Redactie Metro Sport 17 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Einde zegereeks PSV na rood Lozano

Aan de recordreeks van PSV voor eigen publiek is een einde gekomen. Na 22 competitiezeges op rij in het Philips-stadion moest de koploper van de eredivisie tegen sc Heerenveen genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2. PSV kwam met 2-0 voor, maar raakte kort voor rust topscorer Hirving Lozano kwijt met een rode kaart. Met tien man moesten de Eindhovenaren in de tweede helft toestaan dat Heerenveen langszij kwam.

PSV had begin september in Friesland met 2-0 verloren van Heerenveen. Lozano werd toen in het Abe Lenstra-stadion met rood van het veld gestuurd. Dat gebeurde zaterdagavond opnieuw. De Mexicaanse smaakmaker sloeg wild met zijn arm naar achteren toen hij wegdraaide bij zijn bewaker Lucas Woudenberg en raakte de linksback van Heerenveen in het gezicht. Scheidsrechter Dennis Higler was onverbiddelijk en trok direct rood. De kans is groot dat Lozano daardoor volgende week de topper in De Kuip tegen Feyenoord mist.

Foutjes

De thuisclub gunde Heerenveen het meeste balbezit. De Friezen combineerden ook veel makkelijker dan de lijstaanvoerder van de eredivisie, die wachtte op foutjes van de tegenstander. Die kwamen er ook en daar profiteerde PSV optimaal van. Balverlies van Stijn Schaars leidde in de 34e minuut tot een hoekschop voor PSV. Daaruit kopte Santiago Arias de openingstreffer binnen.

Een paar minuten later ging Kik Pierie gruwelijk in de fout. De zeventienjarige verdediger speelde de bal in zijn eigen strafschopgebied te ver voor zich uit. Luuk de Jong kon zo simpel zijn negende doelpunt van het seizoen binnenschieten.

Met spits Henk Veerman voor Pierie ging Heerenveen na rust tegen tien PSV’ers in de achtervolging. Het leidde al snel tot de aansluitingstreffer van Schaars. PSV, dat zich beperkte tot tegenhouden, ontsnapte kort daarna aan een strafschop. In de slotfase viel de gelijkmaker alsnog. Reza Ghoochannejhad frommelde de bal langs Jeroen Zoet (2-2). PSV ging daarna plotseling wel aanvallen en dat leidde nog bijna tot de winnende treffer. Het bleef echter bij 2-2, waardoor Ajax de achterstand op PSV kan terugbrengen tot vijf punten.