Redactie Metro
Redactie Metro Sport 25 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

Mayweather: Ik loop een groter risico dan Conor

Bokslegende Floyd ‘Money’ Mayweather komt terug van zijn pensioen om het tegen MMA’er Conor McGregor op te nemen in het. Mayweather is huizenhoog favoriet bij de ‘bookies’. Terecht? „Ik loop in ieder geval het grootste risico. Mijn nalatenschap, mijn record, alles staat op het spel.”

Je bent al een paar keer met pensioen gegaan. Nu sta je toch weer opnieuw in de ring. Wordt dit echt de laatste keer?
Ik dacht dat mijn gevecht met Andre Berto mijn laatste keer zou zijn. Maar blijkbaar weet je niet alles van tevoren, want ik sta nu hier. En het is fantastisch. Maar dit is echt de laatste keer. Dat heb ik beloofd aan mijn manager Al Haymon en mijn kinderen. Ik wil die belofte niet breken. Ik hou mijn woord: dit wordt mijn laatste gevecht.

Wat ga je doen als straks alles voorbij is?
In onroerend goed handelen. Ik heb al een aardige portfolio en die wil ik uitbreiden. Verder gaan mijn kinderen naar school. Ik wil daar veel tijd insteken, want een goede opleiding is belangrijk in mijn huis. Ik wil dat mijn kinderen straks kunnen doen wat ik nooit heb kunnen doen. Ik wil dat ze straks mijn bedrijven kunnen overnemen en dat ze in staat zijn om uit te breiden. Als ik 100 miljoen euro verdien met mijn zaken, wil ik dat zij straks 400 of 500 miljoen verdienen.

Heb jij de video gezien van Conor McGregor en zijn sparringpartner Paulie Malignaggi? Kreeg Malignaggi nu een goede klap van Conor of gleed hij uit?
Ik heb de video gezien. Hij deed een paar ‘rabbit punches’ en dat is niet toegestaan. Er zaten ook veel worstelbewegingen en andere niet toegestane slagen in die oefensessie. Dat is mijn eerlijke mening. Maar ik ga ervan uit dat de scheidsrechter zijn werk zal doen. Ik wil dat hij eerlijk is en beide vechters gelijk behandelt. Ik wil een eerlijk gevecht. Sommige mensen zeggen dat Paulie viel, anderen dat hij ko ging. Maar dat maakt niet uit. Waar het om gaat is dat je het straks laat zien voor een miljoenenpubliek en niet in een gym. En we hebben het nu over Paulie, een bokser die met pensioen is en al een tijd net meer serieus traint.

In plaats van de traditionele 10-ounce handschoenen, vechten jullie zaterdag met 8-ounce bokshandschoenen. Wie heeft daar het meeste baat bij?
Het maakt mij in ieder geval niets uit met welke handschoenen ik vecht. Conor is gewend om in de MMA met 4-ounce handschoenen te dragen. Ik wil dat hij zich comfortabel in de ring voelt. Ik zoek geen excuses, maar ik wil ook niet dat hij ze zoekt.

Je bent 40 jaar, Conor is 29 jaar. Is het leeftijdsverschil nog een issue?
Eerlijk gezegd ben ik niet meer de Floyd van tien, vijf of twee jaar geleden. Maar ik ben nog goed genoeg om in de ring te stappen. De voorbereiding is ook anders. Hoe ouder je wordt, hoe wijzer. Dat geldt ook voor mij, ik ken mijn lichaam nu beter. Toen ik jonger was, praatte ik veel voordat ik de ring instapte. Ik was een druk mannetje, liet mijn lichaam nooit rusten. Nu pak ik die rust wel. Maar vergis je niet, ik werk ontzettend hard, zeker voor een man van 40.

Je bent 49 partijen ongeslagen, komt er aan die serie een einde?
Ik denk dat ik een groter risico loop dan Conor, maar voor ons beiden is dit een mooi gevecht. Vechters die verliezen, zeggen vaak dat er niks aan de hand is en dat de volgende partij telt. Maar voor mij is het anders. Ik ben al ruim twintig jaar ongeslagen. Dit wordt mijn laatste partij. Mijn nalatenschap, mijn record, alles staat op het spel. Ik hoop de fans een mooie show te geven en op een glansrijke 50e overwinning.

Wie is Floyd ‘Money’ Mayweather? Check deze docu:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.