Vijf vragen over Abdelhak Nouri. / ANP

Camera videoVijf vragen over Abdelhak Nouri

Familie van Nouri geschrokken van nieuws over hartafwijking. / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

Zaterdagmiddag kwam het nieuws naar buiten dat er bij Ajacied Abdelhak Nouri al in 2014 een hartafwijking werd geconstateerd. Zijn familie geeft aan niets te hebben geweten van een hartafwijking, en zegt te betwijfelen of Nouri hier zelf wel van op de hoogte was. Wat is er precies aan de hand? Vijf vragen.

1. Wat is er aan de hand?

De familie kreeg onlangs na herhaaldelijk aandringen bij Ajax zijn medisch dossier te lezen, daarin werd melding gemaakt van de hartafwijking die in 2014 werd geconstateerd door de KNVB. De familie zegt van niets te hebben geweten. Het NRC schrijft zaterdag dat het nieuws volgens één betrokkene wel gemeld is aan Nouri.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

2. Wat zegt de KNVB?

Volgens de KNVB worden voetballers altijd geïnformeerd als er bij een medisch onderzoek afwijkingen aan het licht komen. De bond geeft aan dat zij dit zowel schriftelijk als mondeling doet. In het geval een speler de leeftijd van zestien jaar heeft bereikt, is de KNVB niet langer verplicht de ouders te informeren. Het wordt dan bij de speler zelf gelaten.

Volgens het NRC is er geen schriftelijk bewijs van dat de ajacied wist van zijn hartafwijking.

3. Wat zegt Ajax?

Ajax heeft een in een verklaring laten weten geen inhoudelijke informatie te verstrekken aan derden zoals de media, omdat het hier gaat om een medisch en vertrouwelijk dossier. „Wij hebben goed contact met de familie Nouri en wij communiceren bij voorkeur rechtstreeks met hen.”

Ook zegt Ajax vanzelfsprekend volledig mee te willen werken met het onderzoek van de familie. „Alles wat wij hebben en weten is aan hen ter beschikking gesteld.”

4. Wat zegt zijn familie?

De familie is erg geschrokken van het nieuws en laat in een persbericht weten dat als zij eerder weet had gehad van de hartafwijking, zij direct hadden aangedrongen op een diepgravend vervolgonderzoek. Gevolgd door een second opinion en regelmatig terugkerende tests om op die manier te kunnen beoordelen wat de aard en risico’s waren van een dergelijke afwijking, gecombineerd met een intense sportbeoefening. Dit heeft advocaat Khalid Kasem namens de familie laten weten.

5. Waarom een letselschadeadvocaat?

Hoewel het erop leek dat de familie van de jonge Ajacied en de club een goede verstandhouding hebben, blijkt het tegendeel waar nu beide partijen een letseladvocaat in de arm hebben genomen.

De familie van Nouri nam advocaat John Beer aan, oprichter en erelid van de Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van personenschade. Ajax krijgt hulp van Rotterdams letseladvocaat Derk-Jan van der Kolk, oud vice-voorzitter van de Vereniging van Letselschade Advocaten.

Reden voor de familie Nouri om een letseladvocaat in te schakelen was het aanhoudende gedraai van de club over wat er precies gebeurde op de dag van het ongeluk, toen Ajax een oefenwedstrijd speelde tegen Werden Bremen.

Beer gaat namens de familie het dossier van Nouri onderzoeken. Nadien zal hij zijn conclusies met de familie delen, waarna er een beslissing zal volgen over een eventuele vervolgstap.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Camera videoDodelijk ongeval na botsing tijdens Volvo Ocean Race

De Vestas 11th Hour Racing voor de crash/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

De Volvo Ocean Race (zeilen) heeft vrijdag te maken gekregen met een dodelijk ongeval. Op 50 kilometer van Hong Kong (de finishplaats van de vierde etappe) crashte een van de deelnemersboten, de Vestas 11th Hour Racing, tegen een vissersboot.

