harinck is inmiddels de coach van Hesdy, die overrompeld wordt door Hari. Een reeks harde vuistslagen op het bovenlichaam en het gezicht worden Gerges te veel. In eerste instantie ontsnapt hij, maar dan gaat-ie toch neer. Het is geen knock-out en Gerges wil opstaan, maar dan begint Badr op hem in te trappen. Hij wordt meteen gediskwalificeerd en Gerges wordt uitgeroepen tot winnaar. „Ik wist niet wat ik zag, op zo’n manier wil je niet winnen”, blikt Harinck terug.

Holleeder

Morgen staan de twee dus opnieuw tegenover elkaar. In acht jaar tijd is er veel veranderd. Kickboksen wordt niet langer geassocieerd met criminaliteit en de partijen spelen zich niet langer af in obscure sporthallen waar crimineel Nederland zich aan VIP-tafeltjes volgiet met drank. „Cor van Hout, Willem Holleeder, allemaal kwamen ze op de gevechten af. Toen ik in 1972 begon met mijn sportschool trainde ik alleen maar straatschoffies. Tegenwoordig doet iedereen aan kickboksen: meisjes, studenten en advocaten. In Nederland wordt de sport eindelijk voor vol aangezien, maar dat was in het buitenland al langer het geval. Ik heb zowel Branko Cikatic als Peter Aerts getraind. Toen Cikatic in 1993 de K1-titel won, de voorloper van Glory, zag het in Kroatië zwart van de pers en fans. Cikatic is nu Kroatisch IOC-lid. In 1994 en 1995 won Aerts de K1, maar toen stond er maar één journalist op Schiphol. Langzamerhand kwam er wat meer aandacht, vooral voor Badr. Maar er was voornamelijk negatieve publiciteit rondom hem. Pas met Rico Verhoeven, die zich als een gentleman presenteert, werd kickboksen echt populair.”

Statussymbool

In de afgelopen acht jaar veranderde ook veel voor Hari en Hesdy. Hari werd aangeklaagd wegens een reeks mishandelingen in het uitgaansleven en is onlangs vrijgekomen. Hesdy moest in België voor de rechter komen op basis van mogelijke betrokkenheid bij een cocaïnetransport, maar werd in 2016 bij cassatie vrijgesproken. „Iedereen verdient een tweede kans, maar ik durf mijn handen niet in het vuur te steken voor Badr. Hij is toch iemand die ineens kan ‘snappen’. Ik vond hem laatst tijdens de persconferentie wel veel respect tonen richting Gerges. Gerges heeft ook veel geleerd van de afgelopen periode. Ook hij ging met de verkeerde mensen om. Al doe je niks verkeerd, de associatie is er wel. En ik snap dat ook wel. Voor een crimineel is een vechter een soort statussymbool. Het zegt: ‘Don’t fuck with me’. Maar pak een Sem Schilt of een Remy Bonjasky. Die waren misschien wel beter dan Verhoeven, maar ook die jongens hadden toch geen enkele band met de criminaliteit?”

Thom in het kort
‘The Western Godfather of Kickboxing’ luidt de bijnaam van de 74-jarige Thom Harinck die het kickboksen in Nederland introduceerde kampioenen trainde als Peter Aerts, Branko Cikatic en Badr Hari. „Ik heb aan judo, boksen en karate gedaan. Maar ik miste een ‘echt gevecht’. Ik ben toen zelf een sport ben gaan ontwikkelen waarbij je de stoten van het boksen met de trappen van het karate combineerde, het huidige kickboksen eigenlijk. Dat noemde ik Chakuriki, wat ontleende kracht betekent. We trainden in de Staatsliedenbuurt, met een man of twintig. Al snel wonnen we veel wedstrijden. We werden zelfs uitgenodigd voor wedstrijden in Thailand. We dachten daar ook wel even te zullen winnen, maar we kregen een ontzettend pak slaag. Wij waren helemaal niet gewend om te vechten met ellebogen en knieën. Ik besloot om te blijven, wilde alles leren. Terug in Nederland zijn we wedstrijden gaan organiseren. Mijn jongens van Chakuriki tegen de jongens van Mejiro Gym. Dat was halverwege de jaren zeventig. Zo is het eigenlijk begonnen in Nederland. Ik heb met veel oud-leerlingen een uitstekend contact. Sommigen van hen komen hier nog steeds over de vloer. Nog steeds spreken ze mij met u aan. Dat is een teken van respect. Al die titels zijn leuk, maar dat oud-leerlingen iets aan mijn lessen hebben gehad in hun leven doet mij het meest plezier.”


