Redactie Metro
Redactie Metro Sport 18 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

FC Twente neemt als eerste afscheid van trainer

René Hake is is niet langer de hoofdtrainer van FC Twente. De clubleiding van de eredivisieclub uit Enschede heeft de coach uit zijn functie gezet vanwege de slechte resultaten dit seizoen. De club behaalde zes punten uit acht wedstrijden en staat vijftiende. Hake krijgt een andere rol binnen de club. Welke dat is, moet nog worden bekeken, aldus FC Twente.

Slechtste seizoensstart ooit

Hake is de eerste trainer in de eredivisie die dit seizoen opzij wordt geschoven. De trainer voelde al een tijdje de druk door de slechte prestaties en de nederlaag van afgelopen weekeinde tegen Willem II was voor de clubleiding de druppel. ,,We kunnen niet anders dan constateren dat we helaas een uiterst slechte seizoensstart kennen”, liet directeur Jan van Halst weten. ,,Los van de resultaten zien we te weinig groei in het spel en ontbreekt de overtuiging. Tegen Willem II was wat dat betreft kenmerkend.”

FC Twente begon het seizoen met vier nederlagen; zo slecht was de club nog nooit begonnen aan de competitie. De kampioen van 2010 won twee van de acht tot nog toe gespeelde wedstrijden: tegen FC Utrecht en Heracles Almelo. Hake begon in 2015 als assistent van Alfred Schreuder en werd na diens ontslag in oktober van dat jaar tot hoofdtrainer gepromoveerd. Hij eindigde vorig seizoen als zevende met Twente.

Geen vertrouwen

De clubleiding heeft er geen vertrouwen in dat Hake de ploeterende ploeg nog op de rit krijgt. ,,Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze spelersgroep dit seizoen niet in de problemen hoeven komen. Samen met René hebben we besloten dat hij stopt als hoofdtrainer en verder gaat in een andere rol bij de club. Dat is een moeilijke beslissing, zeker ook voor René zelf. Het zegt tegelijkertijd veel over hem. Het belang van FC Twente staat voorop en ook hij wil dat er een ommekeer komt”, aldus Van Halst.

FC Twente beraadt zich de komende tijd over een nieuwe hoofdtrainer. Assistent-trainer Marino Pusic neemt voorlopig de honneurs waar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.