Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 25 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

De platte kar kan bijna uit de garage voor PSV

Stiekem hielden de Ajax-fans er al rekening mee dat de achterstand op PSV dit weekend verkleind zou worden tot twee punten. Hun eigen ploeg hoefde thuis alleen maar af te rekenen met middenmoter ADO Den Haag en Feyenoord zou in een kolkende Kuip van PSV winnen.

Plaag

Maar middenmoter ADO hield stand in de Johan Cruijff Arena waar het 0-0 bleef en De Kuip ging pas kolken na een krap uur spelen toen Tonny Vilhena een voorzet van Jean-Paul Boëtius binnenkopte achter PSV-doelman Jeroen Zoet.

PSV had op dat moment echter al twee keer gescoord via Santiago Arias en Steven Bergwijn die een ware plaag bleek voor de zwak acterende Feyenoord-defensie. Maar de Rotterdamse verdediging was niet de enige linie die coach Giovanni van Bronckhorst teleurstelde.

Kampioensfeestje

Geen enkele speler aan Rotterdamse zijde kwam in aanmerking voor een voldoende, PSV werd geen strobreed in de weg gelegd. Vijf minuten na de goal van Vilhena werd de marge weer op twee doelpunten gebracht door Gastón Pereiro. De Kuip morde nog even, maar al snel werd het angstig stil op de tribunes op een klein Eindhovens plukje fans na. Terwijl de topper op papier doodbloedde, vierden zij alvast een bescheiden kampioensfeestje.

Met nog negen wedstrijden te gaan heeft PSV de voorsprong op Ajax uitgebreid naar zeven punten en kan de platte kar langzamerhand uit de garage worden gehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.