Dag van de Elfstedentocht voor als ie nooit meer komt

Dag van de Elfstedentocht voor als-ie nooit meer komt

De doortocht in Harlingen tijdens de laatste Elfstedentocht. In tweede positie latere winnaar Henk Angenent. / Foto's: ANP

Foto van 'Erik Jonk'

14 JAN 2020

Als we de tocht niet op het ijs kunnen beleven, dan doen we een Dag van de Elfstedentocht. Zo dacht historicus Jurryt van de Vooren.

Het is woensdag 8411 dagen geleden dat in 1997 de laatste Elfstedentocht werd gereden. De Koninklijke Vereniging Friesche Elf Steden is exact 111 jaar oud. Tijdens de 110e verjaardag presenteerde sporthistoricus Jurryt van de Vooren zijn boek 8070 Dagen, want kort daarna – op 8 februari – was het de langste tijd waarin heel Nederland op de Tocht der Tochten in Friesland had moeten wachten. Omdat dat wachten nog wel even kan voortduren, dacht Van de Vooren toen: ‘Geen Elfstedentocht op het ijs, dan maar in woord en beeld’.

Dag van de Elfstedentocht voor als ie nooit meer komt

Geweldig om hier te rijden met zoveel Oranjepubliek

EK schaatsen: wedstrijdje Nederland - Rusland

Jutta Leerdam, winnares 1000 meter. /Foto's: Vincent Jannink en Sem van der Wal | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

12 JAN 2020

Het Europees kampioenschap schaatsen is tegenwoordig een wedstrijdje Nederland - Rusland. Nederland won.

Het tweede EK Afstanden is door de Nederlandse schaatsers het afgelopen weekend voor de eerste keer serieus genomen. Naar de primeur in 2018 in het Russische Kolomna werd, met het oog op de veel belangrijker geachte Olympische Spelen, een veredelde B-ploeg gestuurd. Maar de afgelopen dagen, in een kolkend Thialf in Heerenveen, stonden de snelste schaatsers van de NK Afstanden aan de start. Dus met Wüst, met Kramer en met al die andere toppers.

Geweldig om hier te rijden met zoveel Oranjepubliek

Ireen Wüst, winnares 1500 meter. /Foto's: Vincent Jannink en Sem van der Wal | ANP


Van Gerwen verliest wereldtitel: 'Ik heb mezelf tekort gedaan'

Van Gerwen verliest wereldtitel: 'Ik heb mezelf tekort gedaan'

Micheal van Gerwen is tijdens de finale van het WK op de tweede plaats geëindigd. /Gettyimages

Foto van 'Metro en ANP'

2 JAN 2020

Darter Michael van Gerwen baalde na de verloren WK-finale tegen Peter Wright (3-7) in Londen vooral van zichzelf. „Ik heb mezelf tekort gedaan”, liet de onttroonde titelhouder bij RTL 7 een tikje aangeslagen weten.

„Ik gooide mijn dubbels niet. Daardoor kon ik hem niet onder druk zetten. Na 0-2 kwam ik nog wel op 2-2 en daarna had ik moeten doorzetten. Toen miste ik echter zes pijlen op een break, ja, en dan weet je dat je het tegen Wright in deze vorm moeilijk krijgt. Hij gooide wel de juiste dubbels op de juiste momenten. Maar deze nederlaag heb ik voornamelijk aan mezelf te wijten.”

'Voelde me prima'


Van Gerwen weer een stap dichterbij bij het behouden van wereldtitel

Van Gerwen weer stap dichter bij het behouden van wereldtitel

Zondag wist Michael van Gerwen zich in Londen te plaatsen voor de halve finale. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

29 DEC 2019

Darter Michael van Gerwen is weer een stap dichter bij het behouden van zijn wereldtitel. Zondag wist hij zich in Londen te plaatsen voor de halve finale van het WK darts.

De regerend wereldkampioen bereikte de laatste vier van het WK darts in Londen door Darius Labanauskas uit Litouwen te verslaan met 5-2. In de halve finale wacht een duel met Nathan Aspinall uit Engeland.

