Johan van Boven
Johan van Boven Sport 4 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Ajax doet er alles aan om geen kampioen te worden

In de groeps-WhatsApp van de PSV-spelers was het zondagmiddag ongetwijfeld een vrolijke bedoening. Zelf hadden ze de avond ervoor thuis tegen FC Utrecht weer eens drie punten gepakt, zodat ze onderuitgezakt de verrichtingen van Ajax konden volgen. Tot groot genoegen van de Eindhovenaren bakte de enig overgebleven concurrent er weinig van tegen Vitesse: 3-2.

In Arnhem leek de ploeg van Erik ten Hag er alles aan te doen om geen kampioen te worden. Waar de PSV’ers na de 3-0 tegen Utrecht een spandoek met de tekst ‘Eendracht maakt macht’ omhooghielden, daar was bij Ajax geen enkele vorm van eenheid te ontdekken.

Vriespunt

Je zou denken dat de Amsterdammers er na de bloedeloze remise tegen ADO Den Haag van vorige week álles aan zouden doen om de titelrace nog enigszins levend te houden, maar bij een temperatuur ver boven het vriespunt zakten ze wederom door het ijs.

Pas toen Ajax met 2-0 achterstond (doelpunten van Navarone Foor en Bryan Linssen) leefde de formatie heel eventjes op. Invaller Mateo Cassierra zorgde zelfs voor de aansluitingstreffer. Negen minuten later werd de hoofdstedelijke hoop alweer de grond ingeboord, door een wederom trefzekere Linssen.

De spelers van Vitesse vieren feest na de 1-0 tegen Ajax. Foto: ANP

Na de 3-1 probeerde Ajax nog wel op een doelpunt te jagen, maar het zag er vaak ontzettend hopeloos uit wat de pupillen van Ten Hag lieten zien. Pas vijf minuten voor tijd slaagde Siem de Jong erin om de bal achter de uitstekend keepende Remko Pasveer te krijgen. De achterstand op PSV is opgelopen tot tien punten en met nog slechts acht duels te gaan kunnen in Brabant de banden van de platte kar alvast worden opgepompt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.