Sport

Ook GP Duitsland krijgt Verstappen-tribune

Ook GP Duitsland krijgt Verstappen-tribune

Max Verstappen met de Oranje-tribune op de achtergrond/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

5 FEB 2018

In Oostenrijk en België was het al het geval, maar komend seizoen zal ook tijdens de Grand Prix op het circuit van Hockenheim in Duitsland een groot vlak langs het parcours oranje gekleurd zijn.

Ook voor deze GP is er namelijk een speciale Max Verstappen-tribune in het leven geroepen, dat heeft Sportstadion - de organisator van de tribunes - bekend gemaakt.

Om hoeveel tickets het precies gaat, is nog onduidelijk, maar er zal in ieder geval goed betaald moeten worden. Een kaartje kost namelijk minimaal 240 euro, al kunnen kinderen een stuk goedkoper mee.

Slechte herinneringen

Verstappen bewaarde dit seizoen overigens niet heel goede herinneringen aan de races met een speciaal voor hem ingerichte bocht. In Oostenrijk was zijn race dit jaar al na 400 meter voorbij en haalde hij tijdens zijn eerste rondje het oranje-vak niet eens. In Spa was het na negen rondes gedaan met zijn ambities.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

68

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Koeman schrikt van Oranje

Foto van 'Jeroen Haverkort'

GISTEREN

Ronald Koeman had meer verwacht van zijn eerste interland als bondscoach. Oranje verloor in Amsterdam met 1-0 van Engeland en maakte een machteloze indruk. „Ik had verwacht dat we meer kansen zouden creëren”, aldus Koeman. „Ik had verwacht dat we vaster zouden zijn in balbezit, dat er meer beweging zou zijn, dat viel tegen.”

Uitverkocht

Voor het eerst sinds drie jaar was de Johan Cruijff ArenA weer een keer uitverkocht voor een wedstrijd van het Nederlands elftal. Iedereen was benieuwd naar de nieuwe start van Oranje onder Koeman. De internationals liepen de afgelopen week met een grote glimlach rond in Zeist, zeiden allemaal dat ze er zin in hadden. En Koeman zei dat het eindeloze rondspelen tot het verleden moest behoren en dat het ook wel wat opportunistischer mocht.

Oude wijn

Kortom, er stond wat te gebeuren was de verwachting. Dus kwam het Oranjelegioen massaal naar Amsterdam, net zoals in de goede oude tijd toen ‘we’ ons nog wel kwalificeerden voor EK’s en WK’s. Maar de 50.000 man op de tribune en de kijkers thuis voor de tv zagen oude wijn die in nieuwe zakken werd geserveerd.

Het Nederlands elftal speelde een draak van een wedstrijd waarin amper een doelpoging werd ondernomen, laat staan dat er kansen werden gecreëerd. „Het aanvallende gedeelte moet echt beter”, zei Koeman nog maar eens na afloop. „We moeten meer creativiteit hebben aan de bal, Bas Dost werd niet in stelling gebracht.”

Aanknopingspunten

Koeman kon niet zeggen of Nederland-Engeland een draak van een wedstrijd was. „Als je op de bank zit ben je direct betrokken, dat is anders dan als je thuis of op de tribune zit. Je hoopt gewoon dat je dingen terug ziet waarop je de afgelopen dagen gehamerd hebt.”

De nieuwe bondscoach zag dan ook wel wat aanknopingspunten, al waren die schaars: „Qua organisatie, verdedigend gezien, speelden we goed. We gaven niet veel weg. Matthijs de Ligt heeft het geweldig gedaan. Hij is nog maar 18 jaar. Ik vond de hele achterste linie goed spelen. Hans Hateboer heeft het ook goed gedaan tijdens zijn debuut.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

300+

Nieuw Oranje begint met nederlaag tegen Engeland

Debutant Hans Hateboer is het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

GISTEREN

Na elke training stapten de spelers van het Nederlands elftal met een grote glimlach van het veld, net als bondscoach Ronald Koeman. Hij wilde dat Oranje weer een positieve, enthousiaste en vrolijke uitstraling kreeg. Het moest nou maar eens afgelopen zijn met het chagrijn van het missen van twee eindtoernooien. Tijd voor een frisse en fruitige herstart.

Maar de supporters in de Johan Cruijff ArenA konden vrijdagavond nauwelijks genieten van het nieuwe Nederlands elftal. In het oefenduel met Engeland werd duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is voor Koeman. Logisch, want hij kan in vijf dagen natuurlijk niet direct de complete boel naar zijn hand zetten.

Ronald Koeman kan nog niet heel tevreden zijn over zijn Oranje. Foto: ANP

In de eerste helft viel er - op halve kansjes voor Bas Dost en Quincy Promes na - bar weinig te beleven in Amsterdam. Ook Engeland was niet in staat er een leuke en open wedstrijd van te maken. The Three Lions kwamen in de tweede helft op voorsprong door een treffer van Jesse Lingard.

