Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Sport 8 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Voetballegende Maradona shopt bij HEMA in Mierlo

Medewerkers van de HEMA in Mierlo (Noord-Brabant) moesten dinsdagochtend wel even twee keer met hun ogen knipperen toen een speciale klant de winkel binnenstapte. Voetballegende Diego Maradona kwam daar samen met twee spelers van de club FC Fujairah inkopen doen.

„Hij vroeg of ik een rookworst voor hem kon opwarmen”, zei medewerkster Dorah Abdullah tegen Omroep Brabant. „Maar wij hebben geen keuken, dus dat kon niet.” Het was erg rustig in de winkel en 57-jarige Maradona nam uitgebreid de tijd om boodschappen te doen, want hij was zeker een uur in de winkel.

‘Weet je wel wie dat is?’

De 18-jarige Dorah had eerst niet eens door wie de speler was. „De twee voetballers spraken Arabisch tegen elkaar en mijn ouders komen ook uit het Midden-Oosten. Ze vroegen naar mijn afkomst. Toen hebben we in het Arabisch met elkaar gepraat. Een van de voetballers zei toen: ‘Weet je wel wie dat is? Dat is Maradona!’ Ik en mijn collega’s waren helemaal blij.”

Pyjama

De voetballegende kocht voor ongeveer 400 euro aan spullen, waaronder een pyjama. Hij nam de tijd om met het personeel op de foto te gaan en volgens de medewerker was hij heel aardig tegen iedereen.

De Argentijnse Maradona is een aantal dagen in Mierlo voor een trainingskamp van de club FC Fujairah uit de Verenigde Arabische Emiraten. Maradona behoort tot de beste voetballers aller tijden. Op het WK in 1986 was hij dé vedette, die Argentinië aan de wereldtitel hielp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.