Negen gered

Tien bemanningsleden van de vissersboot sloegen overboord, waarna er negen gered konden worden. De tiende was ook nog in leven toen hij uit het water werd gehaald, maar overleed uiteindelijk in het ziekenhuis.

„Alle betrokken organisaties werken samen met de autoriteiten en verlenen volledige medewerking aan het lopende onderzoek", vertelt de raceorganisatie. Deze laat verder weten haar diepste condoleances aande nabestaanden van het slachtoffer te hebben aangeboden."

Het is niet de eerste keer dat er een dergelijk incident plaatsvindt tijdens de Volvo Ocean Race. In 2006 kwam tijdens de race - die eens in de drie jaar wordt gehouden verspreid over een periode van zo'n acht maanden - de Nederlandse zeiler Hans Harrevoets. Hij sloeg overboord en kreeg daarbij een klap tegen zijn hoofd. Toen hij uit het water was gehaald, wisten ze hem niet meer te reanimeren.

Gefinisht

De race werd wel gewoon voltooid en gewonnen door Sun Hung Kai/Scallywag uit Hongkong met de Nederlandse zeilster Annemieke Bes aan boord.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

87

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

400+

Van Persie definitief terug bij Feyenoord
Likeability of 5

Van Persie definitief terug bij Feyenoord

Van Persie definitief terug bij Feyenoord

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Het is definitief: voetballer Robin van Persie mag zichzelf weer een Feyenoorder noemen. De 34-jarige aanvaller heeft zijn vertrek bij het Turkse Fenerbahçe geregeld nadat hij eerder al tot een akkoord was gekomen met Feyenoord.

De Rotterdamse club maakte vrijdag de komst van de geboren Rotterdammer bekend. ,,Welcome home, Robin'', luidde de tekst bij een begeleidend filmpje op Twitter.

Aflopend contract

De topscorer aller tijden van Oranje (vijftig doelpunten in 102 interlands) was al langer in beeld bij de Rotterdamse club. Fenerbahçe deed de afgelopen dagen nog moeilijk, omdat de spits nog een contract had. Dat zou in de zomer aflopen. Hij speelde dit seizoen slechts twee competitiewedstrijden voor Fenerbahçe. Hij liep eind augustus, bij zijn terugkeer in Oranje tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk, een knieblessure op. Sindsdien kwam hij niet meer in actie voor de club uit Istanbul, zo meldt NOS.

Van Persie zal maandag in De Kuip zijn handtekening zetten onder zijn nieuwe contract. Trainer Giovanni van Bronckhorst hoopt dat Van Persie voor net zo'n impuls kan zorgen als Dirk Kuijt deed.

Talent van het jaar

Van Persie debuteerde op 3 februari 2002 als invaller tegen Roda JC in de hoofdmacht van Feyenoord, dat hem enkele jaren daarvoor had weggeplukt uit de jeugd van Excelsior. Hij wist als linksbuiten bij te dragen aan het veroveren van de UEFA Cup in 2002. Hij werd direct uitgeroepen tot talent van het jaar in Nederland. In de zomer van 2004 verliet Van Persie De Kuip voor een overstap naar Arsenal.


like
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

48

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

53

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Gruwelijke WK-moord is na 24 jaar alsnog opgelost

Andrés Escobar glijdt de bal in eigen doel/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

De moord op voetballer Andrés Escobar (geen familie van Pablo) is 24 jaar na dato dan eindelijk opgelost. De Colombiaan werd in 1994 doodgeschoten in zijn eigen land, nadat hij op het wereldkampioenschap van 1994 een eigen doelpunt had gemaakt, dat zijn land een plek in de knock-outfase kostte.

Alleen de schutter

Eerder werd Humberto Muñoz Castro gearresteerd en hij kreeg 43 jaar cel, waarvan hij er daadwerkelijk slechts elf in de gevangenis zat. Het was echter al die tijd onduidelijk wie zijn opdrachtgever was.

