Redactie Metro
Redactie Metro Sport 26 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe auto Max Verstappen gewoon in bekende kleuren

De nieuwe bolide van Max Verstappen is maandag officieel bekend gemaakt door Red Bull Racing en de kleurstelling van de F1-bolide is vrijwel gelijk aan voorgaande jaren.

Publiciteitsstunt

Vorige week verraste het raceteam van Max Verstappen nog door een blauw-zwart gekleurde auto aan het publiek te tonen, maar het team verklaart nu dat het om een eenmalige publiciteitsstunt ging.

De RB14, zoals de auto van Max heet, heeft de gebruikelijke donkerblauwe kleur, met op de neus en de rug de kenmerkende rode stier. Grootste verschil met voorgaande jaren is de zogenoemde halo, een soort kooiconstructie die boven de cockpit is gemonteerd. Deze vinding moet het hoofd van de coureur extra bescherming geven bij ongelukken.

Max pas dinsdag

Maandag begint de eerste van in totaal vier testdagen deze week op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Volgende week is er op hetzelfde circuit nog een tweede reeks tests.

Max kan dinsdag voor het eerst kennismaken met de nieuwe bolide. De Nederlandse coureur neemt tijdens de eerste testvierdaagse van de Formule 1 in Barcelona de tweede en vierde dag voor zijn rekening.

Daniel Ricciardo, teamgenoot van Verstappen, kroop maandagochtend als eerste achter het stuur. De Australische teamgenoot van Verstappen, die begin deze week op Silverstone al wat rondjes mocht rijden in de blauw-zwarte wagen, bestuurt de RB14 ook op woensdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.