Sport

Bij handhaving trakteert Michiel Kramer op kroketten

Michiel Kramer houdt tijdens zijn eerste training als Spartaan een balletje hoog. Foto: Vincent van Dordrecht

Foto van 'Johan van Boven'

13 FEB 2018

Er werd bij Sparta nog nooit zo veel over kroketten gepraat als dinsdagochtend. Medewerkers, supporters, journalisten; allemaal begonnen ze op een gegeven moment over de snack, terwijl even verderop Michiel Kramer zijn eerste training als Spartaan afwerkte. Twee weken geleden liet de spits zijn contract bij Feyenoord ontbinden om een nieuw avontuur aan te kunnen gaan.

Kramer kwam niet meer aan spelen toe en verloor in Rotterdam-Zuid het plezier in het voetbal. En dat bij de club waar hij als klein jongetje al op de tribune zat. Toen hij tijdens de rust van het bekerduel met Heracles Almelo op het veld een broodje kroket at, was het over en sluiten voor hem. Giovanni van Bronckhorst zette hem uit de selectie en niet veel later besloten de twee partijen uit elkaar te gaan.

Ware verhaal

De ‘kroket-gate’ leek een bewuste actie van Kramer om een breuk te forceren. Maar na de oefensessie bij zijn nieuwe club ontkende hij dat. „Dan had beter kunnen gaan vechten met de trainer ofzo, nu at ik alleen maar een broodje.” Verder wilde de 29-jarige Rotterdammer niet meer op het incident terugblikken. Er is genoeg over gezegd en geschreven, vindt hij. Om eraan toe te voegen: „Het ware verhaal vertel ik nog wel een keer, als ik denk dat de tijd er rijp voor is. In een biografie? Haha, dat zou kunnen.”

Ook verder terugblikken op zijn periode bij Feyenoord ziet Kramer niet zitten. Hij stond zowel met de KNVB-beker als de kampioensschaal op de Coolsingel, op 3,5 kilometer van het stadion waarin hij nu moet knokken tegen degradatie. „Ik heb mijn droom verwezenlijkt en de manier waarop ik ben vertrokken bij Feyenoord heeft er echt niet voor gezorgd dat het een nachtmerrie is geworden.”

In Spangen hoopt hij het voetbalplezier te herontdekken. Want wekelijks met de pest in zijn lijf op het trainingsveld staan, was voor hem geen pretje. „Maar als ik in de auto stapte was ik alles gelijk weer kwijt. Ik heb twee kindjes en een vrouw, dan heb je genoeg afleiding om je niet druk te hoeven maken over voetbal.”

Dick Advocaat weet als geen ander hoe hij een in zijn eer aangetaste voetballer het naar zijn zin moet maken. De trainer van Sparta greep de eerste oefensessie van Kramer direct aan om met hem te dollen. „Moet je ook niet nog even afwerken”, zei hij tegen de spits, die in de dug-out plaatsnaam terwijl zijn ploeggenoten een paar ballen op doel schoten. „Dan schiet je er misschien weer een keer een bal in. Aan de andere kant weet ik natuurlijk hoe lui je bent…”

Duidelijkheid

De Haagse humor van Advocaat was voor Kramer niet de reden dat hij (alsnog) voor Sparta koos. Het gaat hem vooral om de duidelijkheid die de ex-bondscoach zijn spelers altijd geeft. „Of ik dat aspect bij Feyenoord heb gemist? Misschien wel…” Zijn grote glimlach verraadde dat hij net zo goed volmondig ja had kunnen antwoorden. „Maar het is nu belangrijker dat we met Sparta in de Eredivisie blijven, daar zal ik alles aan doen.”

En dan neemt hij plotseling het K-woord zelf in de mond. „Als we ons handhaven krijgt iedereen die bij Sparta werkt een broodje kroket van me!”

LEES OOK


Views

100+

Arsène Wenger stopt als trainer van Arsenal

Arsène Wenger Foto: AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Arsène Wenger stopt na dit seizoen als trainer van Arsenal. Maar liefst 22 jaar stond de 68-jarige Fransman aan het hoofd van het eerste team van de Londense voetbalclub.

