Dramatische laatste race Usain Bolt

13 augustus 2017 om 09:59 door Metro & ANP
Dramatische laatste race Usain Bolt
Usain Bolt ligt op de grond net nadat hij geblesseerd raakte Foto: ANP

De laatste race van Usain Bolt had een fenomenaal afscheid moeten worden, maar is helaas op een deceptie uitgelopen. De grootste atleet aller tijden raakte bij de WK in Londen op de 4x100 meter geblesseerd aan zijn bovenbeen en kon niet meer verder.

Na een tijdje krabbelde de Jamaicaan weer op en liet zich toejuichen door de 56.000 toeschouwers in het Olympisch Stadion. Bolt was op jacht naar zijn twaalfde wereldtitel. Na een moeizame wissel schoot het bij de atleet in zijn hamstring. Eerder dit WK moest hij op de 100 meter al genoegen nemen met brons, de begeerde gouden medaille bleef uit.

 

Ondanks zijn mislukte laatste race gaat de achtvoudig olympisch kampioen met pensioen als de snelste atleet ooit. Bolt heeft in zijn carrière elf gouden medailles, twee zilveren en een bronzen op wereldkampioenschappen vergaard. Bolt wil zelf als ‘fastest forever’ voortleven in de atletiek en voorlopig mag hij dat predicaat dragen. Hij bezit al sinds 2009 de wereldrecords op de 100 meter (9,58) en 200 meter (19,19).

 

Hij had er negen in bezit, maar zijn gouden plak van de 4x100 op de Spelen van 2008 in Peking heeft hij moeten inleveren, omdat teamgenoot Nesta Carter bij hertesten alsnog werd betrapt op doping.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!