Sport

Robin de Kruijf had in Turkije last van stalkers

Robin de Kruijf. Foto: Vincent van Dordrecht.

Foto van 'Johan van Boven'

28 AUG 2017

Om ze beter te leren kennen duikt Metro met sporters in hun Instagramarchief. Vandaag vertelt volleybalster Robin de Kruijf over sexy fotoshoots, haar ‘penvriend’ en fans die net een stapje te ver gaan.

Op 29 april 2013 debuteerde je op Instagram met deze foto. Wat moet het in hemelsnaam voorstellen?
Mijn toenmalige vriendje had een schilderij van een kont aan de muur hangen en ik vond het wel een artistiek begin van mijn carrière op Instagram, haha. Het is grappig om te zien hoe Instagram zich heeft ontwikkeld. In het begin zag je vooral foto’s van eten en wat er verder om je heen gebeurde. Nu is het meer op de persoon zelf gericht, vooral in de vorm van selfies. Het is voor mij een mooie manier om met fans te communiceren en om bekenden op de hoogte te houden over wanneer wij wedstrijden spelen enzo. Mijn moeder zegt altijd dat ze aan foto’s en vooral filmpjes kan zien of ik lekker in mijn vel zit of niet. Het aantal volgers is de laatste jaren explosief gegroeid, vooral ook omdat ik in Turkije heb gespeeld en nu in Italië. De supporters zo ongelooflijk fanatiek. Nadat we met Imoco Volley de strijd om het Italiaans kampioenschap verloren, moest ík jonge meiden troosten en zeggen dat er in de wereld ergere dingen zijn.

Wat zie je als je naar deze foto kijkt?
Wat ben ik daar nog jong! Dit was tijdens mijn eerste periode in Italië, bij River Volley Piacenza in het seizoen 2013/2014. Ik kwam van Dresdner SC en kwam pas net kijken. Er was mij verteld dat ik in het eerste jaar nauwelijks aan spelen zou toekomen, maar ik kon gelijk vol aan de bak. Het ging onwijs goed. Lise Van Hecke uit België was mijn teamgenoot en het klikte heel goed met haar. We zijn in die periode heel veel op stap geweest. Ik had het idee dat ik bepaalde dingen moest inhalen, omdat ik altijd alleen maar met volleybal ben bezig geweest. In mijn jeugd ging ik echt nooit uit. Ik had er ook niet echt behoefte aan, maar in Italië dacht ik: wow, dit is een mooi leven. Het was 45 minuten rijden naar Milaan, dus daar gingen we vaak naartoe. Toen had ik ook nog de energie om daarvan te herstellen en tijdens de training weer te knallen. Sterker nog, ik heb mijn beste trainingen gehad nadat ik de avond ervoor behoorlijk dronken was geweest. Nu heb ik nog maar af en toe dat ik zin heb om te gaan dansen, maar het hóeft niet meer zo nodig. Daarom is het goed dat ik die losbandige periode heb gehad.

Hier koken jullie op Papendal jullie eigen kerstdiner. Jullie doen echt altijd achterlijk he?
Nou, altijd… Het zijn natuurlijk momentopnames. Urenlang gebeurt er niets, maar als er dan iets leuks voorvalt, zetten we het op Instagram. Mensen vragen zich dan inderdaad af of het 24 uur per dag er zo aan toe gaat. Dat is dus niet het geval, maar we houden wel van grappen en grollen. We kennen elkaar na al die jaren zo goed dat we bij elkaar totaal geen schaamte meer hebben. Bij mijn club ben ik veel rustiger dan bij Oranje. Het klopt dat onze grappige filmpjes een rol hebben gespeeld bij onze populariteit, maar het is niet zo dat we een dansje instuderen omdat we denken dat dat scoort. Alles gebeurt spontaan.

Kreeg je deze tekening van een fan?
Als we een toernooi spelen in een land waar veel media-aandacht is, krijg ik veel meer berichten op social en geschreven brieven. In Azië krijgen we vaak cadeautjes. Sommige staan in mijn appartement maar de meeste liggen in een doos. Misschien leuk voor later. Soms krijg ik ook weleens huwelijksaanzoeken of de vraag hoe groot mijn handen en voeten zijn, omdat dat een fetish is van die mannen. Of ze sturen dat ze mij graag een voetmassage willen geven. Daar lach ik om en verwijder het.

