Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 22 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Schop tegen engnek Veltman eens over de bal heen’

Joël Veltman was tijdens Ajax – Feyenoord een van de meest opvallende spelers. Hij gaf een puntgave assist bij de 2-0 van Klaas-Jan Huntelaar en na een overtreding op hem kreeg Nicolai Jörgensen zijn tweede gele kaart en dus rood.

Vooral om dat laatste was flink wat te doen. De aanvoerder van de Amsterdammers zou veel theater hebben gemaakt, dat zei Jørgensen ook na afloop. „Hij deed alsof hij zijn enkel brak om de arbiter te overtuigen, maar zo erg was het allemaal niet.”

Grootste engnek

Analist Jan Everse (die zowel voor Ajax als Feyenoord speelde, maar meer binding heeft met de Rotterdammers) was na afloop zeer duidelijk in zijn commentaar. „Veltman is de grootste engnek op de Nederlandse velden, die heeft al zoveel spelers een kaart aangenaaid”, zo begint hij in het napraatprogramma FC Rijnmond van RTV Rijnmond.

„Hij raakt hem niet eens, misschien dat-ie hem even geschampt heeft”, stelt Everse. „Dan verlang ik weer naar spelers als Israël en Van Hanegem, die hadden hem gewoon een keek gegeven. En wij staan erbij, geven een duwtje. En denk ik wel eens, schop eens een keer net even over die bal heen. Ik vind dat zo’n misselijke gozer.”

Vond jij de overtreding van Jørgensen een gele kaart waard? Kijk hieronder en oordeel zelf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.