Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 7 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Dronken vreemdgaan: welkom in Wayne’s world

Everton-coach Ronald Koeman was amper een maand geleden nog apetrots op zijn aankoop Wayne Rooney. De Engelse topspits, die deze zomer de overstap maakte van Manchester United naar Everton, scoorde in zijn eerste twee competitieduels voor zijn oude liefde. „Dit is waarom we hem gehaald hebben”, glunderde Koeman na afloop van de wedstrijden tegen Stoke City en Manchester City. Maar het duurde niet lang voordat ook de donkere kant van de vedette naar bovenkwam bij zijn oude club.

Want net twee maanden na zijn rentree bij The Toffees kreeg Rooney vorige week tijdens het interland-weekeinde een paar dagen vrij van Koeman en daar maakte de 31-jarige aanvaller meteen gretig gebruik van. Terwijl zijn vrouw Coleen zwanger is van hun vierde kind en vakantie vierde op Mallorca leek het Rooney wel een goed idee om dronken te gaan rijden in de VW Kever van een gewillig meisje dat hij in een club net buiten Manchester had opgepikt. Het koppel werd van de weg geplukt door de politie en Rooney werd gearresteerd voor ‘drink-driving’.

Zo gebeurde veel te snel precies waar Koeman al bang voor was geweest. De coach had bij de contractbesprekingen niet voor niets aangedrongen op een clausule waarin stond dat Rooney de club nooit te schande mocht maken. Dit vanwege eerdere bizarre uitspattingen van de spits. Zo liet hij zich in november vorig jaar helemaal gaan nadat het Engelse team met 3-0 had gewonnen van Schotland. Totaal bezopen crashte Rooney in het luxe vijf sterren The Grove hotel in Watford een huwelijksfeest en maakte zich daar volkomen belachelijk.

Na het laatste bezopen avontuur van Rooney zit Koeman nu met een serieus probleem bij Everton. Zaterdag staat op Goodison Park het duel met Tottenham Hotspur op het programma, maar de vraag is of Rooney klaar is voor die wedstrijd.

Zijn huwelijk staat op springen en de kans dat het dit keer goedkomt in huize Rooney is momenteel niet bijzonder groot. Vrouw Coleen logeert bij haar ouders en loopt al dagen rond zonder haar trouwring van 275.000 euro. Het is dan ook duidelijk niet de eerste keer dat ze bedrogen werd door Wayne. Het is zelfs niet de eerste keer dat ze bedrogen werd terwijl ze zwanger was. Want ook toen zij in verwachting was van zoontje Kai reed papa Rooney al een flinke scheve schaats. Destijds maakte de voetballer het helemaal bont en dook hij zeker tien keer het bed in met ene Jenny Thompson en een vriendin van haar.

Ook bij Everton heeft de routinier inmiddels zijn laatste waarschuwing ontvangen. Dit keer lijkt hij weg te komen met een clubboete van 320.000 euro, als hij schuldig wordt bevonden. De rechtszaak van Rooney staat trouwens gepland op 18 september en dat is precies twee dagen na de kraker op Old Trafford tegen Manchester United, de oude club van Rooney. Het moest zo zijn kennelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.