Gaat het nooit verder dan berichtjes?
In Turkije ben ik een keer in de supermarkt achtervolgd door een man, die daarna heel veel berichten begon te sturen en ook in de sporthal opdook. Op een gegeven moment ging hij op de tribune naast mijn ouders zitten. Dat was echt heel vervelend. Hij kwam zo ongelooflijk dichtbij zonder zijn grens te kennen. Daar was ik echt klaar mee. Hij bleef sturen dat hij van mij hield en dat ik de beste was. En hij gaf zijn nummer, zodat we een keer zouden kunnen afspreken en vrienden konden worden. Pas toen ik uit Turkije wegging, is het opgehouden. Heel soms krijg ik nog wel een berichtje van hem met de vraag hoe het met mij gaat en wanneer ik terugkom naar Turkije. In diezelfde periode stond ik in een bar met iemand te praten en toen ik later een taxi naar mijn vriend had gepakt, stapte hij ineens uit een andere taxi. Hij wilde ‘gewoon even met me praten’. Toen heb ik wel even staan schreeuwen dat hij mij met rust moest laten.

Volgens het bijschrijft van deze foto mogen we je ook Johan Cruijff noemen?
Vroeger werd ik altijd door mijn vader uitgelachen omdat ik geen balgevoel had. Daarom ging ik op jazzballet en paardrijden. Toen ik eenmaal op volleybal ging, kreeg ik steeds meer balgevoel. In Turkije bij Vakifbank hielden we tijdens de warming-up vaak een balletje hoog en dit is het mooiste shot, haha. Honderd keer lukte wel. Als klein meisje was ik altijd trots dat ik dezelfde achternaam had als Johan Cruijff, wat natuurlijk onzin is. Terwijl mensen soms serieus vragen of ik familie van hem ben.

Deze foto nam je tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio. Hoe zwaar was het daarna?
Heel veel meiden hebben het een half jaar of zelfs een heel seizoen moeilijk gehad. De Spelen zijn het hoogste dat je kunt bereiken en ineens waren die achter de rug. Waar doe je het dan nog voor? Zelf had ik daar totaal geen last van. Ik wilde juist bij mijn club laten zien waarom ik op de Olympische Spelen thuishoor. Leuk hoor, die vierde plek, maar we kopen er niets voor. Wél een medaille winnen is het volgende doel.

Hier poseer je als een model. Heb je ambities in die richting?
Dit was voor een volleybalposter die rond kerst wordt verkocht, dat doen veel clubs. Ik vind het op zijn tijd leuk om te doen. Maar ik zal het nooit meer doen zoals ik een paar jaar geleden in Helden stond. Ik werd gevraagd voor de rubriek waarin sporters zich letterlijk blootgeven. Van tevoren zei ik tegen iedereen dat ik niet helemaal naakt zou gaan en ik mocht van Helden mijn grenzen aangeven. Maar toen ik eenmaal bij de fotograaf was, vond ik zijn idee best mooi. Ineens dacht ik: de rubriek heeft met bloot te maken, dan ga ik niet als een mietje in mijn bh rondlopen. Ik liep blij en tevreden naar buiten, maar toen besefte ik ineens wat ik had gedaan. Ik had niet gedacht dat het zo zou ontploffen qua reacties, dat was even schrikken. De fotograaf had de foto’s tegen de afspraken in ook op zijn eigen website gezet. Toen had ik echt heel veel spijt. Maar inmiddels doet het me niets meer. Tja, wat is nou een stel borsten? Maar de Playboy hoeft me niet te bellen, want ik wil er niet om bekend staan dat ik alleen maar sexy fotoshoots doe.

Dit is een selfie met je Braziliaanse vriend, die ook nog eens in Brazilië volleybalt. Is het niet vreselijk lastig om zo’n relatie te onderhouden?
Ja! Ik zie hem nu wel heel weinig. Hij speelt in Rio de Janeiro, waar het vijf uur vroeger is. Nu de kwalificatie voor het WK erop zit, vlieg ik naar Brazilië om twee dagen bij hem te zijn. Daarna zien we elkaar weer maanden niet, daarom noem ik hem altijd mijn penvriend. Toen we voor de Grand Prix in China zaten, was het tijdsverschil zelfs elf uur en hij was continu onderweg met zijn team. Daarom gaat het met ups en downs. Als we een keertje de tijd hebben om wat langer met elkaar te praten, maakt dat het voor mij weer goed. Het is het vooralsnog allemaal waard om er energie in te stoppen.


