Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 1 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Feyenoorders vrijgelaten na knokpartij in Oekraïne

De politie in de Oekraïense stad Charkov heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 52 personen opgepakt bij een massale vechtpartij tussen aanhangers van Sjachtar Donetsk en Feyenoord. Onder de opgepakte relschoppers bevinden zich volgens het Oekraïense persbureau Interfax veertig Feyenoordfans.

Rellen

Het interieur van een bar werd verbouwd tijdens de rellen. „Het was een conflict tussen Nederlandse en Oekraïense voetbalfans”, liet de politie weten. Verdere details over wat er met de opgepakte hooligans gebeurt werden niet bekendgemaakt. Ze zijn inmiddels wel weer vrijgelaten, maar het onderzoek loopt nog. Er zou één Nederlander gewond zijn geraakt. Hij is met snijwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Feyenoord neemt het vanavond in Charkov op tegen Sjachtar Donetsk, dat wegens de spanningen in Oost-Oekraïne niet in eigen stad kan spelen. Enkele honderden fans van Feyenoord zijn hun club achterna gereisd naar Charkov.

Laatste kans

Feyenoord vecht voor de laatste kans op overwinteren in de Champions League. De Rotterdammers hebben in Charkov een zege op Sjachtar Donetsk hard nodig om in groep F in de race te blijven. Met een gelijkspel schiet de Nederlandse landskampioen, die na drie speelronden nog puntloos is in de poule, weinig tot niets op. Dan is ook deelname aan de Europa League, waarop de derde plek in de eindstand recht geeft, ver weg, zeker als nummer drie Napoli thuis tegen de nog schadevrije koploper Manchester City een positief resultaat boekt.

Feyenoord won slechts drie van de laatste elf duels. De club kan een succesje op het kampioenenbal dus goed gebruiken. „Een goede prestatie kan zomaar de ommekeer betekenen”, weet coach Giovanni van Bronckhorst. „De moraal is nog steeds goed.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.