Sport

Likeability of 6

Dramatische laatste race Usain Bolt

Usain Bolt ligt op de grond net nadat hij geblesseerd raakte Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

13 AUG 2017

De laatste race van Usain Bolt had een fenomenaal afscheid moeten worden, maar is helaas op een deceptie uitgelopen. De grootste atleet aller tijden raakte bij de WK in Londen op de 4x100 meter geblesseerd aan zijn bovenbeen en kon niet meer verder.

Na een tijdje krabbelde de Jamaicaan weer op en liet zich toejuichen door de 56.000 toeschouwers in het Olympisch Stadion. Bolt was op jacht naar zijn twaalfde wereldtitel. Na een moeizame wissel schoot het bij de atleet in zijn hamstring. Eerder dit WK moest hij op de 100 meter al genoegen nemen met brons, de begeerde gouden medaille bleef uit.

Ondanks zijn mislukte laatste race gaat de achtvoudig olympisch kampioen met pensioen als de snelste atleet ooit. Bolt heeft in zijn carrière elf gouden medailles, twee zilveren en een bronzen op wereldkampioenschappen vergaard. Bolt wil zelf als ‘fastest forever’ voortleven in de atletiek en voorlopig mag hij dat predicaat dragen. Hij bezit al sinds 2009 de wereldrecords op de 100 meter (9,58) en 200 meter (19,19).

Hij had er negen in bezit, maar zijn gouden plak van de 4x100 op de Spelen van 2008 in Peking heeft hij moeten inleveren, omdat teamgenoot Nesta Carter bij hertesten alsnog werd betrapt op doping.


like
user_cec26ecb5740f47a06d16794aa6004441cf67e5d_avataruser_12b063dd63d6145e8c431f3285b52117f4dddfc8_avatar

Views

300+

Tom Dumoulin gaat nu pas flink cashen

Foto van 'Jeroen Haverkort'

29 MEI 2017

Als er een sport is waarbij atleten moeten afzien, dan is het wel wielrennen. Helaas voor Dumoulin en co. verdienen zij heel wat minder dan de gemiddelde voetballer. Dumoulin, onze nieuwe nationale held en boegbeeld van het wielrennen, fietste de afgelopen drie weken een kleine 260.000 euro bij elkaar in Italië. De winst in het algemeen klassement leverde Dumoulin 205.668 euro op. Elke dag dat hij de roze trui droeg was goed voor 1.000 euro. De winst in de tijdrit en de eerste grote bergrit leverden elk 11.010 euro op. Met andere toptienklasseringen in etappes verdiende hij nog eens 10.644 euro.

Delen

Een leuk bedrag, maar het is niet zo dat Dumoulin die 260.000 euro zelf mag houden. Het is in de wielerwereld namelijk een goed gebruik om de prijzenpot te verdelen over de hele ploeg. Voor de duidelijkheid: dat zijn naast de renners ook de ploegleiders, mecaniciens, chauffeurs en verzorgers. Elk team heeft zo zijn eigen verdeelformule, maar het is gebruikelijk dat de renners het grootste deel van de taart krijgen. Volgens de Belgische sporteconoom Daam van Reeth is dat ongeveer 90 procent.


Views

2k+

Camera videoDuitse bondscoach Löw op ongelukkig moment gefilmd

Joachim Löw. Archieffoto: AFP.

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

13 JUN 2016

Wereldkampioen Duitsland begon het EK met een 2-0 zege op Oekraïne. Reden tot blijdschap dus voor bondscoach Joachim Löw, maar het was niet alleen maar lachen voor de oefenmeester. Na het duel werd de spot gedreven met de bondscoach nadat hij op een ongelukkig moment door de camera’s in beeld werd gebracht.

Hand in de broek


Views

1k+

Dumoulin knap tweede op Alpe d'Huez, Thomas wint

Dumoulin knap tweede op Alpe d'Huez, Thomas wint

Steven Kruijswijk in actie op de Col du Pre tijdens de elfde etappe van de 105e editie van de Ronde van Frankrijk tussen Albertville en La Rosiere. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

19 JUL 2018

Wat was het spannend, de twaalfde etappe van Tour de France. Heel lang leek het erop dat Steven Kruijswijk de opvolger zou worden van Gert Jan Theunisse, de man die in 1989 de laatste Nederlandse zege van deze etapperit met de Alpe d'Huez pakte.

Thomas

Maar zowel Tom Dumoulin als Kruijswijk grepen in de bergen allebei net naast de ritzege. Geraint Thomas ging er met de winst vandoor. De geletruidrager sprintte net iets beter dan Tom Dumoulin, die net als woensdag tweede eindigde. Bardet eindigde op plek 3.


Views

1k+

Lookalike Ronaldo is grote hit op social media

Foto van 'Johan van Boven'

17 NOV 2016

Qua kapsel en wenkbrauwen heeft hij inderdaad wel iets weg van Cristiano Ronaldo, maar het zit 'm vooral in de manier waarop Shanta Kordbatchje zich laat fotograferen. Hij houdt het Instagramaccount van zijn grote idool goed in de gaten en plaatst niet veel later een bijna exact dezelfde foto, maar dan met zichzelf in de hoofdrol. Dat heeft de 18-jarige Deen al bijna 14.000 volgers op Instagram opgeleverd en op Twitter gaat het nog harder: bijna 22.000 followers.


Views

400+