‘Doctor in de Cruijffologie, dat zou me wel wat lijken’
Likeability of5

‘Doctor in de Cruijffologie, dat zou me wel wat lijken’

Cruijff typerend wijzend in een wedstrijd tegen NEC in 1982 (5-0). / ANP

Foto van 'Erik Jonk'

VANDAAG, 08:15

Auke Kok vond dat hij dé definitieve biografie van Johan Cruijff moest schrijven. „Ik zag het als een opdracht, van mezelf. Het ei moest gelegd.”

Op 24 maart is voetballer Johan Cruijff vier jaar dood. Vier jaar! Over de Amsterdammer was al tijdens zijn leven geschreven, veel geschreven zelfs. Maar toch, dé biografie was er volgens journalist en columnist Auke Kok nog niet. Nu wel, uiteraard donderdag op de 14e, zijn rugnummer bij Ajax dat haast iconisch werd. Kok zag dat een groot deel van Johan Cruijffs carrière en leven zich in het volle licht van de schijnwerpers voltrok. Maar als mens, sportman, voetbalfilosoof en commercieel pionier bleef Cruijff in vele opzichten een ondoorgrondelijk mysterie. Koks eigen opdracht en ambitie voor Johan Cruijff, de biografie luidde daarom: probeer zo compleet mogelijk te zijn en maak van El Salvador, zoals hij door zijn tijd bij FC Barcelona ging heten, een mens van vlees en bloed. Geef de lezer het gevoel dat hij door het boek het fenomeen Cruijff denkt te kennen. Die opdracht kostte Kok drie jaar aan research, 160 interviews en een jaar schrijven. Zijn monnikenwerk ligt nu in de winkel, 640 pagina’s schoon aan de haak.

‘Doctor in de Cruijffologie, dat zou me wel wat lijken’

De cover van Johan Cruijff, de biografie.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Het wordt alsmaar pijnlijker voor PSV

Het wordt alsmaar pijnlijker voor PSV

Mark van Bommel zondagmiddag. /Olaf Kraak | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

10 NOV 2019

Voor de zesde keer op rij heeft PSV wéér niet gewonnen. In de Brabantse derby tegen Willem II waren de Tilburgers te sterk (2-1).

PSV-trainer Mark van Bommel en zijn selectie zijn wanhopig. Zondagmiddag werd voor de derde keer in vier Eredivisiewedstrijden verloren. Tegen Sparta werd slechts 1 competitiepunt gepakt en in de Europa League kwamen de Eindhovenaren twee keer niet langs LASK Linz, bepaald geen hoogvlieger. Ajax staat nu 11 punten voor op de concurrent en die ‘straatlengte’ werd in vier competitiepotjes geregeld. Inmiddels geldt de kwalificatie grootste concurrent veel meer voor AZ trouwens.

Zoet geslachtofferd


Ajax speelt Chelsea-kater swingend weg
Likeability of5

Ajax speelt Chelsea-kater swingend weg

Lisandro Martínez na zijn 4-0. / Maurice van Steen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

10 NOV 2019

Met een grotendeels swingende voorstelling heeft Ajax de Champions League-kater van dinsdag van zich af gespeeld. FC Utrecht werd zondagmiddag met 4-0 afgedroogd.

Trots kon Ajax zijn op het eerste uur in het Champions League-duel tegen Chelsea. En trots dat het na rode kaarten van Joël Veltman en Daley Blind met negen man nog stand hield en een punt meenam uit Londen. Toch keerde de selectie van Erik ten Hag katerig terug in Amsterdam, in de wetenschap dat de ploeg met 1-4 had voorgestaan.

Weer Utrecht


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Nederlandse b-boy Menno wint WK Breakdance

Nederlandse b-boy Menno wint WK Breakdance

De dolblije Menno van Gorp. /Marcel van Hoorn | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

10 NOV 2019

Duizenden uitzinnige toeschouwers hebben zaterdagavond in Mumbai (India) Menno van Gorp de Red Bull BC One World Final 2019 zien winnen. Anders gezegd: hij is wereldkampioen.

Nederlander Menno van Gorp won de finale van het WK Breakdance in de National Sports Club of India. Hiermee is hij de beste b-boy ter wereld en de eerste danser ooit die de Red Bull BC One World Final voor de derde keer wint. De 30-jarige breaker wist in totaal vijftien andere deelnemers uit veertien verschillende landen te verslaan.

