Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 19 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Gruwelijke WK-moord is na 24 jaar alsnog opgelost

De moord op voetballer Andrés Escobar (geen familie van Pablo) is 24 jaar na dato dan eindelijk opgelost. De Colombiaan werd in 1994 doodgeschoten in zijn eigen land, nadat hij op het wereldkampioenschap van 1994 een eigen doelpunt had gemaakt, dat zijn land een plek in de knock-outfase kostte.

Alleen de schutter

Eerder werd Humberto Muñoz Castro gearresteerd en hij kreeg 43 jaar cel, waarvan hij er daadwerkelijk slechts elf in de gevangenis zat. Het was echter al die tijd onduidelijk wie zijn opdrachtgever was.

Totdat er onlangs een doorbraak kwam en de bekende drugshandelaar Santiago Gallon Henao werd opgepakt. Onderzoek wees uit dat door de eigen treffer van Escobar zijn kartel in een weddenschap miljoenen euro’s had verloren.

Ongelukkige sliding

Na ruim een halfuur spelen tegen Amerika gleed Escobar op ongelukkige wijze een voorzet achter zijn eigen keeper. Een actie die – zo bleek later – Colombia fataal werd op het toernooi.

Eenmaal terug in zijn eigen land werd hij tijdens het uitgaan in zijn geboortestad Medellín doodgeschoten. Volgens de overlevering riep de schutter elke keer dat hij de trekker overhaalde (in totaal zes keer) ‘Goal!‘. Escobar schreef eerder die week in een column over zijn ongelukkige treffer nog de tekst: ‘Het leven houdt hier niet op’ en verzette tijdens zijn loopbaan veel werk om Colombia een beter imago te bezorgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.