Totdat er onlangs een doorbraak kwam en de bekende drugshandelaar Santiago Gallon Henao werd opgepakt. Onderzoek wees uit dat door de eigen treffer van Escobar zijn kartel in een weddenschap miljoenen euro's had verloren.

Ongelukkige sliding

Na ruim een halfuur spelen tegen Amerika gleed Escobar op ongelukkige wijze een voorzet achter zijn eigen keeper. Een actie die - zo bleek later - Colombia fataal werd op het toernooi.

Eenmaal terug in zijn eigen land werd hij tijdens het uitgaan in zijn geboortestad Medellín doodgeschoten. Volgens de overlevering riep de schutter elke keer dat hij de trekker overhaalde (in totaal zes keer) 'Goal!'. Escobar schreef eerder die week in een column over zijn ongelukkige treffer nog de tekst: 'Het leven houdt hier niet op' en verzette tijdens zijn loopbaan veel werk om Colombia een beter imago te bezorgen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Veltman: Mooi als iemand weer tien keer hooghoudt

Joël Veltman juicht samen met doelpuntenmaker Lasse Schöne in de Klassieker van vorig seizoen.

Foto van 'Sander Schomaker'

Zondag staat bij de herstart van de eredivisie meteen de Klassieker in Amsterdam op het programma. Metro sprak met Ajax-aanvoerder Joël Veltman over Feyenoord, de nieuwe trainer Erik ten Hag en assistent-coach Richard Witschge.  

Met de zeer waarschijnlijke terugkeer van Robin van Persie bij Feyenoord staan zondag mogelijk de topscorer aller tijden van Oranje en de nummer twee topscorer van Oranje (Huntelaar) tegenover elkaar. Doet het jou wat dat Van Persie terug is bij Feyenoord?

Hij is voor hun natuurlijk de verloren zoon, dus voor Feyenoord is het mooi. Maar voor ons maakt het niet zoveel uit of hij meedoet of niet. Voor het Nederlandse voetbal vind ik het wel top dat jongens als Huntelaar en Van Persie terugkeren naar de eredivisie. Er is veel kritiek op de Nederlandse competitie, dan is het heel goed als zulke grote spelers terugkomen. Jonge jongens kijken tegen ze op en kunnen heel veel van ze leren. Voor mij zou het niet extra spannend zijn om tegen hem te spelen. Ik heb bij Oranje met hem hem gespeeld en met Ajax tegen hem gespeeld toen hij bij Fenerbahçe zat. Toch denk ik dat zijn komst voor Feyenoord heel kan belangrijk zijn, hij kan ze het geloof in eigen kunnen teruggeven.

De kans is groot dat Van Persie er zondag nog helemaal niet bij is, omdat nog niet alles rond is. Kan deze domper voor Feyenoord effect hebben?

Zoiets kan doorwerken bij Feyenoord, dan heerst er toch teleurstelling. Maar wat ik al zei: voor ons maakt het niets uit.

Ajax heeft nu bijna twee weken gewerkt onder de nieuwe trainer Erik Ten Hag, hoe bevalt dat?

Hij traint langer en harder, we staan dus wat langer op het veld. Verder doet hij veel samen met zijn assistent Alfred Schreuder, ze doen het een beetje fifty-fifty. Vaak zie je dat een trainer de trainingen laat doen door zijn assistent of juist een trainer die zijn assistent bijna niets laat doen. Ten Hag en Schreuder verdelen het.

Met een nieuwe trainer na de winterstop beginnen, voelt dit als de start van een nieuw seizoen?

Zo voelt het wel een beetje, maar dan met vijf punten ‘strafpunten’. We zijn uitgeschakeld in Europa en uitgeschakeld in de beker en spelen vol voor de competitie. Het moet zeker te doen zijn om vijf punten goed te maken.

Ten Hag krijgt het ook meteen voor zijn kiezen: de Klassieker en dan zijn oude ploeg FC Utrecht. Kan hij meteen zijn stempel drukken, denk je?