Kazachstaan geklopt


Likeability of5

Leeuwinnen denderen over Turkije heen met acht goals

Juichen na een van de vele treffers/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 NOV 2019

De Nederlandse voetbalsters hebben op weg naar het EK van 2021 weer een doelpuntrijke overwinning geboekt. De regerend kampioen van Europa versloeg Turkije in Izmir met 8-0. Plaatsing voor het EK in Engeland is nu nog slechts een formaliteit voor Oranje, dat dinsdag Slovenië ontvangt in Arnhem.

Het duurde aan de Turkse westkust even voor de vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman grip kregen op de wedstrijd. Turkije kwam er in de openingsfase een paar keer gevaarlijk uit en Oranje had een aantal overtredingen nodig om de aanvallen van de thuisploeg te onderbreken. Toen de Nederlandse voetbalsters na 25 minuten echter de score hadden geopend, was het Turkse verzet ook direct gebroken.

Buitenspelgoal


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Alarmfase één bij PSV: 'Dit hoort niet bij een topclub'

Mark van Bommel/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

8 NOV 2019

De laatste overwinning van PSV dateert van 6 oktober, toen VVV-Venlo met 4-1 aan de kant werd gezet. Het roer moet om Eindhoven, zo weet ook de trainer.

Mark van Bommel heeft er vertrouwen in dat hij PSV weer aan het voetballen krijgt. Dat liet de trainer vrijdag blijken bij terugkeer vanuit Oostenrijk, waar de Eindhovenaren donderdag in de Europa League met 4-1 van LASK Linz verloren.

Herpakken


Likeability of5

Fans Brescia steunen racisme tegen eigen spits Balotelli

Mario Balotelli is er klaar mee na de racistische uitingen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 NOV 2019

Internationaal oogste Mario Balotelli veel lof nadat hij dit weekend van het veld afliep toen fans van Hellas Verona hem racistisch bejegende. De fanatieke aanhang van zijn eigen club Brescia vindt de actie van de spits echter getuigen van weinig karakter.

Het bestuur van Hellas Verona gaf een van de fanatieke leiders van het vak, Luca Castellini, een stadionverbod tot en met 2030. Castellini sprak zich op de radio ook op niet misverstane wijze uit over Balotelli: „Balotelli is enkel Italiaans door zijn identiteitskaart, maar hij zal nooit helemaal Italiaans kunnen zijn.”

De 36-voudig Italiaans international werd in het interview ook meermaals 'neger' genoemd door Castellini. Toch scharen de Brescianen zich achter de actie van de rivaliserende fans.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Crisis dreigt bij PSV na 4-1 afstraffing in Oostenrijk

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

7 NOV 2019

De problemen bij PSV beginnen steeds grotere vormen aan te nemen. De Eindhovenaren lieten zich donderdag in de Europa League na rust overrompelen door LASK Linz en verloren met 4-1. PSV leidde halverwege nog door een vroeg benutte strafschop van Daniel Schwaab.

PSV won een maand geleden voor het laatst een wedstrijd, thuis tegen VVV-Venlo. Daarna volgde een gelijkspel tegen Linz (0-0) in de Europa League, nederlagen tegen FC Utrecht (3-0) en AZ (0-4) en een moeizaam gelijkspel tegen Sparta Rotterdam (2-2). Zondag volgt de uitwedstrijd tegen Willem II.

Tot nog toe bleef het redelijk rustig in Eindhoven, waar trainer Mark van Bommel veel vertrouwen geniet. Na de nieuwe klap tegen LASK Linz zal er snel wat moeten veranderen. Van Bommel mag als excuus aanvoeren dat hij met Donyell Malen en Steven Bergwijn belangrijke basisspelers mist. Maar het zou te makkelijk zijn om het alleen daar op te gooien. Veel nieuwelingen renderen niet en PSV mist echte leiders.


EK in twaalf landen wordt gespeeld met bal Uniforia

De Unifiora/Adidas

Foto van 'Kasper Hermans'

6 NOV 2019

De bal voor het Europees kampioenschap 2020 – waarvan een aantal wedstrijden in Amsterdam gespeeld worden – is officieel gepresenteerd door Adidas.

Het speeltuig gaat de Uniforia heten, wat een combinatie is van de woorden eenheid (Unity) en euforie (Euforia). Het is voor het eerst dat het EK in twaalf verschillende landen wordt gehouden.

