Maradona schiet Bavaria-reclame in Philips Stadion

18 augustus 2017 om 19:49 door Kasper Hermans
Maradona schiet Bavaria-reclame in Philips Stadion

Diego Armando Maradona liep deze week vrolijk rond in Nederland en dat hebben we geweten. Bierfabrikant Bavaria maakte van de gelegenheid gebruik om de gepensioneerde stervoetballer te strikken voor een reclame.

De commercial is opgenomen in het Philips Stadion, waar de Argentijn dinsdag ook de voetbalwedstrijd tussen PSV en AZ (3-2) bijwoonde als aandachtig toeschouwer. In de bierreclame verschijnt Maradona zelf op de grasmat.

Marco van Basten

Bavaria maakt duidelijk slim gebruik van haar oude commercial. Het lijkt namelijk verdacht veel op deze reclame met in de hoofdrol Marco van Basten in San Siro. Het voornaamste verschil - behalve de acteur en de locatie - is dat er op de achtergrond Life is Life van Opus klinkt in plaats van operamuziek. Dit is ook weer een twist naar het eigen verleden, want het gebruikt Life Is Life al eens.

 
 

De link tussen Maradona en de megahit van Opus is ook niet moeilijk. Overbekend (en niet alleen in Nederland) is namelijk de warming-up van Maradona in het shirt van SSC Napoli op bezoek bij Bayern München. Achteloos houdt de sterspeler hoog, terwijl de muziek van Opus eronder is gezet.

 

Combineer de factoren. Laat Maradona even een paar flesjes Bavaria kapotschieten. Vervolgens moet hij nog een keer poseren met een biertje en een flesje en klaar, je hebt een reclame.

 

Niet alleen Bavaria zocht Maradona deze weken op. Metro-journalist Jeroen Haverkort bood hem vorige week een heuse HEMA-worst aan. Verder werd hij met een shirtje zwaaiend gespot tijdens PSV - AZ.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!