Politie heeft vermoeden waar lichaam Anne Faber is

12 oktober 2017 om 10:40 door Johan van Boven
Politie heeft vermoeden waar lichaam Anne Faber is
De politie zoekt in Zeewolde naar Anne Faber. Foto: ANP

De politie heeft in Zeewolde een gebied afgezet waar vermoedelijk het lichaam van Anne Faber is verborgen. Woensdag werd daar ook al gezocht naar de 25-jarige vermiste vrouw uit Utrecht. De politie meldt dat het gaat om de omgeving van het Nulderpad en heeft de familie ingelicht. Ook medewerkers van de GGD en het Nederlands Forensisch Instituut zijn inmiddels gearriveerd.

 

17.15

Persalarm: het OM en de gemeente Zeewolde houden om 18.00 uur een persconferentie over het onderzoek in de zaak Anne Faber (bron: politie). Wat er in die persconferentie precies besproken gaat worden, en of deze gehouden wordt omdat er een lichaam is gevonden is niet bekend.

Zeewolde

„Op basis van onderzoeksinformatie kwam woensdagavond laat een ander gebied in beeld dan daar waar eerder die dag gezocht was”, schrijft de politie op haar website. „Dit onderzoek gebeurt zorgvuldig om geen sporen te vernietigen en zal langere tijd in beslag nemen.” Onderzoeken op andere plaatsen zijn gestaakt.

De ME en forensisch specialisten zijn donderdagochtend in het bos aan het werk. Ook medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn aanwezig. ,,Ze werken van buiten naar binnen in een straal van 150 meter naar de specifieke plek waar we vermoeden dat Anne Faber ligt’’, aldus de woordvoerder van politie. „Eerst wordt met honden en materieel het gebied in beeld gebracht. In dat gebied wordt gezocht naar sporen en grondverstoringen.”

Crimineel verleden

Zeewolde is de voormalige woonplaats van Michael P., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Anne Faber, die op vrijdag 29 september voor het laatst werd gezien. Toen hij maandag werd aangehouden, werd al snel duidelijk dat hij een zeer crimineel verleden heeft. P. zat een celstraf uit voor gewelddadige verkrachtingen en diverse roofovervallen.

Zo maande hij in 2010 tijdens een Koninginnedagfeestje in Nijkerk twee minderjarige meisjes de bosjes in te gaan. P. richtte een namaak voorwapen op zijn 16- en 17-jarige slachtoffers en zei dat ze hun kleren uit moesten trekken om vervolgens seksuele handelingen bij hem te verrichten.

Dit jaar kwam P. terecht in een inrichting in Den Dolder om aan zijn terugkeer in de samenleving te werken. De Telegraaf meldt donderdag dat hij daar veel vrijheiden had, dankzij een relatie met een van de begeleidsters. Ook zou hij een mede-patiënte zwanger hebben gemaakt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!