'Supporterslied over penis van 60 cm is racistisch'

Romelu Lukaku juicht na zijn treffer tegen Everton. Foto: AFP

Foto van 'Johan van Boven'

Johan van Boven

19 SEP 2017

Zeven doelpunten in zeven wedstrijden. Romelu Lukaku kan niet meer stuk bij de fans van Manchester United, dat afgelopen zomer bijna 85 miljoen euro overmaakte aan de penningmeester van Everton om de spits in te lijven. Dus zingen de supporters hem regelmatig toe vanaf te tribunes. Maar niet iedereen is blij met het liedje voor de Belg.

De tekst luidt als volgt: ‘Romelu Lukakuuuuuu. He’s our Belgian scoring genius. With a 24 inch penis. Scoring all our goals. Bellend by his toes.’ In het Nederlands zou dat als volgt vertaald kunnen worden: ‘Romelu Lukaku. Hij is onze Belgische scorende slimmerik. Met een 60 centimeter lange pik. Maakt hij al onze doelpunten. Eikel bij zijn tenen.’

Dollen

In de wereld voor voetbalsupporters werd er vermakelijk gereageerd op de tekst, die ook niet meer dan ludiek is bedoeld. Waarschijnlijk kan Lukaku er zelf ook best om lachen en dollen zijn ploeggenoten hem ermee in de kleedkamer. Maar Kick it Out, een organisatie die zich inzet om racisme en discriminatie uit het voetbal te bannen, wil dat de supporters van United het lied niet langer ten gehore brengen.

„Er is in het voetbal en in de gemeenschap geen plek voor racistische stereotypes, ook al is het de bedoeling de speler ermee te bejubelen”, laat een woordvoerder van Kick it Out aan de Engelse krant The Times weten over de verwijzing naar zijn geslachtsdeel. „We hebben contact opgenomen met Manchester United en we zullen er samen met de club en de Engelse voetbalbond alles aan doen om dit probleem zo snel mogelijk te behandelen.”

Gaat dit liedje (op de klanken van Made of Stone van The Stone Roses ) te ver of moet het kunnen? Oordeel zelf:


Log in om een reactie te plaatsen

Views

200+

KNVB snapt woede en wil snel om tafel met de fans

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

10 DEC 2017

Terwijl heel Nederland onder een witte deken lag, bevond zich in de hoofdstad een groene oase waar de topper Ajax-PSV werd gespeeld. Waar er in Rotterdam bij Sparta-Vitesse en in Utrecht bij FC Utrecht-Feyenoord niet kon worden afgetrapt door de hevige sneeuwval, deed men in de Arena het dak dicht waardoor er gewoon op een groene grasmat kon worden gespeeld.

Levensgevaarlijk

Ajax geeft angstig PSV een pak slaag

Ajax geeft angstig PSV een pak slaag

De spelers van Ajax lopen hun ereronde na hun overwinning op PSV. / ANP

Foto van 'ANP'

ANP

10 DEC 2017

Ajax heeft de titelrace in de eredivisie weer van een beetje spanning voorzien. Het elftal van trainer Marcel Keizer boekte een dikverdiende zege op een angstig PSV (3-0) en verkleinde de achterstand op de lijstaanvoerder uit Eindhoven tot zeven punten.

Ook AZ profiteerde van de tweede nederlaag van PSV dit seizoen in de eredivisie. De nummer twee van de ranglijst heeft nog maar vijf punten minder dan de koploper.

Fans woest op 'commerciële' KNVB: Te gevaarlijk

In Kerkrade kon er uiteindelijk wel gespeeld worden/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

10 DEC 2017

De sneeuw teistert heel het land en ook de Eredivisie heeft er onder te lijden. Niet alleen de velden zelf zijn soms lastig bespeelbaar, maar ook alles rondom de stadions verloopt momenteel uiterst stroef.

Dweilpauze

Likeability of 5

Verhoeven lost belofte in en is eindelijk verlost

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

10 DEC 2017

Rico Verhoeven heeft eindelijk zijn verlossing. In een episch gevecht snoerde hij iedereen de mond, in het bijzonder die van Jamal Ben Saddik.

Thema

'Bosz ontslagen bij Borussia Dortmund'

Zaterdag verloor de ploeg van Bosz voor de achtste keer op rij in de Bundesliga. (EPA)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

9 DEC 2017

Peter Bosz is ontslagen als trainer van Borussia Dortmund. Dat meldt de Duitse krant Sport Bild. Zaterdag verloor Dortmund thuis met 1-2 van het laaggeklasseerde Werder Bremen.

De beslissing om Bosz te ontslaan wordt zondag officieel naar buiten gebracht. Sport Bild baseert zich op bronnen binnen de club.

Camera videoRico is voor Glory een lot uit de loterij

Rico Verhoeven.

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

8 DEC 2017

Kickbokser Rico Verhoeven verdedigt morgen in Ahoy zijn Glory-wereldtitel in het zwaargewicht tegen Jamal Ben Saddik. Glory-oprichter Jon J. Franklin kijkt uit naar het gevecht. De oprichter van Glory is blij met Verhoeven. De man uit Halsteren heeft het imago van het kickboksen opgeschoond en daar profiteert de kickboksbond van. „Elke sport heeft verschillende karakters nodig”, zegt de Amerikaan. „Wij misten a family guy, de man die ’s ochtends het ontbijt voor zijn dochtertje maakt.”

Feyenoord pakt in laatste minuut winst tegen Napoli

Feyenoord pakt in laatste minuut winst tegen Napoli

Nicolai Jörgensen viert zijn goal tegen SSC Napoli. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

6 DEC 2017

Feyenoord heeft het weinig succesvolle Champions League-avontuur toch mooi afgesloten. De club uit Rotterdam-Zuid won dankzij een goal in blessuretijd van Jeremiah St. Juste met 2-1 van SSC Napoli.

De wedstrijd begon bijzonder slecht voor de Rotterdammers. Al na anderhalve minuut mocht Kenneth Vermeer, die voor het eerst in een flink aantal wedstrijden weer in het doel stond en meteen aanvoerder was, de bal uit zijn net vissen. Een vrije trap belandde voor de voeten van Piotr Zieliński, die de 0-1 binnenschoot.