Niet sprankelend

Na het doelpunt kwam het duel iets losser, maar van sprankelend voetbal was nimmer sprake. Alleen toen Memphis Depay achter de bal ging staan voor een vrije trap, werd het publiek even onrustig. Maar zijn trap belandde in de handen van doelman Jordan Pickford.

Koeman wil de oefenpotjes tegen Engeland en Portugal (maandagavond) gebruiken om bepaalde spelers van dichtbij aan het werk te zien. Neem Hans Hateboer, die vrijdag als rechtsback zijn debuut mocht maken en Wout Weghorst, die op de valreep eveneens zijn eerste minuten voor Nederland maakte.

Nations League

Op die manier wil de bondscoach steeds meer puzzelstukjes proberen om uiteindelijk tot een vaste basis te komen, waarmee hij de Nations League moet gaan afwerken. Die begint pas in september, nadat ook nog Slowakije en Italië als sparringpartners hebben gediend.

Koeman heeft dus nog even de tijd. Gelukkig maar.

LEES OOK


Views

62

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Politie arresteert honderden Britse hooligans. / ANP

Politie arresteert honderden Britse hooligans

De ME werd her en der ingezet. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

In Amsterdam zijn vrijdagavond ongeveer negentig Engelse voetbalhooligans aanhouden. Rond 19.00 uur werd een grote groep van ongeveer vijftig onruststokers in de kraag gevat. Het lijkt erop dat de overlast daarna flink is afgenomen.

Ongeveer 4500 Engelse voetbalsupporters reisden vrijdag af naar de hoofdstad, om daar de oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal in de Amsterdam Arena te aanschouwen. Vooral op de Wallen was het lange tijd onrustig.

Zonder kaartje

Na het begin van de wedstrijd om 20.45 waren er nog enkele honderden Engelsen aanwezig in het Wallengebied. „Kennelijk zijn zij zonder kaartje hier naartoe gekomen”, aldus een politiewoordvoerder. De rust is inmiddels wedergekeerd op de Wallen.

Het grootste deel van de opgepakte hooligans maakte zich schuldig aan het verstoren van de openbare orde. Sommigen gooiden flessen naar de politie. Een hooligan die een politieman had mishandeld, raakte gewond tijdens zijn aanhouding. Hij is is overgebracht naar het ziekenhuis.

ME

In het Wallengebied hielden zich ook supporters van enkele Nederlandse clubs op. In totaal vijftig mensen werden daarom gecontroleerd,  „zodat zij uit de anonimiteit werden gehaald. Als ze al van plan waren narigheid uit te halen, wisten ze daardoor wel beter.”

De ME werd her en der ingezet om sommige stukken, waar de overlast te groot werd, vrij te maken. Daarbij hielpen ook politieruiters mee.

Regels

Wanneer de negentig arrestanten weer worden vrijgelaten, is nog onduidelijk.  „Maar ze zullen in ieder geval de wedstrijd niet kunnen zien.”  Ook zou hun arrestatie invloed kunnen hebben op een eventuele reis naar het WK voetbal in Rusland, aldus de woordvoerder.

„Er zijn ook Engelse politiemensen in Amsterdam. Engelse supporters hebben van tevoren regels mee gekregen, wat wel en niet wordt geduld. Een aantal heeft zich daar niet aan gehouden.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

84

Zo ziet het nieuwe Oranje van Ronald Koeman eruit

Ronald Koeman debuteert vrijdagavond tegen Engeland als bondscoach van Oranje. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

GISTEREN

Ronald Koeman maakt vrijdagavond in de Johan Cruijff ArenA zijn debuut als bondscoach, die ervoor moet zorgen dat Nederland weer een aansprekende voetbalnatie wordt. Aan het begin van een nieuw Oranjehoofdstuk stuurt hij de volgende spelers het veld in tegen Engeland:

Doel

Jeroen Zoet.

Koeman is erg te spreken over de vorm van de PSV-keeper, die bezig is aan het beste seizoen uit zijn loopbaan. Hij heeft een streepje voor op Jesper Cillessen, die bij FC Barcelona alleen tijdens het bekertoernooi het doel van de Catalanen mag verdedigen. Marco Bizot is er pas voor het eerst bij en moet netjes op zijn kans wachten. Als het aan Koeman ligt, krijgt Zoet vanavond heel weinig ballen van de verdedigers. De bondscoach vindt dat keepers zo weinig mogelijk in de problemen gebracht moeten worden met terugspeelballetjes.

Defensie

Hans Hateboer, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Patrick van Aanholt.

