Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 21 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

PSV komt met de schrik vrij tegen Heracles

Lange tijd leek het erop dat PSV in Almelo tegen Heracles dure punten zou laten liggen in de titelstrijd, maar het was zoals vaker dit seizoen dat de ploeg alsnog in blessuretijd het noodlot afwendde en er vandoor ging met de volle buit.

De Jong

Het was uitgerekend Luuk de Jong die voor de bevrijdende 1-2 zorgde. De spits, getooid met de aanvoerdersband omdat Marco van Ginkel absent was, werd in de winterstop nog in verband gebracht met een vertrek uit Eindhoven. De Mexicaanse interesse werd echter nooit concreet en met het vertrek van Jürgen Locadia naar Engeland, is een vertrek van De Jong helemaal uit den boze. Want naast zijn doelpunt, was de spits ook verantwoordelijk voor de assist op Steven Bergwijn die voor de openingstreffer zorgde. Jeff Hardeveld zorgde voor de gelijkmaker uit een strafschop nadat Santiago Arias in de zestien in de fout ging.

Voorsprong

„Dit zijn de lekkerste”, lachte De Jong na afloop in de camera van FOX. „We waren ontzettend aan het knokken. De eerste helft ging het op en neer, maar ik vond ons wel iets sterker in de tweede helft. We waren slordig, maar creëerden ook veel kansen. Maar laten we het onszelf in het vervolg maar niet meer zo moeilijk maken."

En zo blijft de voorsprong op Ajax vijf punten. Vlak voor de winterstop stonden de Eindhovenaren nog negen punten voor op de Amsterdamse rivaal en vandaag leek het er dus lange tijd op dat dit drie punten werden, omdat Ajax de Klassieker in eigen huis won.

Op 15 april is het PSV-Ajax, terwijl de Eindhovense formatie ook nog de lastige uitwedstrijden tegen Feyenoord en AZ op het programma heeft staan. Daarnaast heeft Ajax een veel gunstiger doelsaldo dan de koploper: +11.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.