Johan van Boven
Johan van Boven Sport 28 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Max Verstappen start in Mexico vanaf eerste startrij

Max Verstappen start zondag in de grand prix van Mexico vanaf de eerste startrij. In de kwalificatie moest hij alleen Sebastian Vettel voor zich laten, waarmee hij aangaf dat hij uit is op wraak op de uitslag van de vorige GP. Vorige week werd de Nederlander van het podium gehaald en op de vierde plaats gezet vanwege een onrechtmatige inhaalactie.

Tot en met de laatste ronde leek het erop dat Verstappen de pole position in handen had, maar Vettel wist zijn Ferrari net dat extra zetje te geven dat hij nodig had om helemaal vooraan te mogen starten. De verschillen waren uiterst klein: met 1.16,574 was Verstappen slechts een fractie langzamer dan Vettel die met 1.16,488 de beste rondetijd noteerde.

Geïrriteerd

Dit uiteraard tot grote ergernis van Verstappen. „Tweede is natuurlijk een mooie plek, maar niet de manier waarop”, treurde de Limburger over het feit dat hij op het laatste moment van pole werd gekogeld.

Een dag eerder liep Verstappen in de tweede vrije training nog tegen motorproblemen aan. Voor de derde vrije training verving hij deze oude motor voor een nieuwer exemplaar, waarmee hij vorige week in de Grote Prijs van de Verenigde Staten vanuit de achterhoede naar de vierde plek reed.

Mercedes-coureur Lewis Hamilton, die hoopt op het Autódromo Hermanos Rodríguez zijn vierde wereldtitel veilig te stellen, pakte met een tijd van 1.16,934 de derde startpositie. Mocht zijn concurrent Vettel de Grote Prijs van Mexico winnen, dan volstaat voor de Brit de vijfde plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.