Johan van Boven
Johan van Boven Sport 31 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Feyenoord geeft seizoen kleur door bekerzege op PSV

Feyenoord heeft het seizoen weer een beetje kleur kunnen geven. In de kwartfinale van de KNVB-beker wonnen de Rotterdammers woensdagavond met 2-0 van PSV.

Voorafgaand aan het duel werd veelvuldig over ‘de wedstrijd van het jaar’ gesproken, omdat er in de Eredivisie niets meer te halen valt voor de regerend landskampioen. Het verschil tussen de nummer 4 en koploper PSV is maar liefst 16 punten.

Noodzaak

Van dat gapende gat was woensdag weinig te merken. Feyenoord greep de mogelijkheid om de halve finale te halen met beide handen aan en PSV voelde die noodzaak een stuk minder sterk.

De supporters van Feyenoord zorgden voor een ouderwets bekersfeertje in De Kuip.

De supporters in de bomvolle Kuip konden al na drie minuten een feestje vieren. Een vloeiende aanval eindige in een een-twee tussen Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis, die Jeroen zoet onder vuur nam. De doelman van PSV verwerkte het schot slecht, waarna Sam Larsson de bal tussen de palen kon glijden: 1-0.

Na 35 minuten leek de wedstrijd al beslist, toen Tonny Vilhena met een afstandsschot de score verdubbelde. Doordat verdediger Santiago Arias de bal nog toucheerde, was Zoet wederom kansloos.

Tonny Vilhena viert zijn 2-0 tegen PSV. Foto: ANP

Het Legioen kreeg een kwartiertje na rust het mooiste doelpunt van avond voorgeschoteld. Met een fenomenaal stiftje liet Jørgensen zien dat hij de teleurstelling van zijn misgelopen transfer naar Newcastle United al snel heeft verwerkt. De videoscheids constateerde echter dat de Deen buitenspel stond en liet scheidsrechter Pol van Boekel de treffer afkeuren.

Het bezoek uit Eindhoven greep die tegenvaller voor Feyenoord niet aan om met volle overtuiging op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer. Zo bleef de ploeg van Giovanni van Bronckhorst eenvoudig overeind en mag het blijven hopen op een prijs.

Loting

Eerder bereikten FC Twente en AZ al de halve eindstrijd van het bekertoernooi. Donderdag wordt na de laatste kwartfinale tussen Willem II en Roda JC geloot voor de halve finale.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.