Het contract van Wenger loopt nog tot de zomer van 2019, maar hij dient dit niet uit. „Na een zorgvuldige afweging, en meerdere gesprekken met de clubleiding, denk ik dat dit het juiste moment is om te vertrekken”, aldus Wenger in een verklaring.

Arsenal staat momenteel zesde in de Premier League. Willen ze volgend jaar meespelen in de Champions League, dan is hun enige weg hiernaartoe het winnen van de Europa League. Ze nemen het in de halve finale op tegen Atlético Madrid.

823 wedstrijden

Omdat Arsenal, toch wel beschouwd als een van de topclubs van de Premier League, sinds 2004 geen landstitel meer binnenhaalde, stond de functie van Wenger al langer onder druk.

Wenger is met 823 wedstrijden de trainer met de meeste wedstrijden in de Premier League achter zijn naam. Hij haalde in totaal drie landstitels binnen en wist met zijn team zeven keer de FA Cup te winnen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

36

Camera videoBarney gaat voor selfie met Messi en Suarez

Raymond van Barneveld na zijn winst op Michael van Gerwen. Foto: Lawrence Lustig/PDC

Foto van 'Johan van Boven'

19 APR 2018

Raymond van Barneveld voelde zich donderdagavond de koning te rijk in Ahoy. Na zijn zege in de Premier League op Michael van Gerwen riep de Hagenaar zelfs dat hij de sfeer in het Rotterdamse sportpaleis misschien nog wel mooier vond dan het winnen van de wereldtitel.

„Een beker is ook maar een beker. Het is maar een stuk zilver of goud”, aldus Barney. „Natuurlijk hebben die prijzen mij ver gebracht, maar bij mij draait alles om gevoel. En ik vind het toch ook wel lekker dat ik op mijn 80e kan terugkijken op dit soort avonden. Het is waanzinnig om op het podium te staan terwijl iedereen je naam scandeert. Waar ik ook keek, ik zag overal oranje. Prachtig.”

Barcelona

Hij viert vrijdag 'pas' zijn 51e verjaardag en doet dat door met de familie in het vliegtuig naar Barcelona te stappen. Een dag later bezoekt Van Barneveld de bekerwedstrijd FC Barcelona-Sevilla. „Ik hoop een selfie te kunnen maken met Lionel Messi en Luis Suarez. Vermoedelijk weten ze niet al te veel over darts, maar dat leg ik ze nog wel uit, haha.”

Van Barneveld wilde niet zeggen op Barcelona zijn favoriete club in het buitenland is. „Toni Kroos van Real Madrid volgt mij goed en we chatten wel eens, dus laat ik daar maar niets over zeggen.”

Tijdens de Premier League was Ahoy twee avonden uitverkocht. Foto: ANP

Tijdens zijn bezoek aan Catalonië zal hij vaak terugdenken aan de derde keer dat hij met de Premier League in Ahoy stond. Woensdag versloeg hij eerst Simon Whitlock en donderdag moest Van Gerwen met de staart tussen zijn benen het podium verlaten.

„Dit voelt voor mij als een prijs. Het waren twee magische avonden. Ik had van tevoren gehoopt dat de zaal voor de helft op mijn hand zou zijn en voor de andere helft voor Michael. Maar ik hoorde de mensen alleen maar 'Barney Army' roepen. De waardering van de mensen is fantastisch.”

LEES OOK


Views

100+

Likeability of 5

Uniek: slaap in een luchtbel in de Keukenhof!

Wil je een keer wakker worden op een plek waar nog (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Foto: Booking.com

In samenwerking met Booking.com

17 APR 2018

Zin om een nachtje de bloemetjes buiten te zetten en wil je een keer wakker worden op een plek waar (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Mooi, want dat kan. Vanaf deze week kun je in een unieke doorzichtige tent slapen in de Keukenhof.

Nicolette Kluijver sliep dinsdagnacht als allereerste persoon ooit in de Keukenhof in de speciale 'Tulip-Pod'. Maar de originele locatie is niet alleen weggelegd voor de BN'ers onder ons: jij kunt straks ook je geliefde/beste vriendin/moeder verrassen met een speciaal nachtje weg tussen de iconische tulpenvelden.

