Redactie Metro
Redactie Metro Sport 16 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Bibian Mentel wint opnieuw goud op Paralympics

Snowboardster Bibian Mentel heeft bij de Paralympics in Pyeongchang goud gewonnen op het onderdeel banked slalom. Het is voor Mentel haar tweede gouden medaille op de Paralympische Spelen.

Goud

Mentel noteerde in haar derde en laatste run een tijd van 56,94 en troefde daarmee de Amerikaanse Brittani Coury die 59,87 op de klok had gezet, ruim af. Lisa Bunschoten greep met een tijd van 1.00,04 het brons. Renske van Beek eindigde als vierde.

Mentel kwam de dag voor de wedstrijd nog met de schrik vrij nadat ze hard ten val was gekomen in haar trainingsrun. De vrouw die al jaren strijdt tegen kanker, klapte achterover en viel daarbij ook op haar nek. Met een stijve nek slalomde ze vrijdag overtuigend als snelste naar beneden.

Bibian Mental wint opnieuw goud op paralympics
Bibian Mental wint opnieuw goud op paralympics. Foto: ANP

Blanked slalom

De banked slalom staat bij de Paralympische Spelen van Pyeongchang voor het eerst op het programma. Het is een slalom met oplopende kombochten. Alle snowboarders krijgen drie runs en de beste tijd telt.

Bij de mannen greep Chris Vos net naast een medaille op de banked slalom. De twintigjarige snowboarder, die zilver had veroverd op de snowboardcross, stond vierde na twee runs. Hij nam in zijn derde poging alle risico en ging onderuit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.