Jasper Kars
Jasper Kars Sport 28 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Bayern München stuurt trainer Ancelotti de laan uit

Het leven van een voetbaltrainer gaat niet altijd over rozen. Het ene moment ben je de gevierde man, terwijl je enkele maanden later de zak krijgt. Dat laatste gebeurde de Italiaanse coach Carlo Ancelotti vandaag, na teleurstellende resultaten moet hij vertrekken bij de Duitse recordkampioen Bayern München.

De Italiaan verloor gisteren in de Champions League tegen PSG met 3-0 en stond met de Rekordmeister slechts derde in de Bundesliga, achter onder andere Borussia Dortmund van Peter Bosz. De ervaren coach betaalt dus de prijs voor de matige seizoensstart.

Uitgewerkt

,,Na een interne analyse in München op donderdag 28 september 2017, kondigt FC Bayern München aan dat het per direct afscheid neemt van hoofdcoach Carlo Ancelotti”, zo laat de Duitse ploeg in een verklaring weten. Hoewel Ancelotti vorig jaar kampioen werd met Bayern kon hij op steeds minder steun van de spelersgroep rekenen. De positieve effecten van zijn trainingen met een relatief lage intensiteit en zijn bekende people-management leken de laatste tijd te zijn uitgewerkt.

Arjen Robben, die geen basisplek had tegen PSG, besloot het na de vernedering van gisteravond niet direct op te nemen voor zijn coach. ,,Het is belangrijk dat we bij elkaar blijven. We hebben genoeg momenten gehad om te vieren, maar ook nu moeten we elkaar steunen,” zo sprak de Nederlandse vedette.

Opvolger

Als opvolger wordt Julian Nagelsmann, de pas 30-jarige coach van Hoffenheim, nadrukkelijk genoemd. Zijn progressieve trainingsmethoden en attractieve manier van voetballen zouden in de smaak zijn gevallen bij het bestuur van FC Bayern. Het is de vraag wanneer de jonge oefenmeester zal worden benaderd en of hij door zijn gebrek aan ervaring wel de juiste man is om de recordkampioen te leiden.

De Fransman Willy Sagnol, voormalig rechtsback van FC Bayern, neemt voorlopig de honneurs waar. Hij is interim-trainer als de Duitse kampioen het aanstaande zondag opneemt tegen Hertha BSC in Berlijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.