Stiekem best wel leuk

De Keukenhof? Je denkt misschien dat het een plek is voor ouderen en toeristen. Die toeristen zijn echter zo gek nog niet, want de Keukenhof is stiekem best heel leuk. Wie wordt er niet vrolijk van bloemen? En deze week kun je er dus ook slapen in een buitengewone luchtbeltent.

Tulip-pod Foto: Booking.com

Romantiek & bloemenselfies

Goed, meer over die unieke overnachting. Je ontwaakt tussen de tulpen, middenin de natuur. Het thema van de Keukenhof is dit jaar romantiek. We kunnen je vertellen: met deze overnachting kun je het niet romantischer krijgen.

Booking.com heeft een speciale doorzichtige luchtbel opgesteld met panoramisch uitzicht over de tulpenvelden. Omdat je in de Keukenhof slaapt, kun je ’s ochtends gelijk het park in. Dat is een behoorlijk voordeel: in de ochtend is het een stuk rustiger dan overdag, dus heb je alle tijd om een perfecte bloemenselfie te maken.

Genoeg tijd en plek om leuke foto's te maken! Foto: ANP

Als eerste persoon ooit slapen op de Keukenhof

Presentatrice en reisfanaat Nicolette Kluijver heeft als eerste een nachtje mogen doorbrengen in de bijzondere tent. Als verrassing nam ze haar moeder en oudste dochter Isabelle mee.

Als presentatrice voor '3 Op Reis' is Nicolette al op heel veel verschillende plekken geweest, zo vertelt ze enthousiast. De Keukenhof blijkt echter hoog op het lijstje van gekste plekken ooit te staan: „Ik heb best wel op gekke plekken geslapen. Een keer in een boomhut in Afrika, een keer bij de nomaden in de woestijn... maar ik denk dat deze overnachting wel in de buurt komt inderdaad.”

Ondanks dat Nicolette nu een gezin heeft met drie kinderen vliegt ze het liefst nog de hele wereld over. „Onze laatste vakantie zijn we naar Zanzibar gegaan. We proberen dan altijd unieke plekjes te vinden waar we kunnen watersporten.”

Tip voor de mooiste plek in Europa? „Corsica: dat is echt schitterend en je hebt helemaal niet het gevoel dat je in Europa bent”, aldus de presentatrice.

Nicolette Kluijver sliep als allereerste persoon ooit op de Keukenhof. Foto: Booking.com

Glamping

Hoewel de tent van Booking.com meer weg heeft van een mini-huisje blijft het toch een soort van kamperen, maar dan wel met een comfortabel bed in plaats van een matje. Nicolette vindt dat alleen maar leuk. „Ik ben namelijk helemaal geen luxepoes. Ik heb al even gekeken en ik zag in de tent een koelkastje en koffiezetapparaat staan, dus echt back-to-basic is het niet hoor!”

Waar de presentatrice het liefste voor kiest tijdens hun familievakantie? „Dat is altijd een beetje een strijd bij ons thuis. Joost houdt namelijk wel heel erg van luxe, ik ben er helemaal niet van. Ik voel me dan zelfs een beetje ongemakkelijk. Op vakantie laat ik mijn make-up tas het liefste thuis. Knot op mijn hoofd, bikini aan en gaan! En niet meer hoeven nadenken.”

Ze vervolgt: „Kamperen vind ik heel leuk. Ik heb vorige zomer met mijn oudste dochtertje nog gekampeerd. Gewoon in Nederland hoor. We sliepen toen op een camping gewoon bij de boer; echt te gek!”

De Keukenhof is leuker dan je denkt!

Ook jij kunt straks slapen als een roosje

Een overnachting in de Tulip-pod is perfect voor een uitstapje met je lover, verrassing voor je beste vriendin of leuk als vroeg moederdagcadeau.

Na het inchecken worden gasten begeleid naar de luchtbel, die is uitgerust met alle benodigdheden voor een onvergetelijke en sfeervolle overnachting. Ook heb je toegang tot het gehele park en krijg je een diner aangeboden in een van de restaurants van de Keukenhof. En de volgende ochtend krijg je een ontbijtje.

Wees er wel een beetje snel bij, want er zijn maar drie nachten beschikbaar en ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Boeken kan alleen op 17, 18 en 19 april vanaf 10 uur s’ ochtends voor een overnachting voor twee personen op 20, 21 of 22 april.

