Verspringer mist wereldtitel door los rugnummer

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

12 AUG 2017

Voor Nederland draaide het vrijdagavond op het WK atletiek in Londen allemaal rondom Dafne Schippers. Waar de hardloopster naar het goud greep, waren de druiven een stuk zuurder voor Ivana Spanovic. De verspringster miste op heel curieuze wijze een medaille en waarschijnlijk zelfs de wereldtitel.

Bij haar laatste sprong vloog de Servische mooi door de lucht en leek ze bij haar landing voorbij de zeven meter en twee centimeter. De op dat moment 'gouden sprong' van de Amerikaanse Brittney Reese. Alleen haar rugnummer zat niet goed vastgespeld en landde al eerder in het zand, zo bleek in de herhaling. Het gevolg: het werd geen sprong van meer dan zeven meter, maar een van 6.96. Omdat de Russische Darya Klishina (7,00) en de Amerikaanse Tianna Bartoletta (6,97) verder kwamen, moest ze het zelfs stellen zonder een medaille.

Te gek voor woorden

„Dit is te gek voor woorden", zo reageerde Spanovic na afloop voor de camera's van de NOS. „Waar ik het startnummer ook plak, het zorgt altijd voor problemen. Het gebeurde me eerder alleen bij kleinere wedstrijden. Toen was er geen noodzaak om protest aan te tekenen, omdat ik toch won."

„Ik weet niet wat ik hier zelf aan kan doen", vervolgt een ontredderde Spanovic. „Als ze ons nou zouden laten springen zonder nummer zou dat perfect zijn. Maar ze moeten hier absoluut iets aan gaan doen. Of ik naar het IAAF stap? We zullen zien, maar we gaan er hoe dan ook over praten."

Er is veel begrip voor de woede van Spanovic. Ook NOS-analist Gregory Sedoc (vooral bekend als hordelopers, maar ook ooit Nederlands kampioen verspringen) begrijpt niet dat de atleten bij dergelijke nummers nog zowel voor- als achterop een nummer moeten dragen. Hij wees erop dat bij hoogspringen de rugnummers al een hele tijd in de ban zijn gedaan.

Spelden

Daarnaast rijst de vraag waarom het rugnummer slechts met spelden wordt vastgemaakt. Ook vragen vele volgers zich af, hoe atletiekunie IAAF hiermee om was gegaan indien het om een Amerikaanse zou gaan.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

300+

KNVB snapt woede en wil snel om tafel met de fans

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

10 DEC 2017

Terwijl heel Nederland onder een witte deken lag, bevond zich in de hoofdstad een groene oase waar de topper Ajax-PSV werd gespeeld. Waar er in Rotterdam bij Sparta-Vitesse en in Utrecht bij FC Utrecht-Feyenoord niet kon worden afgetrapt door de hevige sneeuwval, deed men in de Arena het dak dicht waardoor er gewoon op een groene grasmat kon worden gespeeld.

Levensgevaarlijk

Ajax geeft angstig PSV een pak slaag

Ajax geeft angstig PSV een pak slaag

De spelers van Ajax lopen hun ereronde na hun overwinning op PSV. / ANP

Foto van 'ANP'

ANP

10 DEC 2017

Ajax heeft de titelrace in de eredivisie weer van een beetje spanning voorzien. Het elftal van trainer Marcel Keizer boekte een dikverdiende zege op een angstig PSV (3-0) en verkleinde de achterstand op de lijstaanvoerder uit Eindhoven tot zeven punten.

Ook AZ profiteerde van de tweede nederlaag van PSV dit seizoen in de eredivisie. De nummer twee van de ranglijst heeft nog maar vijf punten minder dan de koploper.

Fans woest op 'commerciële' KNVB: Te gevaarlijk

In Kerkrade kon er uiteindelijk wel gespeeld worden/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

10 DEC 2017

De sneeuw teistert heel het land en ook de Eredivisie heeft er onder te lijden. Niet alleen de velden zelf zijn soms lastig bespeelbaar, maar ook alles rondom de stadions verloopt momenteel uiterst stroef.

Dweilpauze

Likeability of 5

Verhoeven lost belofte in en is eindelijk verlost

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

10 DEC 2017

Rico Verhoeven heeft eindelijk zijn verlossing. In een episch gevecht snoerde hij iedereen de mond, in het bijzonder die van Jamal Ben Saddik.

Thema

'Bosz ontslagen bij Borussia Dortmund'

Zaterdag verloor de ploeg van Bosz voor de achtste keer op rij in de Bundesliga. (EPA)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

9 DEC 2017

Peter Bosz is ontslagen als trainer van Borussia Dortmund. Dat meldt de Duitse krant Sport Bild. Zaterdag verloor Dortmund thuis met 1-2 van het laaggeklasseerde Werder Bremen.

De beslissing om Bosz te ontslaan wordt zondag officieel naar buiten gebracht. Sport Bild baseert zich op bronnen binnen de club.

Camera videoRico is voor Glory een lot uit de loterij

Rico Verhoeven.

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

8 DEC 2017

Kickbokser Rico Verhoeven verdedigt morgen in Ahoy zijn Glory-wereldtitel in het zwaargewicht tegen Jamal Ben Saddik. Glory-oprichter Jon J. Franklin kijkt uit naar het gevecht. De oprichter van Glory is blij met Verhoeven. De man uit Halsteren heeft het imago van het kickboksen opgeschoond en daar profiteert de kickboksbond van. „Elke sport heeft verschillende karakters nodig”, zegt de Amerikaan. „Wij misten a family guy, de man die ’s ochtends het ontbijt voor zijn dochtertje maakt.”

Feyenoord pakt in laatste minuut winst tegen Napoli

Feyenoord pakt in laatste minuut winst tegen Napoli

Nicolai Jörgensen viert zijn goal tegen SSC Napoli. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

6 DEC 2017

Feyenoord heeft het weinig succesvolle Champions League-avontuur toch mooi afgesloten. De club uit Rotterdam-Zuid won dankzij een goal in blessuretijd van Jeremiah St. Juste met 2-1 van SSC Napoli.

De wedstrijd begon bijzonder slecht voor de Rotterdammers. Al na anderhalve minuut mocht Kenneth Vermeer, die voor het eerst in een flink aantal wedstrijden weer in het doel stond en meteen aanvoerder was, de bal uit zijn net vissen. Een vrije trap belandde voor de voeten van Piotr Zieliński, die de 0-1 binnenschoot.