GPS-coördinaten


Steven Berghuis viert zijn doelpunt.

Feyenoord wint eerste wedstrijd onder leiding van Advocaat

Steven Berghuis viert zijn doelpunt. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 NOV 2019

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd onder leiding van Dick Advocaat weten te winnen. Met de 72-jarige Hagenaar op de bank waren de Rotterdammers op het kunstgras in Venlo te sterk voor VVV: 0-3.

Feyenoord, dat vorige week kansloos onderuit ging bij Ajax en als gevolg daarvan trainer Jaap Stam zag opstappen, klom op de ranglijst naar de tiende plaats.

Niet overtuigend


Na 7 zeges, 28 podia en 21 DNFs: de honderdste gp van Max

Verstappen na zijn eerste gp-winst ruim 3,5 jaar geleden/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 NOV 2019

Max Verstappen stapt zondag op het circuit van Austin in de auto voor de honderdste grand prix in zijn carrière. Wij zetten de belangrijkste feiten over zijn 99 voorgaande races op een rijtje.

Start Down Under

Op 15 maart 2015 maakte Max Verstappen zijn debuut in een grand prix in Australië. Met zijn zeventien jaar en 166 dagen werd hij direct de jongste debutant in de sport ooit. Een doorslaand succes werd het niet, want de Nederland kreeg een DNF achter zijn naam vanwege motorproblemen. Twee weken later in Maleisië ging het een stuk beter. Verstappen eindigde als zevende en scoorde zo zijn eerste van in totaal 890 punten.


Duidelijke doelstelling Advocaat: Europees voetbal is een prijs

Dick Advocaat tijdens de eerste training/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

31 OKT 2019

Dick Advocaat werd woensdag gepresenteerd als de nieuwe trainer van Feyenoord. Donderdag gaf hij voor het eerst een training en aansluitend een persconferentie.

Opvallend op de training was de terugkeer van Jan-Arie van der Heijden. Afgaande op de trainingsvorm speelde de centrale verdediger in de basisploeg. De Nederlander was sinds de komst van Edgar Miguel Ié en miljoenenaanwinst Marcos Senesi verdreven naar de beloften door Jaap Stam, maar Advocaat is een andere mening toegedaan.

Communicatie


Focus bij gehandicapten op talent, niet op een beperking
Likeability of5

Focus bij gehandicapten op talent

Alle winnaars en afgevaardigden van Fonds Gehandicaptensport. / Foto's: Twycer

Foto van 'Erik Jonk'

30 OKT 2019

Verschillende gehandicaptensporters zijn geëerd als Uniek Sporttalent 2019. Bij deze doorzetters ligt de focus op talent.

„Bacteriën hebben mijn benen opgegeten.” De 11-jarige Matz Brouwer uit Brummen zegt het rustig, maar de impact op zijn jonge leventje was twee jaar geleden groot. Bij Matz werd na een dramatische ziekte, waarbij zijn beide benen moesten worden afgezet, gekeken naar wat hij wel kan in plaats van naar wat niet. Nu is hij een verdienstelijk rolstoelbasketballer en -tennisser, racet hij op een handbike naar school en ‘staat’ hij op zijn stompen op een skateboard. Matz heeft een doel: „Het Nederlands rolstoelbasketbalteam halen. Ik denk dat dat wel lukt.”

Focus bij gehandicapten op talent, niet op een beperking

Matz Brouwer.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Dick Advocaat neemt John de Wolf mee naar Feyenoord.

Dick Advocaat neemt John de Wolf mee naar Feyenoord

Dick Advocaat neemt John de Wolf mee naar Feyenoord. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

30 OKT 2019

Zoals verwacht wordt Dick Advocaat de nieuwe trainer van Feyenoord. De 72-jarige Hagenaar volgt de opgestapte Jaap Stam op en tekent tot het einde van het seizoen in Rotterdam, schrijft het AD.

Advocaat neemt John de Wolf, ook trainer van tweede-divisionist Spakenburg, mee als assistent naar de Kuip. Ook Cor Pot wordt de rechterhand van Advocaat. Dat betekent dat Feyenoord afscheid neemt van assistent-trainers Jean-Paul van Gastel, Denny Landzaat en Roy Makaay.

Vriendendienst


Trainer van Feyenoord: waarom zou je dat doen?

Hangende koppies bij Feyenoord/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

29 OKT 2019

De positie van hoofdtrainer bij Feyenoord is vacant. Wie heeft de ballen om er in te stappen?