Het is voor de trainer natuurlijk ook een lastige start. Hij moet toch eerst verder gaan, waar Keizer is geëindigd. Je kan het moeilijk in twee weken helemaal omgooien. Dat lijkt me ook niet handig. Maar als we deze wedstrijden winnen kan het hem wel een geweldige kickstart geven.

Jij was een van de weinigen die zich uitsprak over het ontslag van Marcel Keizer. Je zei dat hij meer krediet had verdiend. Denk je er nog zo over?

Ik werd gebeld door de club toen Keizer was ontslagen. Dat kwam redelijk plotseling. Maar als voetballer kan je niet stil blijven staan bij dat soort momenten. We moeten verder en nu hebben we Ten Hag en de assistenten Schreuder en Richard Witschge.

Over Witschge gesproken, hebben jullie al afgesproken wie er straks tien keer gaat hooghouden in de Klassieker?

Hahaha, we kunnen allemaal wel tien keer hooghouden, maar in de Klassieker? Het zou mooi zijn wanneer dat nog een keer zou gebeuren, maar om zoiets te plannen is niet reëel.


Views

25

Fanclub Feyenoord baalt van besloten trainingen

Feyenoord traint in aanloop naar het duel met Ajax achter gesloten deuren. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

Vuurwerk, vlagvertoon en bulderend gezang. Lange tijd was de laatste training van Feyenoord voorafgaand aan wedstrijden tegen aartsrivaal Ajax een hoogtepunt voor de supporters. Ook voor de spelers was het een belevenis om te merken hoe de Klassieker leeft bij de eigen aanhang. Die tijd is voorbij, want zaterdag traint de landskampioen achter gesloten deuren.

„Het is jammer dat dit soort tradities verdwijnt”, aldus Wim van Merkensteijn, voorzitter van supportersvereniging FSV De Feijenoorder. „Niet dat ik een groot voorstander ben van fakkels, maar zo’n laatste training was wel altijd sfeerverhogend. Veel fans zijn dag en nacht met Feyenoord bezig, dan horen dit soort zaken er ook bij.”

Vuur en vlam

De afgelopen jaren werd het al steeds minder druk tijdens de laatste oefensessie van Feyenoord in aanloop naar de kraker tegen Ajax. Voorheen stonden duizenden mensen langs het trainingsveld op Varkenoord of zetten ze De Kuip in vuur en vlam, maar de laatste keren kwamen er slechts een paar honderd mensen naar de training kijken. Vanwege het verbod op vuurwerk lieten de fanatiekste fans de mogelijkheid schieten om hun ploeg een laatste steuntje in de rug te geven.

Het werd de laatste jaren steeds rustiger tijdens de laatste training van Feyenoord voorafgaand aan de Klassieker. Foto: ANP

Van Merkensteijn: „Maar dat waren er altijd nog een paar honderd. Het is zonde dat zij nu niet meer bij de laatste training kunnen zijn omdat dat achter gesloten deuren gebeurt.” Tijdens het trainingskamp in Marbella gaf trainer Giovanni van Bronckhorst aan dat het in het buitenland heel normaal is dat trainingen besloten zijn. Daar deed hij nog een schepje bovenop door te zeggen dat hij wellicht nog vaker zonder pottenkijkers wil gaan trainen als het nieuwe trainingscomplex klaar is.

Pleister

FSV De Feijenoorder heeft dit onderwerp met Feyenoord besproken, maar volgens Van Merkensteijn heeft de directie weinig invloed op de gang van zaken. „Het is de technische staf die dit bepaalt en wij zitten niet om de tafel met de technische staf. Ik denk niet dat een besloten training het verschil zal maken in een wedstrijd tegen Ajax. Maar als we zondag winnen, heeft Van Bronckhorst natuurlijk groot gelijk, haha. Dan is het een heel fijne pleister op de wonde die is ontstaan doordat we niet bij de laatste training mogen zijn.”

Zo ging het er in 2012 aan toe tijdens de laatste training van Feyenoord voor de Klassieker:

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

37