Johan van Boven
Johan van Boven Sport 26 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Supporter gooit beker urine naar fans tegenstander

Rivaliserende voetbalsupporters bekogelen elkaar vaak met van alles en nog wat. Van onschuldige vliegtuigjes van papier tot levensgevaarlijk vuurwerk. Maar het meest denigrerende is toch wel om iemand anders met urine te besmeuren.

Het is een bekende truc om bijvoorbeeld in het uitvak op de tweede ring van een stadion in een condoom te plassen en die vervolgens naar de supporters van de tegenstander op de eerste ring te gooien. In de jaren negentig was dit een populaire manier om de ‘vijand’ in de zeik te nemen.

Plastic beker

Maar ook vandaag de dag hebben supporters er blijkbaar nog lol in om urine als wapen te gebruiken, zo bleek woensdagavond in Engeland tijdens het League Cup-duel tussen Tottenham Hotspur en West Ham United. Een supporter van de Spurs haalde tijdens de wedstrijd zijn plasser uit zijn broek en piste een plastic bierbeker bijna helemaal vol. Vervolgens gooide zijn buurman het richting het vak met de supporters van West Ham.

Tijdens de worp ontsnapte een deel van de warme en gele inhoud en belandde in de vorm van druppels op de hoofden van zijn medefans. De rest kwam terecht in het uitvak, dat uiteindelijk het hardst lachte, want West Ham won met 2-3.

https://twitter.com/TheFootballRep/status/923492169675169792

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.