Sport

Recordinternational bestraft voor drugsbanden

Recordinternational Mexico bestraft voor drugsbanden

Mexico-captain Rafael Márquez (38) wordt verdacht van betrokkenheid bij gevaarlijke drugshandel. (FOTO: ANP)

Foto van 'Jasper Kars'

10 AUG 2017

Hij voetbalde voor het grote FC Barcelona en is aanvoerder van het nationale voetbalelftal van Mexico, maar in de nadagen van zijn carrière wordt Rafael Márquez (38) verdacht van betrokkenheid bij gevaarlijke drugshandel. De aanvoerder van het nationale voetbalelftal is een van de 22 verdachten in een grootschalig Amerikaans drugsonderzoek. En nee, dit is geen aflevering uit het nieuwe seizoen van Narcos.

Het Amerikaanse ministerie van financiën bestrafte de verdediger omdat hij banden zou hebben met het gevreesde Sinaloa-kartel. ‘Rafa’, een van de bijnamen van Márquez, zou goede vrienden zijn met kartelbaas Raul Flores Hernández. Deze drugsbaron staat aan het hoofd van een van de machtigste drugskartels van het land.

Bevroren banktegoeden

Als straf bevroor de Ministry of Treasury (Amerikaanse ministerie van financiën) alle Amerikaanse banktegoeden van de voetballegende. De aanvoerder zou naast goede banden met bendeleider Flores Hernández ook meerdere bezittingen van het kartel op zijn naam hebben staan.

Het bestraffen van Márquez is onderdeel van een groot Amerikaans drugsonderzoek, dat onder de Amerikaanse president Donald Trump extra hard is ingezet. Naast de recordinternational zouden ook andere bekende Mexicanen, zoals de zanger Julio César Álvarez, drugsbanden hebben. Álvarez liet via Facebook weten dat hij not amused was met de verdenkingen: „Denk je nou echt dat iemand met zo'n lange voetbalcarrière zoiets zou moeten doen?”

Márquez in duel met Arjen Robben tijdens het WK 2014. (FOTO: ANP)

Geen commentaar

De Wesley Sneijder van Mexico is met 143 interlands recordinternational van zijn land en geldt in Noord-Amerika als een echte voetballegende. Márquez speelde vier WK’s en kwam naast Barça uit voor clubs als AS Monaco, Hellas Verona en Red Bull New York.

Inmiddels voetbalt de veteraan in zijn thuisland bij Atlas Guadalajara en vertegenwoordigde hij Mexico deze zomer nog tijdens de Confederations Cup. De Mexicaanse voetbalbond en de club van Márquez gaven tot nu toe geen commentaar. Voorlopig blijft de voormalig Barcelona-ster nog 'gewoon' captain van zijn ploeg.


Views

100+

Tom Dumoulin gaat nu pas flink cashen

Foto van 'Jeroen Haverkort'

29 MEI 2017

Als er een sport is waarbij atleten moeten afzien, dan is het wel wielrennen. Helaas voor Dumoulin en co. verdienen zij heel wat minder dan de gemiddelde voetballer. Dumoulin, onze nieuwe nationale held en boegbeeld van het wielrennen, fietste de afgelopen drie weken een kleine 260.000 euro bij elkaar in Italië. De winst in het algemeen klassement leverde Dumoulin 205.668 euro op. Elke dag dat hij de roze trui droeg was goed voor 1.000 euro. De winst in de tijdrit en de eerste grote bergrit leverden elk 11.010 euro op. Met andere toptienklasseringen in etappes verdiende hij nog eens 10.644 euro.

Delen

Een leuk bedrag, maar het is niet zo dat Dumoulin die 260.000 euro zelf mag houden. Het is in de wielerwereld namelijk een goed gebruik om de prijzenpot te verdelen over de hele ploeg. Voor de duidelijkheid: dat zijn naast de renners ook de ploegleiders, mecaniciens, chauffeurs en verzorgers. Elk team heeft zo zijn eigen verdeelformule, maar het is gebruikelijk dat de renners het grootste deel van de taart krijgen. Volgens de Belgische sporteconoom Daam van Reeth is dat ongeveer 90 procent.


Views

2k+

Camera videoDuitse bondscoach Löw op ongelukkig moment gefilmd

Joachim Löw. Archieffoto: AFP.

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

13 JUN 2016

Wereldkampioen Duitsland begon het EK met een 2-0 zege op Oekraïne. Reden tot blijdschap dus voor bondscoach Joachim Löw, maar het was niet alleen maar lachen voor de oefenmeester. Na het duel werd de spot gedreven met de bondscoach nadat hij op een ongelukkig moment door de camera’s in beeld werd gebracht.

Hand in de broek


Views

1k+

Dumoulin knap tweede op Alpe d'Huez, Thomas wint

Dumoulin knap tweede op Alpe d'Huez, Thomas wint

Steven Kruijswijk in actie op de Col du Pre tijdens de elfde etappe van de 105e editie van de Ronde van Frankrijk tussen Albertville en La Rosiere. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

19 JUL 2018

Wat was het spannend, de twaalfde etappe van Tour de France. Heel lang leek het erop dat Steven Kruijswijk de opvolger zou worden van Gert Jan Theunisse, de man die in 1989 de laatste Nederlandse zege van deze etapperit met de Alpe d'Huez pakte.

Thomas

Maar zowel Tom Dumoulin als Kruijswijk grepen in de bergen allebei net naast de ritzege. Geraint Thomas ging er met de winst vandoor. De geletruidrager sprintte net iets beter dan Tom Dumoulin, die net als woensdag tweede eindigde. Bardet eindigde op plek 3.


Views

1k+

Lookalike Ronaldo is grote hit op social media

Foto van 'Johan van Boven'

17 NOV 2016

Qua kapsel en wenkbrauwen heeft hij inderdaad wel iets weg van Cristiano Ronaldo, maar het zit 'm vooral in de manier waarop Shanta Kordbatchje zich laat fotograferen. Hij houdt het Instagramaccount van zijn grote idool goed in de gaten en plaatst niet veel later een bijna exact dezelfde foto, maar dan met zichzelf in de hoofdrol. Dat heeft de 18-jarige Deen al bijna 14.000 volgers op Instagram opgeleverd en op Twitter gaat het nog harder: bijna 22.000 followers.


Views

400+