Voor de prijs van 69 euro hoef je het ook niet te laten. Dit bedrag staat symbool voor het 69-jarig bestaan van Keukenhof. Een overnachting boeken in de Tulip Pod doe je hier.


love
user_b36acf7bf3fa2ba42fb5109419e560b1944b8c10_avatar

Views

500+

Vooral toegezongen Ziyech uitblinker Ajax tegen VVV

Hakim Ziyech/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

19 APR 2018

Het waren een paar roerige en tevens slechte dagen voor Ajax en met name Hakim Ziyech, maar tegen VVV-Venlo wisten de Amsterdammers de kater iets weg te spelen met een 4-1 overwinning. De veelbesproken Ziyech maakte een van de doelpunten.

Geen rake strafschop

Ajax kon al vroeg op voorsprong komen via Lasse Schöne, maar de Deen miste - nadat hij zelf werd neergelegd - een strafschop. Vervolgens was het spel slecht en was het meest boeiende het conflict in de ArenA tussen de supporters. Een klein groepje floot de zondag bij de bus geduwde Ziyech uit, terwijl het overgrote deel hem begroette met applaus.

Ralf Seuntjens schoot VVV in de 43e minuut nog wel op voorsprong. Dankzij twee snelle doelpunten van Neres ging Ajax toch nog met een redelijk gevoel de rust in. Klaas-Jan Huntelaar scoorde in de 59e minuut op aangeven van Neres. De sterk spelende Ziyech tekende onder groot applaus voor de eindstand met een lekker schot.

Vijf punten

Ajax blijft tweede met een voorsprong van vijf punten op AZ. Beide clubs ontmoeten elkaar volgende week zondag in de ArenA, wanneer de ploeg van Erik ten Hag dus aan een punt genoeg heeft.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

58

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

In samenwerking met Beer in a Box

19 APR 2018

De Grote Bierquiz van Metro en Beer in a Box is een doorslaand succes.

Duizenden mensen hebben de afgelopen twee weken meegedaan aan de Grote Bierquiz. Omdat de quiz nog tot en met 1 mei te maken is, hebben Beer in a Box en Metro alvast een reeks interessante uitkomsten op een rijtje gezet. Doe uiterlijk 1 mei ook mee, want er zijn mooie prijzen te winnen. Ga naar www.beerinabox.nl/quiz.

Meer brouwerijen dan in 'bierland'

Je moet echt onder een steen geleefd hebben om niet te zien dat speciaalbier een trend is in Nederland. Het aantal nieuwe brouwerijen dat er jaarlijks bijkomt is duizelingwekkend te noemen (ons land heeft inmiddels meer dan vijfhonderd geregistreerde brouwers, dat zijn er meer dan in ‘bierland’ België). Maar waar krijgt speciaalbier nu zijn bijzondere smaak van? En hoe lang brouwen we eigenlijk al bier? Van hele simpele vragen tot supermoeilijke, je test je eigen kennis in een paar minuten op www.beerinabox.nl/quiz.

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

„Of je nu net komt kijken of al heel veel weet, de Grote Bierquiz is bedoeld om je kennis te testen. Wij willen mensen vooral op een leuke manier meer leren over speciaalbier. Daarom krijgen alle deelnemers na 2 mei een persoonlijke pagina met alle informatie over de vragen die ze goed of fout hadden”, zegt Victor Kuppers, chef quiz bij Beer in a Box, de startup die op basis van jouw smaak de beste speciaalbieren voor je selecteert.

Feiten en getallen

Alles goed. Slechts 16 bierkenners hebben álle antwoorden goed. Dat is veel minder dan 1 procent. Er zijn 31 deelnemers die maar 1 fout hebben, 95 quizmakers hebben er 2 fout. „Dat is echt heel goed”, zegt de chef quiz. De gemiddelde score is 10 punten van de maximale 15.

Onze Belgische vrienden. Voorheen liep België mijlenver voorop in bierland. Maar die tijd is geweest. Van alle zuiderburen zit er geen één in de categorie die alles goed heeft.

