Johan van Boven
Johan van Boven Sport 30 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Lewis Hamilton moet vluchten voor agressieve leeuw

Lewis Hamilton is dol op tijgers en leeuwen. Ook in Mexico liet de kersverse wereldkampioen zich omringen door katachtigen. De Brit doet niets liever dan dollen en knuffelen met vooral de jonge beestjes. Een bezoek aan een ouder exemplaar liep echter minder vriendelijk af.

Op Instagram deelt Hamilton een video waarin hij eerst met een schattig welpje speelt, maar daarna is te zien hoe een volwassen leeuw minder op de aanwezigheid van de Mercedes-coureur is gesteld. De verzorger moet het beest in bedwang houden en maant Hamilton weg te gaan.

De leeuw sluipt richting Lewis Hamilton. / screenshot Instagram
Hamilton op de vlucht voor de leeuw.

Hij kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar Hamilton zal ongetwijfeld iets voorzichtiger te werk gaan als hij volgende keer weer een leeuw of tijger ontmoet.

https://www.instagram.com/p/Ba1wMXFFmfu/

Hamilton sloot zijn bezoek aan Mexico feestend af, omdat hij voor de vierde keer in zijn loopbaan de wereldtitel binnensleepte. Vanwege een lekke band lag hij lange tijd achteraan, maar uiteindelijk wist hij beslag te leggen op de negende plaats. „Dit was niet het soort race dat ik had gewild. Ik reed zo’n veertig seconden achter de rest aan. Maar ik heb nooit opgegeven.”

Voorvleugel

De Brit toucheerde de Ferrari van rivaal Sebastian Vettel kort na de start en moest met een lekke band terug naar de pits. „Ik had een goede start. Ik weet niet precies wat er in de derde bocht gebeurde”, zei hij. Omdat Vettel, die na de botsing een nieuwe voorvleugel nodig had, ook niet verder terug wist te komen dan de vierde plek, was de wereldtitel voor Hamilton alsnog een feit.

„Ik keek ernaar uit om een mooi gevecht met Max te leveren”, zei Hamilton tegen Ziggo Sport. „Ik zat ook in een positie om dat toe doen, maar toen werd ik geraakt door Vettel. Maar Max liet ook een mooie strijd in de eerste bocht zien.”

https://www.youtube.com/watch?v=CgD7bs5EhCE

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.