Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 17 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Opnieuw drama voor Max Verstappen

Het is niet het seizoen van Max Verstappen. De 19-jarige Nederlander van Red Bull wordt al het gehele racejaar achtervolgd door pech en ellende. Na uitvalbeurten door motorpech en crashes in Bahrein, Spanje, Canada, Azerbeidzjan, Oostenrijk en België eindigde zondag ook de Grand Prix van Singapore in een drama.

En het zag er vooraf allemaal nog wel zo mooi uit. Verstappen en Daniel Ricciardo waren het gehele weekend superieur op het stratencircuit van Singapore. In de kwalificatie troefde alleen Sebastian Vettel de Red Bulls af en voorkwam daarmee de eerste pole position van Verstappen.

Vertrekkend vanaf P2 had de jonge Nederlander echter een uitstekend uitzicht op zijn tweede podium van het seizoen. Toen het vlak voor de start ook nog begon te regenen leek niets een prachtig resultaat in de weg te staan voor Verstappen, die bekend staat als de beste regenrijder in de huidige Formule 1.

Maar het pakte anders uit. Bij de start dook Kimi Räikkönen links naast Verstappen, die daardoor gesandwicht werd tussen de twee Ferrari’s. Räikkönen en Verstappen knalden op elkaar en hun bolides vlogen zwaar beschadigd de baan af. Ook de Ferrari van Vettel raakte zwaar beschadigd en viel uit. Zo verdween binnen enkele seconden voor Verstappen de kans op zijn tweede podium of zelfs de eerste eindzege dit seizoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.