Johan van Boven
Johan van Boven Sport 29 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Oppermachtige Max Verstappen wint GP van Mexico

Max Verstappen heeft zondag op glorieuze wijze wraak genomen op de GP van vorige week in de Verenigde Staten. In Mexico nam de Nederlander vanaf de eerste bocht de leiding en liet de winst niet meer in gevaar komen. Daarmee deed hij zijn straf in de vorige race die hij uiteindelijk als vierde afsloot vergeten. „Ik was lekker aan het cruisen”, lachte hij na afloop.

De coureur van Red Bull startte van de tweede positie en moest alleen Sebastian Vettel voor zich dulden. Voorafgaand aan de Grote Prijs was het de grote vraag wanneer Verstappen de aanval zou gaan inzetten op de Ferrari voor hem. Want één ding was duidelijk: voor de Limburger telde alleen de zege.

Direct na de start was het in de eerste bocht al raak. Waar Vettel en Lewis Hamilton schade opliepen, kon Verstappen de eerste positie overnemen. „Simply, simply, lovely”, was zijn commentaar over de boordradio. Geheel in de lijn met die woorden reed Verstappen de 71 ronden van de GP van Mexico uit. Ook na de pitstop tijdens de virtuele safety car hield hij een ruime voorsprong op zijn naaste belager Valtteri Bottas.

Saai

Qua kijkvermaak was het eigenlijk een beetje saai om Verstappen een gehele GP vooraan te zien rijden en niemand te zien inhalen, maar daar zullen de coureur, zijn team en de fans maling aan hebben gehad. Het is zijn derde zege in de Formule 1. Eerder kwam hij in Spanje (vorig seizoen) en Maleisië als eerste over de finish.

Daarmee is Verstappen definitief alle ellende van de eerste seizoenshelft vergeten. Toen bracht de Renault-motor hem vooral veel ellende. Maar nu heeft de 20-jarige Mad Max weinig meer te klagen over de snelheid en betrouwbaarheid van zijn auto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.