Sport

Haase steelt show met grap tijdens duel met Federer

Robin Haase viert een punt tegen Roger Federer. Foto: EPA

Foto van 'Johan van Boven'

12 AUG 2017

Robin Haase staat voor het eerst in zijn loopbaan in de halve finale van een Masterstoernooi en op het hardcourt van Montreal is duidelijk dat hij zich als een vis in het water voelt. Tijdens zijn partij tegen niemand minder dan Roger Federer zorgde hij voor een ontspannen grap voor lachsalvo's en een klaterend applaus bij het publiek.

In de derde game van de tweede set (de eerste set ging met 6-3 naar de Zwitser) moedige iemand in het tennisstadion Federer aan door ‘come on Roger!’ te schreeuwen. Terwijl de Nederlander zich opmaakte om te gaan serveren, riep hij dat zijn naam Robin is.

Lolbroek

De mensen op de tribune lagen in een deuk en zorgde voor een staande ovatie voor lolbroek Haase. Ook Federer kon gezien zijn glimlach de actie van Haase waarderen.

Haase, vorige maand in Gstaad ook al halvefinalist, kwam bij zijn 34 vorige deelnames aan een Masterstoernooi nooit verder dan de laatste acht. Het toernooi in Canada is dus sowieso al geslaagd voor hem. Hij verloor met 6-3 7-6 (5).

Voorheen viel Haase verbaal vooral op vanwege zijn woedeuitbarstingen op de baan, zoals hier in Rosmalen waar de muziek naar zijn zin net iets te hard stond:

En wat te denken van zijn optreden tijdens Roland Garros toen Haase het - op zijn zachtst gezegd - niet eens was met de scheidsrechter:


Views

900+

Even rust voor wielrenners Tour de France

De Deen Magnus Nielsen won zondag de etappe. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 05:05

De wielrenners van de Tour de France hebben maandag hun tweede rustdag. Zondag eindigde de rit in Carcassonne, waar ze twee nachten in hetzelfde hotel kunnen blijven.

De renners krijgen zo wellicht wat extra nachtrust, die ze hard nodig zullen hebben. Dinsdag gaan ze vanuit Carcassonne richting de Pyreneeën.

Laatste week


Views

200+

'Recidivist' van Sky uit Tour gezet na uitdelen klap

Moscon rijdt de laatste zes etappes niet in dienst van geletruidrager Thomas/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 09:14

Geraint Thomas en Chris Froome kunnen tijdens de laatste week van de Ronde van Frankrijk niet meer rekenen op Gianni Moscon. De Italiaan is uit de koers gezet, omdat hij zondag tijdens de etappe naar Carcassonne een dreun uitdeelde aan een collega-renner.

Rake klap

De etappe was amper een kilometer onderweg, toen het al hommeles was. Blijkbaar irriteerde Elie Gesbert (een renner van de wildcardformatie Fortuneo) Moscon op een dusdanig wijze, dat hij het nodig vond om een klap uit te delen aan de Fransman. Het incident werd vastgelegd door een van de camera's, waardoor de jury na afloop van de rit (gewonnen door Magnus Cort) besloot om de Sky-coureur uit koers te halen.


Views

300+

Tom Dumoulin gaat nu pas flink cashen

Foto van 'Jeroen Haverkort'

29 MEI 2017

Als er een sport is waarbij atleten moeten afzien, dan is het wel wielrennen. Helaas voor Dumoulin en co. verdienen zij heel wat minder dan de gemiddelde voetballer. Dumoulin, onze nieuwe nationale held en boegbeeld van het wielrennen, fietste de afgelopen drie weken een kleine 260.000 euro bij elkaar in Italië. De winst in het algemeen klassement leverde Dumoulin 205.668 euro op. Elke dag dat hij de roze trui droeg was goed voor 1.000 euro. De winst in de tijdrit en de eerste grote bergrit leverden elk 11.010 euro op. Met andere toptienklasseringen in etappes verdiende hij nog eens 10.644 euro.

Delen

Een leuk bedrag, maar het is niet zo dat Dumoulin die 260.000 euro zelf mag houden. Het is in de wielerwereld namelijk een goed gebruik om de prijzenpot te verdelen over de hele ploeg. Voor de duidelijkheid: dat zijn naast de renners ook de ploegleiders, mecaniciens, chauffeurs en verzorgers. Elk team heeft zo zijn eigen verdeelformule, maar het is gebruikelijk dat de renners het grootste deel van de taart krijgen. Volgens de Belgische sporteconoom Daam van Reeth is dat ongeveer 90 procent.


Views

3k+

Uli Hoeness weer vrij man

Uli Hoeness op 23 november 2015, als aandachtig toeschouwer bij een training van Bayern. Foto: epa.

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

29 FEB 2016

Oud-voorzitter van Bayern München Uli Hoeness hoeft zich vanaf maandag niet meer te melden in de gevangenis. De 64-jarige Hoeness heeft de helft van zijn gevangenisstraf uitgezeten en wordt vervroegd vrijgelaten.

Overigens hoefde Hoeness sowieso al niet veel in het gevang te zitten: overdag mocht hij de gevangenis verlaten. Hij werkte zelfs alweer bij de jeugdafdeling van Bayern München. In de weekenden was hij vaak thuis; alleen zijn nachten bracht hij in de cel door.

BEKIJK OOK


Views

400+