Met drie centrale verdedigers en twee opkomende backs (Hateboer en Van Aanholt) hoopt Koeman snel te kunnen schakelen tussen verdedigen en aanvallen. Tegelijkertijd wil hij met een vijfkoppige verdediging extra zekerheden inbouwen als de tegenstander moet worden opgevangen. In balbezit schakelt Oranje van 5-2-3 naar 3-4-3.

Middenveld

Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum.

Koeman verwacht veel van de twee middenvelder, die volgens de bondscoach samen met captain Van Dijk het elftal op sleeptouw moeten nemen. Strootman kende de afgelopen interlands een zeer matige periode, maar de nieuwe bondscoach gelooft nog steeds in hem. Hij is niet voor niets reserve-aanvoerder.

Aanval

Memphis Depay, Bas Dost, Quincy Promes.

Tijdens zijn persconferentie van donderdag had Koeman het over 'vrijheid' voor zijn aanvallers. Dat geldt met name voor de mannen die de zijkanten bezetten: Memphis en Promes. Zij zullen niet alleen vaak met een actie buitenom gaan, maar zullen ook naar binnen trekken en van positie wisselen om het de vijandelijke defensie zo moeilijk mogelijk te maken. Dost mag zichzelf in de punt van de aanval bewijzen, omdat hij bij Sporting aan de lopende band scoort.

LEES OOK


Views

33

Likeability of 5

Camera videoHoe de Asus ZenBook de flexwerklaptop werd

In samenwerking met Asus

21 MAA 2018

Een mooi ogende notebook die - zonder snoertje - de hele werkdag meegaat. Dat is in een paar woorden de Asus ZenBook, de laptop die je op menig flexwerkplek ongetwijfeld opengeklapt op tafel hebt gezien.

Metro is samen met Asus (zie onderaan) via een columnwedstrijd op zoek naar mooie verhalen over goede flexwerkplekken. Hoe zit dat toch, dat dit apparaat uit zoveel werktassen tevoorschijn wordt getoverd?

Asus is van oudsher een tech-company en in 1989 ooit begonnen met moederborden en grafische kaarten. „Dat is ons hart en de reden waarom gamers en super-techy mensen ons kennen en van ons houden”, vertelt Farley Cicilia van Asus. „We staan voor innovatie en design. Dat is handig voor als je bijvoorbeeld zelf je pc wilt bouwen. Ja, we zijn een powerhouse voor componenten en hardware.”

Nu voor iedereen

Langzamerhand begon Asus ook pc’s en laptops te bouwen. Niet alleen voor ‘die gamers en supertechy mensen’, maar voor iedereen. En zo was daar in 2011 het - zo bleek later - bedrijfspareltje voor de gewone man, de Asus Zenbook. Met name de huidige ‘UX430’ is uitgegroeid tot een populair apparaat. Kenmerkend zijn het grotere scherm (door dunne randen) en het draaggemak.

Cicilia: „Onze ZenBookserie is het neusje van de zalm geworden, onze trots. De ZenBook is een superelegante premium laptop van uitstekende materialen. Het design van de ZenBook is de afgelopen drie jaar heel belangrijk geworden. We hebben ons als Asus afgevraagd hoe de ZenBook mee kon met de tijd. Dat resulteerde erin dat je tegenwoordig met de Zenbook gezien wilt worden.”

Wow-factor

Dat blijkt. Loop een koffietentje in en je ontdekt wel iemand die zit te flexwerken met een ZenBook. „Als je je laptoptas opent zorgt dat bijna voor de wow-factor”, zegt Cicilia met een grote lach. Dan een beetje relativerend: „Het is gewoon echt een mooi en onderscheidende notebook.”

Opvallend design of niet, je moet er natuurlijk vooral goed mee kunnen werken. Cicilia: „Uiteraard, maar wees gerust. De Zenbook heeft genoeg paardenkracht om ook grote, zware programma’s te kunnen draaien. Mensen uit de grafische wereld en ook personen die moeten editen, kunnen er prima mee overweg.”

Dat je zoveel ZenBooks op openbare plekken ziet, komt omdat het bepaald geen log en zwaar apparaat is. Integendeel, de laptop weegt maar 1,25 kilo. Hij is reisvriendelijk, sommige ZenBooks passen zelfs in een vrouwenhandtas. En voor de sloddervossen onder ons, die stelselmatig hun oplader vergeten: de ZenBook heeft een optimale batterij, waardoor hij een uurtje of negen à tien meegaat. De melding die je vreest, ‘nog 10 procent’, blijft lekker lang uit. Superhandig voor de flexwerker dus. En, niet geheel onbelangrijk, voor 700 tot 800 euro heb je een ZenBook in huis.

