Feyenoord pakt in laatste minuut winst tegen Napoli

Feyenoord pakt in laatste minuut winst tegen Napoli

Nicolai Jörgensen viert zijn goal tegen SSC Napoli. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

6 DEC 2017

Feyenoord heeft het weinig succesvolle Champions League-avontuur toch mooi afgesloten. De club uit Rotterdam-Zuid won dankzij een goal in blessuretijd van Jeremiah St. Juste met 2-1 van SSC Napoli.

De wedstrijd begon bijzonder slecht voor de Rotterdammers. Al na anderhalve minuut mocht Kenneth Vermeer, die voor het eerst in een flink aantal wedstrijden weer in het doel stond en meteen aanvoerder was, de bal uit zijn net vissen. Een vrije trap belandde voor de voeten van Piotr Zieliński, die de 0-1 binnenschoot.

Na iets meer dan een halfuur had de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zijn antwoord paraat: Nicolai Jørgensen kopte in de 33e minuut de gelijkmaker in. Feyenoord kreeg daarna nog wat kansen tegen een zichtbaar aangeslagen Napoli, maar de teams zouden met een 1-1 stand de rust ingaan.

Slotfase

Na de rust werd Napoli een aantal keer gevaarlijk, terwijl keeper José Reina onder meer bij hoekschoppen van Feyenoord moest optreden. In de slotfase leek het alsnog mis te gaan voor de thuisploeg: Tonny Vilhena kreeg in de 83ste minuut zijn tweede gele en dus rode kaart.

De Rotterdammers bleven echter strijden, hadden ook na de kaart verrassend weinig van de Napelse tegenstander te duchten en kregen uiteindelijk loon naar werken: in de blessuretijd kopte St. Juste de winnende 2-1 achter Reina.

Feyenoord heeft verder weinig aan de overwinning, want de ploeg eindigt alsnog laatste en is daardoor voor dit seizoen uitgespeeld in Europa. Napoli is op de derde plek geëindigd en komt na de winterstop uit in de Europa League.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Log in om een reactie te plaatsen

Views

94

KNVB snapt woede en wil snel om tafel met de fans

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

10 DEC 2017

Terwijl heel Nederland onder een witte deken lag, bevond zich in de hoofdstad een groene oase waar de topper Ajax-PSV werd gespeeld. Waar er in Rotterdam bij Sparta-Vitesse en in Utrecht bij FC Utrecht-Feyenoord niet kon worden afgetrapt door de hevige sneeuwval, deed men in de Arena het dak dicht waardoor er gewoon op een groene grasmat kon worden gespeeld.

Levensgevaarlijk

Ajax geeft angstig PSV een pak slaag

Ajax geeft angstig PSV een pak slaag

De spelers van Ajax lopen hun ereronde na hun overwinning op PSV. / ANP

Foto van 'ANP'

ANP

10 DEC 2017

Ajax heeft de titelrace in de eredivisie weer van een beetje spanning voorzien. Het elftal van trainer Marcel Keizer boekte een dikverdiende zege op een angstig PSV (3-0) en verkleinde de achterstand op de lijstaanvoerder uit Eindhoven tot zeven punten.

Ook AZ profiteerde van de tweede nederlaag van PSV dit seizoen in de eredivisie. De nummer twee van de ranglijst heeft nog maar vijf punten minder dan de koploper.

Fans woest op 'commerciële' KNVB: Te gevaarlijk

In Kerkrade kon er uiteindelijk wel gespeeld worden/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

10 DEC 2017

De sneeuw teistert heel het land en ook de Eredivisie heeft er onder te lijden. Niet alleen de velden zelf zijn soms lastig bespeelbaar, maar ook alles rondom de stadions verloopt momenteel uiterst stroef.

Dweilpauze

Likeability of 5

Verhoeven lost belofte in en is eindelijk verlost

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

10 DEC 2017

Rico Verhoeven heeft eindelijk zijn verlossing. In een episch gevecht snoerde hij iedereen de mond, in het bijzonder die van Jamal Ben Saddik.

Thema

'Bosz ontslagen bij Borussia Dortmund'

Zaterdag verloor de ploeg van Bosz voor de achtste keer op rij in de Bundesliga. (EPA)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

9 DEC 2017

Peter Bosz is ontslagen als trainer van Borussia Dortmund. Dat meldt de Duitse krant Sport Bild. Zaterdag verloor Dortmund thuis met 1-2 van het laaggeklasseerde Werder Bremen.

De beslissing om Bosz te ontslaan wordt zondag officieel naar buiten gebracht. Sport Bild baseert zich op bronnen binnen de club.

Camera videoRico is voor Glory een lot uit de loterij

Rico Verhoeven.

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

8 DEC 2017

Kickbokser Rico Verhoeven verdedigt morgen in Ahoy zijn Glory-wereldtitel in het zwaargewicht tegen Jamal Ben Saddik. Glory-oprichter Jon J. Franklin kijkt uit naar het gevecht. De oprichter van Glory is blij met Verhoeven. De man uit Halsteren heeft het imago van het kickboksen opgeschoond en daar profiteert de kickboksbond van. „Elke sport heeft verschillende karakters nodig”, zegt de Amerikaan. „Wij misten a family guy, de man die ’s ochtends het ontbijt voor zijn dochtertje maakt.”

Feyenoord in CL: ‘Een afgang wil ik het niet noemen’

In Napels ging Feyenoord met 3-1 onderuit. /ANP

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

5 DEC 2017

Europees voetbal, en dan met name de Champions League, is goed voor de ontwikkeling van spelers zeggen de kenners. Maar wie dit seizoen de verrichtingen volgt van Feyenoord in het miljoenenbal, krabt zich ongetwijfeld achter de oren. De Nederlandse landskampioen staat in Groep F troosteloos onderaan met nul punten uit vijf duels. Als er woensdag in het thuisduel met Napoli geen puntje gepakt wordt, is Feyenoord de eerste Nederlandse club die ‘droog’ blijft staan in de poulefase. Tel daarbij de enorme waslijst aan blessures op en de schier onoverbrugbare achterstand van veertien punten op koploper PSV in de eredivisie en de vraag is gerechtvaardigd wat Feyenoord eigenlijk aan het avontuur in de Champions League heeft gehad.

Uitstraling