Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 31 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Brenet: Met dubbel hadden we statement gemaakt

PSV staat met een straatlengte voor op de concurrentie, maar het spel van de ploeg van Phillip Cocu is allesbehalve oogstrelend. Zo nam Gertjan Verbeek de term ‘schijtbakkenvoetbal’ in de mond. En de coach van FC Twente staat niet alleen in zijn kritiek. De buitenwacht loopt niet warm voor de prestaties van de ploeg van Phillip Cocu.

Kritiek

Lange tijd leek de kritiek de spelers van PSV niet te deren, maar schijn bedriegt. Nadat de koploper in de kwartfinale van de KNVB-beker werd uitgeschakeld door Feyenoord (2-0) heerste er in het PSV-kamp oprechte teleurstelling. „Met de dubbel hadden we een statement kunnen maken”, zei Joshua Brenet na afloop. „Ik speel hier nu al vijf jaar, maar steeds worden we in een vroeg stadium uitgeschakeld. Ik weet niet waar dat aan ligt, maar ik vind het erg jammer. Natuurlijk heeft de titel prioriteit, maar als je daarnaast de beker wint dan kan niemand meer kritiek hebben op hoe je speelt.”

Linksback

Voorafgaand aan het bekerduel met Feyenoord werd bekend dat het PSV niet gelukt was een linksback aan te trekken. Dit tot grote teleurstelling van Phillip Cocu. De coach wacht al sinds het vertrek van Jetro Willems afgelopen zomer op een nieuwe linkspoot in de verdediging en zei teleurgesteld te zijn in het gebrek aan stootkracht van zijn werkgever.

„Nee, ik zie dat niet als een gebrek aan vertrouwen”, aldus Brenet die nu op de plek van Willems speelt. „Waarom moet ik blij zijn? Ik snap de trainer wel. Concurrentie maakt een team sterker, het maakt mij niet uit wie er wel of niet bijkomt. Maar aan de andere kant kun je ook zeggen dat het team nu goed staat. We staan er prima voor in de competitie. Waarom dan dingen veranderen?”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.