Johan van Boven
Johan van Boven Sport 28 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Van Persie: Ik wil hier niet het opaatje uithangen

Hij hoorde niet alleen dat zijn naam werd gescandeerd en het klaterende applaus; Robin van Persie merkte zondagmiddag ook dat de meegereisde fans van ADO Den Haag iets minder lovend waren toen hij op het punt stond om zijn rentree te maken in De Kuip. ‘Ouwe lul, ouwe lul’, klonk het uit de Haagse kelen. „Nederlandse humor, noem ik het maar. Ik kon er wel om lachen”, aldus de teruggekeerde aanvaller na de 3-1 zege van Feyenoord.

Net als afgelopen woensdag tegen FC Utrecht mocht hij tien minuutjes op komen draven van Giovanni van Bronckhorst. De fans smeekten al veel eerder in de uiterst povere wedstrijd om een invalbeurt, maar de stand liet dat niet toe. Pas nadat Jens Toornstra het derde Rotterdamse doelpunt had gefabriceerd, mocht Van Persie het veld betreden van het stadion waar het allemaal voor hem begon.

Robin van Persie komt het veld in voor Nicolai Jørgensen. Foto: ANP

„Heel speciaal. Ik had ook in Dubai ofzo kunnen gaan voetballen, maar dan had ik dit allemaal moeten missen. Ik ben een liefhebber en hou van volle stadions en goede trainingen.” En van hoge verwachtingen. Het Legioen hunkert naar zijn kunsten, naar zijn grootsheid, naar zijn toegevoegde waarde.

Sterker

Maar in twee keer tien minuten heeft Van Persie vanzelfsprekend nog niet heel veel kunnen laten zien. Toch stapte hij twee keer met een voldaan gevoel van het veld. Langzaam opbouwen, is het devies. „In het verleden heb ik de fout gemaakt door te vroeg te veel te willen. Nu voel ik me na elke training weer beter en sterker worden.”

Zijn meerwaarde komt vooralsnog vooral tot uiting op het trainingsveld en in de kleedkamer. Door gesprekjes met teamgenoten hoopt Van Persie het niveau naar een hoger niveau te tillen. „Dat doe ik op een heel relaxte manier, niet belerend ofzo. Ik wil niet het opaatje uithangen. Want op de trainingen is het niveau echt goed. Knetterharde inspeelpasses, goede aannames, noem maar op.”

Niet zo slecht

Dat was tijdens de wedstrijd tegen ADO wel anders. Het spel deed af en toe pijn aan de ogen. Van Persie schudt het hoofd. „Ik vind het niveau van de Eredivisie lang niet zo slecht als sommige mensen, zoals jullie journalisten, willen doen geloven.”

Helaas voor hem valt er in de competitie weinig meer te winnen dit seizoen. „Daarom zou het heel fijn zijn als we in de kwartfinale van de beker van PSV winnen. Dan houden we als groep iets moois om naartoe te werken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.