Johan van Boven
Johan van Boven Sport 31 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Turkse club koopt nieuwe speler met bitcoins

Zelfs de meest verstokte voetballiefhebber had waarschijnlijk nog nooit van Harunustaspor gehoord, maar woensdag – notabene de laatste dag van het transferwindow – is de Turkse amateurclub wereldnieuws. De vijfdeklasser heeft namelijk een nieuwe speler aangetrokken door met bitcoins te betalen.

De hoofdrolspeler is de 22-jarige Ömer Kiroglu, die voor 0,0524 bitcoin werd binnengehaald door de club uit de provincie Sakarya. Volgens de koers van dat moment is dat 442 euro. Harunustaspor betaalt ook nog 533 euro voor de speler, waardoor het totale transferbedrag uitkomst op 975 euro.

https://twitter.com/futbolarena/status/958369190775271424

Een fraaie pr-stunt van de amateurvereniging. „We hebben dit gedaan om naam voor onszelf te maken in het land, de rest van de wereld en in de cryptogemeenschap. Onze naam wordt nu genoemd op televisie, alsof we een professionele club zijn. En daar zijn we best trots op”, aldus voorzitter Haldun Sehit.

Doelpunten

Harunustaspor profiteert overigens van de dalende koers van de bitcoin. Eind vorig jaar was de cryptomunt bijna twee keer zo veel euro’s waard. Maar Sehit hoopt uiteraard vooral dat zijn vertrouwen in de nieuwe speler wordt uitbetaald in doelpunten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.