Dubbels


In Dubai is Ronaldo wel de beste voetballer ter wereld

In Dubai is Ronaldo wel de beste voetballer ter wereld

In vrijwel alle belangrijke verkiezingen moest Cristiano Ronaldo het dit seizoen afleggen tegen Lionel Messi en Virgil van Dijk. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

29 DEC 2019

In vrijwel alle belangrijke verkiezingen moest Cristiano Ronaldo het dit seizoen afleggen tegen Lionel Messi en Virgil van Dijk, maar in Dubai werd de Portugees zondag wel gehuldigd als beste voetballer ter wereld in 2019.

Bij de Global Soccer Awards ging de hoofdprijs naar de 34-jarige aanvaller van Juventus. Ronaldo veroverde dit jaar met zijn club de Italiaanse titel en won met Portugal de eerste editie van de Nations League.

Afwezig


Dartster Sherrock mag meedoen aan World Series

Dartster Sherrock mag meedoen aan World Series

Sherrock trok met haar prestaties in Alexandra Palace wereldwijd de aandacht. /Gettyimages

Foto van 'Metro en ANP'

29 DEC 2019

De Engelse dartster Fallon Sherrock heeft door haar historische prestaties op het WK een uitnodiging verdiend voor de World Series of Darts.

De 25-jarige Sherrock mag meedoen aan de vijf internationale toernooien van komend seizoen uit de World Series. De Engelse wist op het WK als eerste vrouw ooit een partij te winnen en bereikte zelfs de derde ronde, waarin ze het moest afleggen tegen Chris Dobey.

'Queen of the Palace'


Van Gerwen ‘sloopkogelt’ lekker verder

Van Gerwen ‘sloopkogelt’ lekker verder

Dit zou elke wedstrijd kunnen zijn, maar het is Van Gerwen op vrijdagavond. / Jordan Mansfield | Getty Images

Foto van 'Erik Jonk'

27 DEC 2019

Alsof hij de laatste Londense metro moest halen, zo snel smeet Michael van Gerwen zich vrijdagavond naar een kwartfinaleplek op het WK darts.

De man die deze keer aan de sloopkogel uit Vlijmen moest geloven, was de Engelsman Stephen Bunting. De 34-jarige ex-wereldkampioen van de andere bond BDO, had geen schijn van kans: 4-0 (3-2, 3-0, 3-1, 3-1).

Geen moment in gevaar


Sven Kramer kan het nog

Sven Kramer kan het nog

Sven Kramer vrijdagavond in actie. / Foto's: Vincent Jannink | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

27 DEC 2019

Content. Dat woord gebruikte Sven Kramer vrijdagavond na een puike race op de 5000 meter tijdens de NK afstanden in Heerenveen.

Nee, Kramer won niet. De tienvoudig kampioen op de 5 kilometer reed een magistrale 6.10.91, maar zijn jonge ploeggenoot Patrick Roest (24) snelde met 6.09.79 voor de vijfde keer in zijn carrière ‘onder de 6.10’ en pakte goud. Zilveren Kramer: „Content, ja. Als je ziet waar ik vandaan kom de laatste twee maanden. Dit biedt perspectief voor het EK en het WK.” Kramer doelde daarmee op de rugproblemen waarmee hij kampt (of kampte).

Alles of niets


Sprookje dartsheldin voorbij

Sprookje dartsheldin voorbij

Fallon Sherrock. /Jordan Mansfield | Getty Images

Foto van 'Erik Jonk'

27 DEC 2019

Wat wás Fallon Sherrock weer goed! Maar de tegenstander van de nieuwe dartsheldin, Chris Dobey, net iets beter (2-4). Het sprookje op het WK darts is over.

Opeens was ze daar de afgelopen weken, de 25-jarige Britse kapster Fallon Sherrock. Ze had bij de dames ooit een WK-finale gespeeld en verloren. Verder was haar meest uitzonderlijke prestatie haar kwalificatie voor het huidige WK 2020 bij de PDC. De alleenstaande moeder maakte haar kwalificatie in twee partijen meer dan waar, was de eerste vrouw ooit die op een WK een man versloeg (en zelfs nog één), verscheen overal ter wereld in de media en is plotseling wereldberoemd.

Wonderpijlen


3,5 miljoen mensen aan de buis gekluisterd  voor Rico vs Badr

3,5 miljoen mensen aan de buis gekluisterd voor Rico vs Badr

Ruim 3,5 miljoen mensen keken zaterdagavond naar de ‘kickbokswedstrijd van de eeuw’. /ANP

Foto van 'Metro'

22 DEC 2019

Ruim 3,5 miljoen mensen keken zaterdagavond naar de ‘kickbokswedstrijd van de eeuw’. Hari leek de sterkste, maar moest opgeven met een enkelblessure.

De tweede Rico vs. Badr in drie jaar tijd liep opnieuw uit op een anticlimax. In de derde ronde moest Hari opgeven vanwege een enkelblessure. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Verhoeven was ook maar mondjesmaat blij met het behouden van zijn wereldtitel. „Het is dubbel. Ik denk dat mijn plan werkte, maar zo wil je niet winnen. Ik had veel gelukkiger geweest als het anders was gegaan. Dit is voor mij ook niet goed.”


Daley Blind kampt met ontstoken hartspier
Likeability of3

Daley Blind kampt met ontstoken hartspier

De afgelopen dagen is Blind uitgebreid onderzocht en kwam er naar voren dat hij een ontstoken hartspier heeft. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

21 DEC 2019

Bij Daley Blind is een hartspierontsteking geconstateerd. De centrale verdediger van Ajax zakte onlangs in de verloren Champions Leaguewedstrijd tegen Valencia zonder duidelijke aanleiding in elkaar.

Hij was even duizelig geweest, maar hervatte de wedstrijd na een behandeling. Sindsdien kwam hij niet meer in actie voor de Amsterdammers. De afgelopen dagen is Blind uitgebreid onderzocht en kwam er naar voren dat hij een ontstoken hartspier heeft.

Bij Blind is preventief een ICD geplaatst, dat staat voor implanteerbare cardioverter defibrilator. Het is een apparaatje dat onder de huid wordt geplaatst en een schok geeft om het normale hartritme te herstellen.


sad
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Grootste kickboksmatch in jaren: Rico gaat winnen

Grootste kickboksmatch in jaren: Rico gaat winnen

Grootste kickboksmatch in jaren: Rico gaat winnen / ANP

Foto van 'Metro'

20 DEC 2019

Badr Hari vs Rico Verhoeven. Een match waar al jaren naar wordt uitgekeken. Voor Metro is het al duidelijk wie er gaat winnen: Rico Verhoeven. 

Althans, dat is wat de Metro-lezer verwacht. Uit een klein onderzoek op Facebook blijkt dat meer dan 17.000 mensen verwachten dat de Brabander er met de winst vandoor gaat. Zo'n 4.800 man houdt hoop op victorie voor Hari.

Vrijdagmiddag vond de traditionele staredown plaats, waarbij Verhoeven en Hari nog even neus aan neus kwamen te staan. Daarna volgde geen geduw en getrek, maar een knuffel. Het vuurwerk wordt bewaard voor zaterdag, waar in het GelreDome de strijd - letterlijk - los zal barsten.


Atlete Hassan gekozen tot Sportvrouw van het Jaar

Atlete Hassan gekozen tot Sportvrouw van het Jaar

Atlete Hassan gekozen tot Sportvrouw van het Jaar. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

18 DEC 2019

Atlete Sifan Hassan is gekozen tot Sportvrouw van het Jaar. Ze was dit jaar de ster op de WK atletiek in Doha met wereldtitels op de 1500 meter en 10.000 meter.

De 26-jarige Hassan kreeg bij het Sportgala in de Amsterdamse AFAS Live de meeste stemmen van de sporters en de vakjury. Ze won de verkiezing van wielrenster Annemiek van Vleuten en shorttrackster Suzanne Schulting, die vorig jaar de eretitel in de wacht sleepte.

De atletiekbaan


Wielrenner Van der Poel Sportman van het Jaar

Wielrenner Van der Poel Sportman van het Jaar

Mathieu van der Poel komt over de finish op het EK veldrijden en wordt voor de derde keer op rij Europees kampioen. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

18 DEC 2019

Wielrenner Mathieu van der Poel is gekozen tot Sportman van het Jaar. De alleskunner op de fiets won dit jaar de wereldtitel veldrijden, de Europese titel mountainbiken en de wegklassiekers Amstel Gold Race en Dwars door Vlaanderen.

De 24-jarige Van der Poel kreeg op het Sportgala in de Amsterdamse AFAS Live de meeste stemmen van de sporters en de vakjury. Hij won de verkiezing van voetballer Virgil van Dijk en Formule 1-coureur Max Verstappen.

Onverslaanbaar


Ajax bekert verder na zege bij Telstar: 3-4
Likeability of5

Ajax bekert verder na zege bij Telstar: 3-4

Ajax bekert verder na zege bij Telstar: 3-4. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

18 DEC 2019

Ajax strijdt na de winterstop nog op drie fronten mee. Het elftal van trainer Erik ten Hag bereikte op bezoek bij Telstar de derde ronde van de KNVB-beker: 3-4.