Schrijven en stemmen

De ervaringen van die flexwerker, daar zijn Asus en Metro zoals gezegd naar op zoek. Wie graag in een café of op een rustig plekje in een bibliotheek werkt en daar een goed verhaal bij heeft: schrijf gerust een column van 400 woorden en stuur deze in naar lezerscolumn@metronieuws.nl. Wat het mooiste verhaal oplevert? Een plek in de papieren Metro en, uiteraard, een Asus Zenbook.

Schrijf je geen column, maar wil je wel meebepalen wie de winnaar wordt? Je stem uitbrengen - door middel van een emoji - kan hier. Wel een beetje naar beneden scrollen, dan vind je de 'lezerscolumns flexwerkplek'.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


love
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

300+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Engelse fans bekogelen bootjes in grachten met bier

Supporters van Engeland zijn berucht vanwege hun trips naar het buitenland. Foto: AFP

Foto van 'Johan van Boven'

GISTEREN

De supporters van Engeland hebben donderdag en vrijdag al aardig van zich doen spreken in de binnenstad van Amsterdam. Zo kregen nietsvermoedende toeristen tijdens een rustig boottochtje over de grachten een bierdouche voor hun kiezen.

Op de beelden is te zien hoe de voetbalfans vanaf een bruggetje onder luid gejuich hun plastic glazen richting het sloepje gooien. Als de boot eenmaal onder hen door is gevaren, wordt er ook nog een fiets het water in gegooid.

Een dag eerder was het ook al raak. Toen kleedde een dronken Engelsman zich aan de rand van een gracht uit om vervolgens tot groot plezier van honderden landgenoten in het water te springen.

In Engeland berichten de media met het schaamrood op de kaken over de verrichtingen van de voetbalsupporters, die toch al geen beste naam hebben als het gaat om het bezoeken van uitwedstrijden.

Engelse media zijn niet trots op de fans van de nationale ploeg.

Koeman

The Three Lions nemen het vrijdagavond in de Johan Cruijff ArenA op tegen het Nederlands elftal. Het is de eerste (oefen)wedstrijd onder het bewind van Ronald Koeman, de nieuwe bondscoach van Oranje. De aftrap is om 20.45 uur.

LEES OOK


Views

100+

Verstappen derde bij eerste vrije training Australië
Likeability of 5

Max Verstappen tweede bij vrije training

Max Verstappen tijdens de training Foto: EPA

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Max Verstappen heeft in de tweede vrije training bij de Grand Prix van Australië laten zien dat hij mee kan kan doen om de podiumplekken.

Hamilton

Verstappen noteerde op het circuit Albert Park in Melbourne de tweede tijd in zijn Red Bull-raceauto. Hij klokte 1.24,058 en was een fractie langzamer dan de Brit Lewis Hamilton. De regerend wereldkampioen reed in zijn snelste ronde 1.23,931 in zijn Mercedes. Het verschil bedroeg slechts 0,127 seconde.

De Fin Valtteri Bottas zette de derde tijd neer in zijn Mercedes en diens landgenoot Kimi Räikkönen reed in zijn Ferrari de vierde tijd. Beiden waren maar net iets minder snel dan Verstappen, die verder een probleemloze training kende. Sebastian Vettel stuurde zijn Ferrari naar de vijfde tijd; de Duitser gaf wel een dikke halve seconde toe op Hamilton.

Eerste sessie

Verstappen wist vooraf nog niet zo goed waar hij stond in het veld. Hij was bij de testdagen in Barcelona niet heel snel, maar wel positief gestemd. De auto van Red Bull voelde goed aan en de motor van Renault maakte een betrouwbare indruk. In de eerste serieuze trainingen bleek de snelheid alleszins acceptabel, getuige zijn derde tijd in de eerste vrije training en de tweede in de tweede sessie.

In die tweede sessie ging Verstappen voluit op de ultrasofts, de zachtste banden die in Melbourne beschikbaar zijn voor de coureurs. Hij kon in bijna alle sectoren van het circuit tippen aan Hamilton. Zijn Australische ploeggenoot Daniel Ricciardo bleef wat achter; hij noteerde respectievelijk de zesde en zevende tijd in zijn Red Bull.

Racesnelheid

,,Dat noem ik nog eens een goede start van het seizoen. Ik ben hier heel blij mee'', liet Verstappen weten via Red Bull. ,,Natuurlijk kun je na twee trainingssessies nog niet zeggen wie echt de sterkste is, maar de racesnelheid ziet er goed uit en er is zeker nog ruimte voor verbetering.''

De coureurs rijden zaterdag nog de derde vrije training en strijden daarna in een kwalificatierace om de startposities voor de race op zondag. Verstappen: ,,Volgens de voorspellingen komt er regen in het weekeinde en onze auto is normaal gesproken erg sterk op nat asfalt.''

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


like
user_68e7459261367b4ec9ce19c83eee16fe9b34efce_avatar

Views

68