Likeability of 2

Politie heeft vermoeden waar lichaam Anne Faber is

De politie zoekt in Zeewolde naar Anne Faber. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

Johan van Boven

12 OKT 2017

De politie heeft in Zeewolde een gebied afgezet waar vermoedelijk het lichaam van Anne Faber is verborgen. Woensdag werd daar ook al gezocht naar de 25-jarige vermiste vrouw uit Utrecht. De politie meldt dat het gaat om de omgeving van het Nulderpad en heeft de familie ingelicht. Ook medewerkers van de GGD en het Nederlands Forensisch Instituut zijn inmiddels gearriveerd.

17.15

Persalarm: het OM en de gemeente Zeewolde houden om 18.00 uur een persconferentie over het onderzoek in de zaak Anne Faber (bron: politie). Wat er in die persconferentie precies besproken gaat worden, en of deze gehouden wordt omdat er een lichaam is gevonden is niet bekend.

Zeewolde

„Op basis van onderzoeksinformatie kwam woensdagavond laat een ander gebied in beeld dan daar waar eerder die dag gezocht was”, schrijft de politie op haar website. „Dit onderzoek gebeurt zorgvuldig om geen sporen te vernietigen en zal langere tijd in beslag nemen.” Onderzoeken op andere plaatsen zijn gestaakt.

De ME en forensisch specialisten zijn donderdagochtend in het bos aan het werk. Ook medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn aanwezig. ,,Ze werken van buiten naar binnen in een straal van 150 meter naar de specifieke plek waar we vermoeden dat Anne Faber ligt’’, aldus de woordvoerder van politie. „Eerst wordt met honden en materieel het gebied in beeld gebracht. In dat gebied wordt gezocht naar sporen en grondverstoringen.”

Crimineel verleden

Zeewolde is de voormalige woonplaats van Michael P., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Anne Faber, die op vrijdag 29 september voor het laatst werd gezien. Toen hij maandag werd aangehouden, werd al snel duidelijk dat hij een zeer crimineel verleden heeft. P. zat een celstraf uit voor gewelddadige verkrachtingen en diverse roofovervallen.

Zo maande hij in 2010 tijdens een Koninginnedagfeestje in Nijkerk twee minderjarige meisjes de bosjes in te gaan. P. richtte een namaak voorwapen op zijn 16- en 17-jarige slachtoffers en zei dat ze hun kleren uit moesten trekken om vervolgens seksuele handelingen bij hem te verrichten.

Dit jaar kwam P. terecht in een inrichting in Den Dolder om aan zijn terugkeer in de samenleving te werken. De Telegraaf meldt donderdag dat hij daar veel vrijheiden had, dankzij een relatie met een van de begeleidsters. Ook zou hij een mede-patiënte zwanger hebben gemaakt.


dislikelove
user_bdf1f2e2ea62e531eaf8185fb0acbab035e886e5_avataruser_af751cacee3057ab6fdf64912d39f864710c6c3c_avataruser_ee0102a4b5833f926a362245fe6cb73b190cb361_avatar

+3


Log in om een reactie te plaatsen

Views

4k+

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Ook de hulpdiensten konden de levens van de kinderen niet redden. / ANP Ginopress

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

48 MIN

Door een ongeluk op de Sloeweg Noord in Vlissingen zijn dinsdagochtend twee kinderen om het leven gekomen. Een driejarige jongen uit Hulst overleed ter plekke. Het vijfjarige zusje van de peuter bezweek later aan haar verwondingen. Het meisje was met een traumahelikopter zwaargewond naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

De auto waarin zij zaten kwam op de andere weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende auto. De dertigjarige moeder, die de auto bestuurde, is ook naar het ziekenhuis gebracht. Ook de mannelijke bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.

Leeuw bijt andere leeuw voor ogen van bezoekers dood

Leeuw bijt andere leeuw voor ogen van bezoekers dood

Het incident vond plaats in de grot waar de leeuwen slapen. Daar hangen geen camera's. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

1 UUR

Een leeuw in het Nederlandse Burgers' Zoo heeft een leeuwin voor de ogen van bezoekers doodgebeten. Dat meldt Omroep Gelderland.

De dieren zouden volgens bezoekers achter elkaar aan hebben gerend en hebben gebruld naar elkaar. Daarna ontstond er een gevecht tussen de twee dieren in de grot waar de leeuwen normaal slapen.

40.000 Nederlanders trappen in nepmail met virus

40.000 Nederlanders trappen in nepmail met virus

Wie het virus installeert, stuurt zonder het te weten zijn bank- en creditcardgegevens naar de hackers. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

2 UUR

Al 40.000 Nederlands hebben dinsdag een gevaarlijke link toegestuurd gekregen die een virus kan installeren. De link stond in een mail die afkomstig zou zijn van DHL of PostNL.

In de mails staat dat er een pakket naar je onderweg is en dat je alleen je gegevens hoeft te controleren, zodat het pakketje naar het juiste adres verzonden wordt.

Camera videoWaarom staken jullie, vragen Finn en Abel

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

3 UUR

De tweeling Finn en Abel Schomaker interviewde directeur Peter de Hart van hun school De Werf in Zaandijk.

Jaarlijks kindervragenuur in Tweede Kamer

Elk jaar een vragenuur voor kinderen ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 16:12

De Tweede Kamer stemde bijna unaniem in met het invoeren van een vragenuurtje speciaal voor kinderen. Alle partijen, behalve het Forum voor Democratie, willen scholieren een keer per jaar de kans geven om naar de Tweede Kamer te komen. Hier kunnen zij vragen te stellen aan bewindspersonen. Dit meldt het ANP. 

'Ik denk dat we nog gelukkiger kunnen worden'

Wat is geluk? Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

VANDAAG, 15:14

In de afgelopen 25 jaar is onze kwaliteit van leven over het algemeen beter geworden. We worden ouder, hebben een hoger opleidingsniveau en meer te besteden. We voelen ons gelukkiger, blijkt uit de cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau: 85 procent van de Nederlanders noemt zichzelf gelukkig en welvarend.

Maar wat is geluk nu eigenlijk en verschilt de definitie van dit begrip per generatie? Aan het woord een 22-jarige, een 48-jarige en een 75-jarige die er verstand van hebben.

Likeability of 3

Sloterdijk - Enschede in de sneeuw: zes uur onderweg

Amsterdam Sloterdijk - Enschede, 6 uur ©Jelmer Visser

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 12:20

Ondanks alle oproepen om thuis te werken, collega's die me voor gek verklaarden en het zeer slechte track record van de NS als er sneeuw valt, besloot ik toch om tijdens het weeralarm op de redactie van Metro te gaan werken. Van Enschede naar Amsterdam Sloterdijk; wat kan er misgaan? Nou veel. Op de heenreis was er weinig aan de hand, maar over de terugreis heb ik maar liefst zes uur gedaan. Gelukkig had ik mijn camera mee om winterse beelden te schieten.

Mijn uitzicht voor ik vertrok aan de barre tocht ©Jelmer Visser