Op het getal twaalf gaan ze bij Feyenoord doorgaans prat. Het Legioen is immers de twaalfde man. Dat zit dusdanig in de identiteit van de club, dat het rugnummer al decennia niet meer gedragen wordt door spelers. Speaker Peter Houtman kondigt de fans voorafgaand aan wedstrijden zelfs regelmatig aan als de twaalfde man.

Maar deze week is twaalf even het getal dat minder welkom is in de Kuip, want dat is de beschamende notering van de traditionele topclub voorafgaand aan de twaalfde speelronde. Een nieuwe speelronde, waarin er een nieuwe (interim-)trainer aan het roer staat.


Jaap Stam per direct opgestapt als trainer Feyenoord

Jaap Stam / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

28 OKT 2019

Jaap Stam is niet langer de trainer van Feyenoord. De Kampenaar heeft zijn ontslag aangeboden een dag na de 4-0-nederlaag bij Ajax. Feyenoord staat slechts twaalfde in de eredivisie.

Stam trad aan het begin van dit seizoen in dienst bij de Rotterdamse club. Hij kwam over van PEC Zwolle en volgde Giovanni van Bronckhorst op. De spelersbus van Feyenoord werd zondag bij De Kuip opgewacht door boze fans. Die eisten onder meer het vertrek van de coach.

Oplossing zoeken


‘Het is beter om Max wat meer ruimte te geven’
Likeability of3

‘Het is beter om Max wat meer ruimte te geven’

‘Het is beter om Max wat meer ruimte te geven’ / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

28 OKT 2019

In subtiele bewoordingen heeft Lewis Hamilton na zijn Formule 1-winst in de Grand Prix van Mexico het rijgedrag van zijn Nederlandse rivaal Max Verstappen aan de orde gesteld.

„Ik denk dat iedere coureur een beetje anders is", sprak de wereldkampioen van Mercedes fijntjes. „Sommigen zijn slimmer, sommigen zijn veel slimmer, anderen zijn agressiever en weer anderen zijn in dat opzicht wat dommer. In die wetenschap geef je soms wat meer ruimte weg aan enkele racers. Bij andere coureurs hoeft dat niet, want die tonen aardig wat respect. Maar ja, Max... De kans is zeker aanwezig om met hem in aanraking te komen als je hem geen extra ruimte geeft. Dus meestal doe je dat."

Magneet


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

‘Net niet ploeg’ AZ is nu opeens een reuzendoder
Likeability of5

‘Net niet ploeg’ AZ is nu opeens een reuzendoder

Myron Boadu zondag kort voor rust. / Gerrit van Keulen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

27 OKT 2019

Seizoenenlang hikte AZ er als subtopper tegenaan: van elke ploeg konden de Alkmaarders winnen, maar tegen de traditionele top 3 (Ajax, Feyenoord en PSV) gold een heel ander verhaal. Vooral verlies lag op de loer, een gelijkspelletje was al mooi meegenomen.

Op basis van de laatste vier duels tegen genoemde tegenstander, staat de wereld op z’n kop. AZ geldt nu als reuzendoder. Ajax en PSV moesten er vorig jaar in Alkmaar aan geloven (beide keren 1-0), Feyenoord ging dit seizoen in eigen Kuip hard onderuit (0-3). Zondagmiddag verscheen de grootste uitslag op het scorebord: 0-4 bij PSV in Eindhoven.

Ontbreken basisspelers


like
user_e2db55c561522df7c5479ce3d892af4d0e5424c1_avatar

Likeability of5

KNVB gaat mogelijkheid BeNeLiga verder onderzoeken

Ajax - Standard Luik zou dan een competitiewedstrijd worden/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

25 OKT 2019

De KNVB gaat een gezamenlijke profcompetitie voor Nederlandse en Belgische topclubs verder onderzoeken. Volgens de bond heeft de zogenoemde BeNeLiga wel degelijk potentie.

De KNVB trekt die conclusie uit een eerste onderzoek van Deloitte. Dat consultancybedrijf werd ingeschakeld nadat vertegenwoordigers van Ajax, PSV, AZ, Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht met hun collega's van AA Gent, Club Brugge, KRC Genk, RSC Anderlecht en Standard Luik om de tafel waren gaan zitten. Ze bespraken de mogelijkheid om de kloof met de grootste vijf competities van Europa te verkleinen.

Waardeverhogend


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar