Sport

Ook Kevin Diks is drempel over bij Feyenoord

Kevin Diks (rechts) juicht met doelpuntenmaker Steven Berghuis. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

13 AUG 2017

Het waren slechts vijf minuten, maar de slotfase van Feyenoord – FC Twente (2-1) was voor Kevin Diks meer dan prettig. In dat korte tijdsbestek daalde er regelmatig een applaus op hem neer en dat kon de rechtsback van de Rotterdammers goed gebruiken.

In de 81e minuut kreeg hij een slechte pass van Eric Botteghin op fraaie wijze onder controle en kreeg daarmee de handen van Het Legioen op elkaar. Drie minuten later combineerde hij erop los met Steven Berghuis en in de 86e minuut volgde er nog een klaterend applaus toen Giovanni van Bronckhorst hem naar de kant haalde.

Lastig

„Nee, dat was geen publiekswissel, ik voelde de kramp opkomen”, lacht Diks na de zege in eigen huis. Die gezichtsuitdrukking was tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet vaak te zien, want de 20-jarige verdediger had het lastig bij zijn nieuwe club, die hem van Fiorentina huurt.

Andere verse krachten als Ridgeciano Haps en Sofyan Amrabat pasten zich moeiteloos aan in Rotterdam-Zuid, maar Diks voelde zich duidelijk minder op zijn plek. In zowel het duel met Real Sociedad als tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen zijn oude club Vitesse maakte hij een onwennige en zwakke indruk. Ook zijn trainer zag dat hij de zwakste schakel was en benoemde dat ook, zij het in minder sterke bewoordingen.

Terugslag

Het bracht Diks niet van zijn stuk, zegt de opvolger van Rick Karsdorp. „Ik wist zelf ook dat het niet goed was, maar óók dat het vanzelf goed zou komen, dat het in mij zit. Toen ik hier net was ging het aanpassen heel snel, daarna kreeg ik wat dat betreft een terugslag. De tactiek, medespelers, hoger baltempo, noem maar op, allemaal zaken waar ik aan moest wennen.”

Diks voelde ook de druk van het kampioensjaar. De supporters in De Kuip willen maar een ding en dat is dit seizoen wéér een titelfeest vieren. „Ik liep eergisteren met mijn zusje door de stad en toen werden we af en toe aangeklampt door fans, die dan zeggen dat we weer kampioen moeten worden. Leuk toch?”

Kevin Diks produceert een voorzet tegen FC Twente. Foto: ANP

Als hij deze week weer over straat loopt in Rotterdam zal hij ongetwijfeld complimenten krijgen voor zijn optreden tegen FC Twente. Na gesprekken met Van Bronckhorst en rechtsbuiten Steven Berghuis kon hij in een groot deel van de wedstrijd nu wél zijn eigen spel spelen.

Diks: „We hebben deze week veel met elkaar gepraat en op sjablonen getraind. Dat zijn oefeningen zonder tegenstander om beter op elkaar ingespeeld te raken. We moesten goed kijken wat voor mij prettig is en waar het team het meeste aan heeft. Dat gaat nu veel beter. Het deed dan ook iets met me toen de fans voor mij klapten. Twee wedstrijden geleden zou ik minder risico hebben genomen en voor een balletje breed hebben gekozen. Nu voelt het goed om mee naar voren te gaan om aan een aanval te bouwen. Als je vertrouwen hebt, doe je andere dingen.”

Uitrusten

Zijn concurrent Bart Nieuwkoop staat vanwege een blessure nog enkele weken aan de kant, dus kan Diks de komende wedstrijden nog beter zijn draai proberen te vinden in de basis van de landskampioen. Maar eerst zondag nog even bijkomen van zijn beste wedstrijd tot nu toe. „Ik ga gelijk naar huis om te eten en uit te rusten. Met een heel tevreden gevoel.”


Views

200+

Tom Dumoulin gaat nu pas flink cashen

Foto van 'Jeroen Haverkort'

29 MEI 2017

Als er een sport is waarbij atleten moeten afzien, dan is het wel wielrennen. Helaas voor Dumoulin en co. verdienen zij heel wat minder dan de gemiddelde voetballer. Dumoulin, onze nieuwe nationale held en boegbeeld van het wielrennen, fietste de afgelopen drie weken een kleine 260.000 euro bij elkaar in Italië. De winst in het algemeen klassement leverde Dumoulin 205.668 euro op. Elke dag dat hij de roze trui droeg was goed voor 1.000 euro. De winst in de tijdrit en de eerste grote bergrit leverden elk 11.010 euro op. Met andere toptienklasseringen in etappes verdiende hij nog eens 10.644 euro.

Delen

Een leuk bedrag, maar het is niet zo dat Dumoulin die 260.000 euro zelf mag houden. Het is in de wielerwereld namelijk een goed gebruik om de prijzenpot te verdelen over de hele ploeg. Voor de duidelijkheid: dat zijn naast de renners ook de ploegleiders, mecaniciens, chauffeurs en verzorgers. Elk team heeft zo zijn eigen verdeelformule, maar het is gebruikelijk dat de renners het grootste deel van de taart krijgen. Volgens de Belgische sporteconoom Daam van Reeth is dat ongeveer 90 procent.


Views

2k+

Camera videoDuitse bondscoach Löw op ongelukkig moment gefilmd

Joachim Löw. Archieffoto: AFP.

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

13 JUN 2016

Wereldkampioen Duitsland begon het EK met een 2-0 zege op Oekraïne. Reden tot blijdschap dus voor bondscoach Joachim Löw, maar het was niet alleen maar lachen voor de oefenmeester. Na het duel werd de spot gedreven met de bondscoach nadat hij op een ongelukkig moment door de camera’s in beeld werd gebracht.

Hand in de broek


Views

1k+

Dumoulin knap tweede op Alpe d'Huez, Thomas wint

Dumoulin knap tweede op Alpe d'Huez, Thomas wint

Steven Kruijswijk in actie op de Col du Pre tijdens de elfde etappe van de 105e editie van de Ronde van Frankrijk tussen Albertville en La Rosiere. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

19 JUL 2018

Wat was het spannend, de twaalfde etappe van Tour de France. Heel lang leek het erop dat Steven Kruijswijk de opvolger zou worden van Gert Jan Theunisse, de man die in 1989 de laatste Nederlandse zege van deze etapperit met de Alpe d'Huez pakte.

Thomas

Maar zowel Tom Dumoulin als Kruijswijk grepen in de bergen allebei net naast de ritzege. Geraint Thomas ging er met de winst vandoor. De geletruidrager sprintte net iets beter dan Tom Dumoulin, die net als woensdag tweede eindigde. Bardet eindigde op plek 3.


Views

1k+

Lookalike Ronaldo is grote hit op social media

Foto van 'Johan van Boven'

17 NOV 2016

Qua kapsel en wenkbrauwen heeft hij inderdaad wel iets weg van Cristiano Ronaldo, maar het zit 'm vooral in de manier waarop Shanta Kordbatchje zich laat fotograferen. Hij houdt het Instagramaccount van zijn grote idool goed in de gaten en plaatst niet veel later een bijna exact dezelfde foto, maar dan met zichzelf in de hoofdrol. Dat heeft de 18-jarige Deen al bijna 14.000 volgers op Instagram opgeleverd en op Twitter gaat het nog harder: bijna 22.000 followers.


Views

400+