Winst van dat toernooi staat op de derde plaats van het prioriteitenlijstje van de club uit Amsterdam, achter de landstitel en eindzege van de Europa League.

Overtuigend was het allemaal niet wat Ajax tegen de nummer elf van de eerste divisie liet zien. De club uit de hoofdstad sluit zondag een memorabel kalenderjaar af met een competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag in de Johan Cruijff ArenA. Daarna mogen de spelers van de koploper van de eredivisie eindelijk even bijkomen.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

‘Voor de docu is er geen optie dat Badr verliest’

‘Voor de docu is er geen optie dat Badr verliest’

Badr Hari. / Jerry Lampen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

17 DEC 2019

Documentairemaakster Anna van ’t Hek heeft een indringend portret gemaakt van kickbokser Badr Hari. Zij volgde hem de laatste negentig dagen voor zijn gevecht tegen eeuwige vijand Rico Verhoeven (komende zaterdag).

Het gevecht in de Gelredome in Arnhem gaat om de wereldtitel, maar staat misschien nog wel meer te boek als de rematch van drie jaar geleden. In Oberhausen was het gevecht van korte duur, door een spierscheuring in Hari’s arm. Anna van ’t Hek uit Amsterdam vond het tijd deze topsporter zó close te portretteren, dat we als kijker kunnen zeggen: dat hebben we niet eerder gezien. We krijgen een persoonlijke inkijk in het leven van The Golden Boy. Hij vertelt waarom het in 2016 misging, hoe hij Verhoeven nu wel gaat pakken (‘gewoon helemaal de tyfus slaan’) en ook zijn omstreden verleden blijft niet onbesproken.

‘Voor de docu is er geen optie dat Badr verliest’

Badr Hari (rechts) bij de stare down met Rico Verhoeven. / Koen van Weel | ANP


Handbalsters genomineerd voor sportploeg van het jaar

De handbalsters maken alsnog kans op de titel / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

16 DEC 2019

De Nederlandse handbalsters zijn alsnog genomineerd voor de titel van sportploeg van het jaar.

De vrouwen veroverden zondag in Japan de wereldtitel, maar omdat ze deze historische prestatie na de deadline van 1 december leverden, konden ze woensdag bij het sportgala niet meedingen naar de titel.

Reglement aangepast


PSV ontslaat trainer Van Bommel.

PSV ontslaat trainer Van Bommel

PSV ontslaat trainer Van Bommel. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

16 DEC 2019

PSV heeft hoofdtrainer Mark van Bommel ontslagen. De reeks teleurstellende resultaten zijn voor de clubleiding aanleiding om nu in te grijpen. PSV verloor zondag met 3-1 bij Feyenoord.

„Het verval is te groot en PSV-onwaardig", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands. „De wedstrijden zijn de meetmomenten, maar het proces eromheen is ook bepalend. We hebben er met z'n allen alles aan gedaan om het tij te keren. Dat is helaas niet gelukt."

Van Bommel was bezig aan zijn tweede seizoen bij PSV. De Eindhovense club maakt later op maandag de naam van de tijdelijke opvolger van de Limburger bekend.


Retteketet AZ door Boadu

Retteketet AZ door Boadu

Boadu heeft de 1-0 gemaakt, rechts zijn aanvalsmaatje Stengs. / Foto's: Olaf Kraak | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

15 DEC 2019

De spanning in de Eredivisie is helemaal terug: AZ achterhaalt Ajax in de slotminuut.

Een wedstrijd tussen de nummers één en twee, waarbij AZ de niet zo geliefde ‘buur’ Ajax zou kunnen achterhalen. Voor het eerst sinds 10 augustus een voetbalwedstrijd in Alkmaar - nadat een deel van het stadiondak bij een storm was ingestort – en zo een bijzondere entourage. Plus twee ploegen die deze week een Europese dreun te verwerken kregen. Dat waren gistermiddag de fijne ingrediënten voor de topper in de Eredivisie. Werd het Retteketet AZ of Wij Zijn Ajax, Wij Zijn De Beste?

Wat het werd? Vooral heel erg weinig, maar daar malen de Alkmaarders niet om. Ajax werd in de laatste minuut (kopbal Boadu uit een corner) verslagen en de gedeelde koppositie gepakt. Tegen Feyenoord, PSV als Ajax pakte AZ het geweldige aantal van 9 punten.