‘Met Swift spelen in De Kuip mooier dan trouwdag’

24 oktober 2017 om 23:57 door Sander Schomaker
‘Met Swift spelen in De Kuip mooier dan trouwdag’
Stef Leliveld (midden) met kampioensschaal.

Alsof het zo moest zijn. Het duel dat AVV Swift woensdagavond in de tweede ronde van de KNVB-beker tegen Feyenoord speelt, is uiteraard een prachtige belevenis voor alle spelers van de Amsterdamse amateurclub. Maar voor één, middenvelder Stef Leliveld, wordt het helemaal bijzonder. Leliveld heeft door een slepende liesblessure al anderhalf jaar geen wedstrijd meer gespeeld voor Swift. Vorig seizoen leek het er zelfs even op dat hij totaal moest stoppen met voetballen.

Feyenoordfan

De 26-jarige middenvelder is, net als zijn vader, moeder, broer, opa en oma, een enorme Feyenoordfan en uitgerekend woensdag tegen zijn favoriete club kan hij na anderhalf jaar blessure-ellende zijn rentree maken. En dat in De Kuip. „Het is echt bijna niet te geloven”, glundert Leliveld. „In De Kuip, tegen Feyenoord. Mooier kan niet.”

Swift leeft dit seizoen al een maand op een enorme roze wolk, nadat in de eerste ronde van het bekertoernooi gestunt werd tegen bekerhouder Vitesse. Een dag later was het weer feest toen bij de loting Feyenoord uit de koker rolde. „We hoopten er al op. We zeiden al voor de loting: ‘laten we na de titelverdediger dan ook maar de landskampioen uitschakelen.’ Ik heb er sindsdien elke dag aan gedacht. Mijn vader heeft drie seizoenkaarten van Feyenoord en we zitten iedere thuiswedstrijd in De Kuip. Nooit gedacht dat ik er ooit zelf zou spelen. Bij de laatste wedstrijden tegen PEC Zwolle en Ajax dacht ik steeds: straks sta ik daar. Het gaat nu echt werkelijkheid worden. De spelerstunnel, die muziek, dan die lichten en het veld, kippenvel. Onwerkelijk. Ze zeggen wel eens dat je trouwdag de mooiste dag in je leven is, maar als ik ooit ga trouwen heb ik mijn mooiste dag al gehad, want dit valt niet te overtreffen.”

Dan moet trainer Bart Logchies Leliveld wel speelminuten gunnen, want hij start sowieso op de bank. „Ik heb zaterdag mijn rentree gemaakt in het tweede en ben nu fit. Maar het klopt, ik heb geen invloed op het besluit van de trainer.” Niemand verwacht echter dat de trainer Leliveld na anderhalf jaar ellende deze droomrentree zal onthouden. „Als ik minuten mag maken kan de dag voor mij niet meer stuk.”

De spelers worden vanuit Amsterdam-Zuid woensdagavond gevolgd door zo’n 1500 supporters die in bussen naar De Kuip afreizen. „Mijn hele familie komt mee, maar die zitten niet in het uitvak. Mijn vader heeft busines-seats bij Feyenoord en hij heeft extra kaarten kunnen regelen voor de rest van mijn familie.”

Broer boos

Leliveld komt uit Amstelveen en al zijn vrienden zijn voor Ajax. „Mijn ouders zijn Feyenoordfans en toen ik als kind voor de eerste keer in De Kuip kwam, was ik het ook. Mijn broer heeft gezegd dat hij me niet meer aankijkt als Feyenoord wordt uitgeschakeld door een doelpunt van mij.”

Maar dat gaat Leliveld niet tegenhouden. „Ik zie het al voor me. Dat bord omhoog met mijn rugnummer, het gejuich van het publiek. Prachtig dat ik mag spelen tegen de jongens waar ik vorig seizoen keihard voor heb staan juichen op de Coolsingel.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!