Sport

Likeability of 2

Omstreden bezoek van Davids en Kluivert aan Mugabe

Foto van 'Jeroen Haverkort'

13 AUG 2017

Edgar Davids en Patrick Kluivert hebben een omstreden bezoek gebracht aan de 93-jarige president Robert Mugabe van Zimbabwe. De oud-spelers van Ajax, AC Milan, Barcelona en Oranje waren aanwezig bij een politieke bijeenkomst van de man die Zimbabwe al sinds 1980 in een ijzersterke wurggreep houdt en weinig opheeft met mensenrechten. Verder heeft de dictator de oppositie op een hardhandige wijze monddood gemaakt, manipuleert hij verkiezingen, wordt hij in verband gebracht met corruptie en wordt hij verantwoordelijk gehouden voor het economische verval van zijn land.

Belofte

De bijeenkomst vond plaats in Gwanda, dat in het zuiden van Zimbabwe ligt. Mugabe maakte bekend dat een team van Barcelona Legends in november zijn land komen bezoeken om tegen de Zimbabwe Legends te zullen spelen. Kluivert en Davids waren uitgenodigd door de Spanjaard Rayco Garcia die beloofde dat in november, naast de twee Nederlanders, ook onder meer Ronaldinho, Rivaldo en Julinao Belletti naar Zimbabwe zullen komen.

‘Groots land’

The Herald, de spreekbuis van Mugabe, quoot zelfs Kluivert waarin deze zegt dat ‘Zimbabwe een groots land is. Ik denk dat het goed geleid wordt, maar het heeft een slechte naam in Europa’. Ondertussen zetten heel wat mensen op social media hun vraagtekens bij het bezoek van Kluivert en Davids aan Zimbabwe:


saddislike
user_70cc7b299e7c1f0e2b03404f885934b409a220c5_avataruser_a3abbd188f75ccb1d0d62462f9e62fe1e4c07ecb_avatar

Views

400+

Tom Dumoulin gaat nu pas flink cashen

Foto van 'Jeroen Haverkort'

29 MEI 2017

Als er een sport is waarbij atleten moeten afzien, dan is het wel wielrennen. Helaas voor Dumoulin en co. verdienen zij heel wat minder dan de gemiddelde voetballer. Dumoulin, onze nieuwe nationale held en boegbeeld van het wielrennen, fietste de afgelopen drie weken een kleine 260.000 euro bij elkaar in Italië. De winst in het algemeen klassement leverde Dumoulin 205.668 euro op. Elke dag dat hij de roze trui droeg was goed voor 1.000 euro. De winst in de tijdrit en de eerste grote bergrit leverden elk 11.010 euro op. Met andere toptienklasseringen in etappes verdiende hij nog eens 10.644 euro.

Delen

Een leuk bedrag, maar het is niet zo dat Dumoulin die 260.000 euro zelf mag houden. Het is in de wielerwereld namelijk een goed gebruik om de prijzenpot te verdelen over de hele ploeg. Voor de duidelijkheid: dat zijn naast de renners ook de ploegleiders, mecaniciens, chauffeurs en verzorgers. Elk team heeft zo zijn eigen verdeelformule, maar het is gebruikelijk dat de renners het grootste deel van de taart krijgen. Volgens de Belgische sporteconoom Daam van Reeth is dat ongeveer 90 procent.


Views

2k+

Camera videoDuitse bondscoach Löw op ongelukkig moment gefilmd

Joachim Löw. Archieffoto: AFP.

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

13 JUN 2016

Wereldkampioen Duitsland begon het EK met een 2-0 zege op Oekraïne. Reden tot blijdschap dus voor bondscoach Joachim Löw, maar het was niet alleen maar lachen voor de oefenmeester. Na het duel werd de spot gedreven met de bondscoach nadat hij op een ongelukkig moment door de camera’s in beeld werd gebracht.

Hand in de broek


Views

1k+

Dumoulin knap tweede op Alpe d'Huez, Thomas wint

Dumoulin knap tweede op Alpe d'Huez, Thomas wint

Steven Kruijswijk in actie op de Col du Pre tijdens de elfde etappe van de 105e editie van de Ronde van Frankrijk tussen Albertville en La Rosiere. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

19 JUL 2018

Wat was het spannend, de twaalfde etappe van Tour de France. Heel lang leek het erop dat Steven Kruijswijk de opvolger zou worden van Gert Jan Theunisse, de man die in 1989 de laatste Nederlandse zege van deze etapperit met de Alpe d'Huez pakte.

Thomas

Maar zowel Tom Dumoulin als Kruijswijk grepen in de bergen allebei net naast de ritzege. Geraint Thomas ging er met de winst vandoor. De geletruidrager sprintte net iets beter dan Tom Dumoulin, die net als woensdag tweede eindigde. Bardet eindigde op plek 3.


Views

1k+

Lookalike Ronaldo is grote hit op social media

Foto van 'Johan van Boven'

17 NOV 2016

Qua kapsel en wenkbrauwen heeft hij inderdaad wel iets weg van Cristiano Ronaldo, maar het zit 'm vooral in de manier waarop Shanta Kordbatchje zich laat fotograferen. Hij houdt het Instagramaccount van zijn grote idool goed in de gaten en plaatst niet veel later een bijna exact dezelfde foto, maar dan met zichzelf in de hoofdrol. Dat heeft de 18-jarige Deen al bijna 14.000 volgers op Instagram opgeleverd en op Twitter gaat het nog harder: bijna 22.000 followers.


Views

400+