Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 15 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit is de technische staf van Koeman bij Oranje

Dwight Lodeweges en Kees van Wonderen worden de assistenten van Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Dat heeft de KNVB donderdagmiddag bekend gemaakt. Patrick Lodewijks neemt de keepers onder zijn hoede, terwijl Jan Kluitenberg de dokter van de ploeg wordt.

Combinatie

Zowel Lodeweges als Van Wonderen zullen hun taken (voorlopig) gaan combineren met hun huidige baan. Lodeweges maakt het seizoen af als assistent-trainer van John van ‘t Schip bij PEC Zwolle om zich daarna pas volledig op Oranje te concentreren.

Van Wonderen heeft Oranje onder 17 jaar onder zijn hoede. Hij gaat zijn twee functies bij de KNVB combineren. In mei mag hij met de ploeg naar Engeland voor het jeugd EK, waar de jongelingen zich dinsdag voor plaatsten via een 0-2 overwinning op de leeftijdsgenoten van Turkije.

Oranje-ervaring

Lodewijks is de enige die al wat ervaring heeft met een technische functie rondom het Nederlands elftal. Hij fungeerde onder Guus Hiddink in 2014 en 2015 al een tijdje als keeperstrainer van Oranje. De oud-doelman werkte bovendien al eerder met Koeman samen bij Feyenoord en Everton.

Ook Kluitenberg is een bekende van Koeman. Hij zat al in de staf van de trainer bij Benfica, Feyenoord en Everton.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.