Redactie Metro
Redactie Metro Sport 31 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Geen wereldtitel darten voor Van Gerwen

Slecht nieuws voor de dartliefhebbers: onze eigen Michael van Gerwen heeft zijn wereldtitel niet kunnen verdedigen. In de halve finale moest hij het afleggen tegen Rob Cross (5-6). De Engelsman zal het rustig aan doen met de jaarwisseling: op nieuwjaarsdag moet hij Phil Taylor van zijn zeventiende wereldtitel af zien te houden.

Zes pijlen gemist

De 28-jarige Van Gerwen miste maar liefst zes pijlen om de halve eindstrijd in zijn voordeel te beslissen. Rob Cross benutte de derde kans die hij kreeg om te winnen. De 57-jarige Taylor vervolgde zijn jacht op een zeventiende wereldtitel met een ruime zege op Jamie Lewis (6-1), de darter uit Wales die via de kwalificaties het hoofdtoernooi had bereikt.

Van Gerwen, de wereldkampioen van 2014 en 2017, was in zijn voorgaande wedstrijden tegen Gerwyn Price en Raymond van Barneveld kwetsbaar. Hij won toen ook omdat zijn tegenstanders niet profiteerden van de kansen die hij weggaf. Met Cross trof hij wel een tegenstander die boven zichzelf uitsteeg. De 27-jarige Engelsman gooide op cruciale momenten scores van 161 en 121 met drie pijlen uit.

‘Het ligt aan mij’

,,Ik heb mezelf tekort gedaan”, zei Van Gerwen over de wedstrijd tegen RTL 7. ,,Ik mis zes wedstrijdpijlen. Dan kan ik wel moeilijk doen over het publiek dat niet op mijn hand was. Maar dit ligt echt aan mij. Ik had de hele wedstrijd gewacht op de kans dat ik op voorsprong kon komen”, legt de Brabander uit. ,,Maar toen ik eindelijk op voorsprong kwam, kon ik het niet uitgooien. Er was nog niets aan de hand maar dan mis ik ook nog eens zes wedstrijdpijlen. Dat gebeurt me eigenlijk nooit.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.