Nederlandse wielrensters domineren op WK Tijdrit

Goud en zilver voor Nederlandse wielrensters

Annemiek van Vleuten heeft haar eerste gouden plak op een WK binnen. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

19 SEP 2017

De Nederlandse dames hebben het WK tijdrijden bijzonder succesvol afgesloten. De 34-jarige Annemiek van Vleuten won voor de eerste keer in haar carrière de gouden medaille op het WK, nadat ze dit jaar op het Nederlands Kampioenschap ook al de gouden plak won. De eveneens Nederlandse Anna van der Breggen eindigde als tweede, de Australische Katrin Garfoot maakt de top drie compleet. Ellen van Dijk, die vorig jaar nog als tweede eindigde, werd vijfde.

Van Vleuten kwam in het Noorse Bergen met een ruime voorsprong op de anderen over de finish. De wielrenster van Orica-Scott zette een tijd van 28.50.35 neer en bleef Van Vleuten daarmee meer dan 12 seconden voor. Garfoot en Van Dijk waren respectievelijk ruim 18 en 52 seconden langzamer.

Het is nu de vierde keer dat het Wilhelmus zal klinken voor de winnares. In 2013 won de eerdergenoemde Van Dijk het WK tijdrijden in Florence in Italië. In 1998 en 1999 was Leontien van Moorsel de sterkste, respectievelijk in het Nederlandse Valkenswaard en het wederom Italiaanse Verona.

Hoewel Van Vleuten wel de eerste WK-medaille binnenhaalt, heeft ze in het verleden wel veel andere prijzen gewonnen. Zo won ze in 2015 de bronzen medaille op het tijdritonderdeel op de Europese Spelen in Bakoe. En in 2011 de Ronde van Vlaanderen en nog dit jaar werd ze derde op de Amstel Gold Race. Haar sportieve carrière ken niet alleen hoogtepunten maar ook tegenslagen. Tijdens de Olympische Spelen van 2016 kwam ze zeer lelijk ten val tijdens een wegwedstrijd. Hierdoor liep ze een gouden plak mis ze herstelde echter snel en won een aantal weken later weer haar eerste wedstrijd.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

65

KNVB snapt woede en wil snel om tafel met de fans

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

GISTEREN

Terwijl heel Nederland onder een witte deken lag, bevond zich in de hoofdstad een groene oase waar de topper Ajax-PSV werd gespeeld. Waar er in Rotterdam bij Sparta-Vitesse en in Utrecht bij FC Utrecht-Feyenoord niet kon worden afgetrapt door de hevige sneeuwval, deed men in de Arena het dak dicht waardoor er gewoon op een groene grasmat kon worden gespeeld.

Levensgevaarlijk

Ajax geeft angstig PSV een pak slaag

Ajax geeft angstig PSV een pak slaag

De spelers van Ajax lopen hun ereronde na hun overwinning op PSV. / ANP

Foto van 'ANP'

ANP

10 DEC 2017

Ajax heeft de titelrace in de eredivisie weer van een beetje spanning voorzien. Het elftal van trainer Marcel Keizer boekte een dikverdiende zege op een angstig PSV (3-0) en verkleinde de achterstand op de lijstaanvoerder uit Eindhoven tot zeven punten.

Ook AZ profiteerde van de tweede nederlaag van PSV dit seizoen in de eredivisie. De nummer twee van de ranglijst heeft nog maar vijf punten minder dan de koploper.

Fans woest op 'commerciële' KNVB: Te gevaarlijk

In Kerkrade kon er uiteindelijk wel gespeeld worden/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

10 DEC 2017

De sneeuw teistert heel het land en ook de Eredivisie heeft er onder te lijden. Niet alleen de velden zelf zijn soms lastig bespeelbaar, maar ook alles rondom de stadions verloopt momenteel uiterst stroef.

Dweilpauze

Likeability of 5

Verhoeven lost belofte in en is eindelijk verlost

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

10 DEC 2017

Rico Verhoeven heeft eindelijk zijn verlossing. In een episch gevecht snoerde hij iedereen de mond, in het bijzonder die van Jamal Ben Saddik.

Thema

'Bosz ontslagen bij Borussia Dortmund'

Zaterdag verloor de ploeg van Bosz voor de achtste keer op rij in de Bundesliga. (EPA)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

9 DEC 2017

Peter Bosz is ontslagen als trainer van Borussia Dortmund. Dat meldt de Duitse krant Sport Bild. Zaterdag verloor Dortmund thuis met 1-2 van het laaggeklasseerde Werder Bremen.

De beslissing om Bosz te ontslaan wordt zondag officieel naar buiten gebracht. Sport Bild baseert zich op bronnen binnen de club.

Camera videoRico is voor Glory een lot uit de loterij

Rico Verhoeven.

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

8 DEC 2017

Kickbokser Rico Verhoeven verdedigt morgen in Ahoy zijn Glory-wereldtitel in het zwaargewicht tegen Jamal Ben Saddik. Glory-oprichter Jon J. Franklin kijkt uit naar het gevecht. De oprichter van Glory is blij met Verhoeven. De man uit Halsteren heeft het imago van het kickboksen opgeschoond en daar profiteert de kickboksbond van. „Elke sport heeft verschillende karakters nodig”, zegt de Amerikaan. „Wij misten a family guy, de man die ’s ochtends het ontbijt voor zijn dochtertje maakt.”

Feyenoord pakt in laatste minuut winst tegen Napoli

Feyenoord pakt in laatste minuut winst tegen Napoli

Nicolai Jörgensen viert zijn goal tegen SSC Napoli. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

6 DEC 2017

Feyenoord heeft het weinig succesvolle Champions League-avontuur toch mooi afgesloten. De club uit Rotterdam-Zuid won dankzij een goal in blessuretijd van Jeremiah St. Juste met 2-1 van SSC Napoli.

De wedstrijd begon bijzonder slecht voor de Rotterdammers. Al na anderhalve minuut mocht Kenneth Vermeer, die voor het eerst in een flink aantal wedstrijden weer in het doel stond en meteen aanvoerder was, de bal uit zijn net vissen. Een vrije trap belandde voor de voeten van Piotr Zieliński, die de 0-1 binnenschoot.