Sport

Likeability of 6

Schippers prolongeert wereldtitel op de 200 meter

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 AUG 2017

Op het wereldkampioenschap atletiek heeft Dafne Schippers haar wereldtitel op de 200 meter succes verdedigd. Tijdens een zinderende finale in Londen snelde ze naar een tijd van 22.05, waarmee ze net wat sneller was dan haar belangrijkste concurrente Ta Lou. Het brons ging naar Shaunae Miller-Uibo

Lang duel

De start van Schippers was uitstekend en na de eerste bocht moest ze alleen nog afrekenen met Ta Lou. De renster uit Ivoorkust bleef op het complete rechte stuk bij Schippers, maar kwam er nooit meer voorbij en moest genoegen nemen met zilver. Al was het verschil slechts drie honderdste van een seconden. Twee jaar geleden was het verschil op deze afstand even groot.

Het is de vijfde medaille ooit van Schippers op een wereldkampioenschap. Eerder dit toernooi pakte ze al brons op de honderd meter, terwijl ze twee jaar terug naast goud op de 200 ook zilver won op de 100 meter. In 2013 pakte ze al eens brons op de zevenkamp.

ANP

ANP

ANP

Voor Schippers is het een prachtig moment na een moeizaam jaar. Na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro - waarop ze genoegen moest nemen met zilver - had ze het even zwaar. „Achteraf gezien ging het allemaal te snel, maar wat doe je eraan? Ik werd in het diepe gegooid en moest er zelf maar uit zien te komen", zo erkende ze.

Meer Oranje-succes

Ook in andere sporten was er vandaag succes voor Nederland. Robin Haase leverde een wereldprestatie door de halve finale van het Masters toernooi in Montréal te bereiken. Hij is de eerste Nederlandse man sinds 1999 die de halve finale van een Masters Toernooi bereikt. De tegenstander daarin heet overigens wel Roger Federer. Geen misselijke opponent dus.

In de Nederlands Belgische BinckBank Tour (een race op het hoogste niveau: World Tour) won Lars Boom de etappe en is hij nu leider in het algemeen klassement. En op het Europees kampioenschap in Noord-Ierland hebben de Oranje dames tot negentien jaar de halve finale bereikt. Hierdoor zijn ze automatisch geplaatst voor het WK. Als toetje scoorden Memphis Depay en Eljero Elia beiden een cruciale treffer voor hun club Olympique Lyon en Istanbul Basaksehir.


like
user_df0dae64a3fb71af49a7cdd653d6e251c266d85c_avataruser_2c8bb8477b49b6cb215b19ada0b7dec6480510a7_avatar

Views

200+

Tom Dumoulin gaat nu pas flink cashen

Foto van 'Jeroen Haverkort'

29 MEI 2017

Als er een sport is waarbij atleten moeten afzien, dan is het wel wielrennen. Helaas voor Dumoulin en co. verdienen zij heel wat minder dan de gemiddelde voetballer. Dumoulin, onze nieuwe nationale held en boegbeeld van het wielrennen, fietste de afgelopen drie weken een kleine 260.000 euro bij elkaar in Italië. De winst in het algemeen klassement leverde Dumoulin 205.668 euro op. Elke dag dat hij de roze trui droeg was goed voor 1.000 euro. De winst in de tijdrit en de eerste grote bergrit leverden elk 11.010 euro op. Met andere toptienklasseringen in etappes verdiende hij nog eens 10.644 euro.

Delen

Een leuk bedrag, maar het is niet zo dat Dumoulin die 260.000 euro zelf mag houden. Het is in de wielerwereld namelijk een goed gebruik om de prijzenpot te verdelen over de hele ploeg. Voor de duidelijkheid: dat zijn naast de renners ook de ploegleiders, mecaniciens, chauffeurs en verzorgers. Elk team heeft zo zijn eigen verdeelformule, maar het is gebruikelijk dat de renners het grootste deel van de taart krijgen. Volgens de Belgische sporteconoom Daam van Reeth is dat ongeveer 90 procent.


Views

2k+

Camera videoDuitse bondscoach Löw op ongelukkig moment gefilmd

Joachim Löw. Archieffoto: AFP.

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

13 JUN 2016

Wereldkampioen Duitsland begon het EK met een 2-0 zege op Oekraïne. Reden tot blijdschap dus voor bondscoach Joachim Löw, maar het was niet alleen maar lachen voor de oefenmeester. Na het duel werd de spot gedreven met de bondscoach nadat hij op een ongelukkig moment door de camera’s in beeld werd gebracht.

Hand in de broek


Views

1k+

Dumoulin knap tweede op Alpe d'Huez, Thomas wint

Dumoulin knap tweede op Alpe d'Huez, Thomas wint

Steven Kruijswijk in actie op de Col du Pre tijdens de elfde etappe van de 105e editie van de Ronde van Frankrijk tussen Albertville en La Rosiere. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

19 JUL 2018

Wat was het spannend, de twaalfde etappe van Tour de France. Heel lang leek het erop dat Steven Kruijswijk de opvolger zou worden van Gert Jan Theunisse, de man die in 1989 de laatste Nederlandse zege van deze etapperit met de Alpe d'Huez pakte.

Thomas

Maar zowel Tom Dumoulin als Kruijswijk grepen in de bergen allebei net naast de ritzege. Geraint Thomas ging er met de winst vandoor. De geletruidrager sprintte net iets beter dan Tom Dumoulin, die net als woensdag tweede eindigde. Bardet eindigde op plek 3.


Views

1k+

Lookalike Ronaldo is grote hit op social media

Foto van 'Johan van Boven'

17 NOV 2016

Qua kapsel en wenkbrauwen heeft hij inderdaad wel iets weg van Cristiano Ronaldo, maar het zit 'm vooral in de manier waarop Shanta Kordbatchje zich laat fotograferen. Hij houdt het Instagramaccount van zijn grote idool goed in de gaten en plaatst niet veel later een bijna exact dezelfde foto, maar dan met zichzelf in de hoofdrol. Dat heeft de 18-jarige Deen al bijna 14.000 volgers op Instagram opgeleverd en op Twitter gaat het nog harder: bijna 22.000 followers.


Views

400+