Zuid-Holland nadrukkelijk aanwezig. Met 40 procent van de deelnemers heeft de provincie Zuid-Holland het hoogste aantal deelnemers (maar of zij ook het meeste van bier weten…). Noord-Holland komt op plaats 2 (30 procent), Noord-Brabant op plek 3 (24 procent van de quizmakers).

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierkennis omschrijven

Wat denken we van onszelf? Meer dan de helft van de mensen vulde bij de vraag ‘hoe zou jij je bierkennis omschrijven?’ met ‘best wel wat’. Slechts 2 procent van de deelnemers durfde het aan om ‘ik ben de beste speciaalbierkenner ever’ aan te klikken.

Meest gedronken drank. 95 procent van de deelnemers denkt dat bier na water (inclusief koffie en thee) de meest gedronken drank in Nederland is.

Waar staan de brouwerijen? 63 procent van de mensen die hun bierkennis testen, denkt dat Noord-Brabant de meeste brouwerijen heeft. 40 procent van hen denkt dat Nederland vorig jaar ongeveer 520 brouwerijen had.

Die middeleeuwers toch. 28 procent van de deelnemers denkt dat in de middeleeuwen jaarlijks makkelijk 800 liter bier per persoon naar binnen geklokt werd. En jawel – wat een kenners zijn we toch met z’n allen -  66 procent van hen denkt te weten wat cenosillicafobie is.

Wat valt er te winnen?

Ben jij de beste bierkenner? Dan maak je kans op een verrassingspakket van Beer in a Box ter waarde van 250 euro (geen bier, want dat mag niet!). Onder alle deelnemers wordt een aantal kleinere prijzen verloot, zoals een workshop bierbrouwen, rondleidingen bij spraakmakende brouwerijen en allerhande bierdingen. Snel naar Beerinabox.nl/quiz dus. Ga je nog meedoen? Veel succes en proost!


Views

100+

video icon
Likeability of 5
Foto van 'Johan van Boven'

19 APR 2018

Juichen de dartsfans voor Barney of voor Van Gerwen?

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen staan donderdagavond in Ahoy tegenover elkaar op het podium van de Premier League. De clash zorgt voor een dilemma onder de Nederlandse dartsfans: juichen ze voor Barney of voor Mighty Mike?

Metro vroeg de liefhebbers bij het Rotterdamse sportpaleis voor wie zij donderdagavond uit hun dak gaan.

LEES OOK


love
user_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

0

Wielrenner vanuit auto beschoten tijdens training

Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

19 APR 2018

De achttienjarige Clément Delcros mikt nog altijd op een loopbaan als wielrenner. Alleen moet hij voorlopig rust houden vanwege een blessure. Op zich niets nieuws, behalve dat de Fransman deze opliep omdat hij tijdens de training beschoten werd.

„Ik reed op één kilometer van mijn huis, toen een auto in de tegenovergestelde richting kwam aangereden. Toen de auto mij passeerde, hoorde ik een knal. Ik voelde een klop op mijn linkerschouder en dacht eerst dat er een steentje naar mij was gegooid. Tot ik zag dat ik hevig aan het bloeden was. Gelukkig was ik dicht bij een ziekenhuis. Daar vonden ze een kogel in mijn schouder, gelukkig geen al te grote."

Kogel laten zitten

Gelukkig viel de verdere schade bij Delcros mee. „De kogel heeft niets van belang geraakt, maar is wel heel diep binnengedrongen. Daarom hebben ze beslist hem te laten zitten."

Mentaal valt het hem zwaarder. „Ik ben echt geschokt en ontgoocheld. Er lopen toch klootzakken rond op de wereld. Dit had slecht kunnen aflopen. Ik begrijp niet waarom dit is gebeurd. Niemand heeft het op mij gemunt. Dit is echt een daad van zinloos geweld." Stoppen met trainen gaat Delcros in ieder geval niet. „Ik ga ervan uit dat dit toch geen 2e keer zal gebeuren."

Niet voor het eerst

Precies een jaar geleden was er ook al een Franse profwielrenner die aangevallen werd tijdens zijn trainingsrondje. De inmiddels op doping betrapte Yoann Offredo werd met een honkbalknuppel in elkaar geslagen. Hij liep daarbij een gebroken neus op.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

100+