Ajax begint het seizoen met nederlaag bij Heracles

Hakim Ziyech baalt op het kunstgras in Almelo. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

Johan van Boven

12 AUG 2017

Ajax is het nieuwe seizoen ook in de Eredivisie met een grote teleurstelling begonnen. Na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen OGC Nice was zaterdagavond in Almelo Heracles met 2-1 te sterk voor de Amsterdammers.

Pegel

De ploeg van Marcel Keizer kwam in de tweede helft nog wel op voorsprong, dankzij een prachtige pegel van Hakim Ziyech (zie beelden van Fox Sports hieronder), maar in het restant van de wedstrijd sloegen de Heraclieden onverbiddelijk toe. Eerst was het Paul Gladon die de stand gelijktrok, daarna zette Brandley Kuwas met een zeer fraai schot de thuisploeg op voorsprong.

In de blessuretijd schoot Ziyech een vrije trap op de paal, waarna invaller Klaas-Jan Huntelaar de rebound net naast het doel van Heracles kopte. Dus begint Ajax het seizoen 2017/2018 in mineur en moet het direct in de achtervolging op de concurrentie.

Onder de supporters van Ajax heerst onvrede over het aankoopbeleid van directeur spelersbeleid Marc Overmars. Ze vinden dat hij te lang de hand op de knip houdt. Ook vreest de Amsterdamse aanhang het vertrek van Davinson Sánchez, die in de belangstelling staat van Tottenham Hotspur.

Contract

De ploeg uit de Premier League heeft een bod van 40 miljoen euro uitgebracht op de ijzersterke verdediger, maar dat heeft Ajax afgewezen. De club zegt hem niet te willen laten gaan en heeft hem een sterk verbeterd contract aangeboden. Onder de fans leeft echter het idee dat de 21-jarige Colombiaan alsnog de Johan Cruijff Arena uit wandelt als Spurs het bod verhoogt. Vanwege alle transferperikelen zat Sánchez zaterdagavond niet bij de selectie.

PSV won zaterdagavond met 3-2 van AZ en landskampioen Feyenoord komt zondag in eigen huis in actie tegen FC Twente.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Likeability of 5

Kromowidjojo sluit dag af met twee keer goud

Ranomi Kromowidjojo in het midden met haar gouden medaille. Links naast haar Maaike De Waard, rechts Emilie Beckmann uit Denemarken. / ANP

Foto van 'ANP'

ANP

14 DEC 2017

Twee keer in tien minuten tijd veroverde Ranomi Kromowidjojo goud in een drukke zwemavond. De 27-jarige zwemster schreef voor het eerst de Europese titel op de 50 meter vlinderslag op haar toch al imposante erelijst. Nog geen tien minuten later bezorgde ze Nederland als slotzwemster goud op de gemengde estafette 4x50 meter wisselslag.

Topfavoriet

'WK Darts is voor ons 2,5 week een groot feest'

RTL7-commentatoren Jacques Nieuwlaat en Frank Vischschraper.

Foto van 'Johan van Boven'

Johan van Boven

14 DEC 2017

Wie Frank Vischschraper en Jacques Nieuwlaat over elkaar hoort praten, zou denken dat het boezemvrienden zijn. Ze komen superlatieven te kort als ze aangeven waarom het zo prettig is om samen op te trekken als commentatoren tijdens dartswedstrijden. Meer dan collega’s zijn ze echter niet. „We zijn nog nooit op elkaars verjaardag geweest en buiten het darten om zijn we nooit met elkaar uit eten geweest ofzo”, zegt Nieuwlaat. „We zijn gewoon goede collega’s.”

Feyenoord kan thuis weer niet winnen van Heerenveen

Een goal van Steven Berghuis was niet voldoende/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

13 DEC 2017

sc Heerenveen begint voor Feyenoord een ware angstgegner te worden in de Kuip. Voor het vierde seizoen op rij weten de Rotterdammers namelijk in eigen huis niet te winnen van de Friezen: het werd 1-1.

Afgekeurde goal

Froome tijdens Vuelta positief getest op salbumatol

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

13 DEC 2017

Wielrenner Chris Froome is tijdens de Vuelta positief getest op het middel salbumatol, zo meldt wielerbond UCI.

Salbumatol is een medicijn tegen astma. Het is bekend dat Froome astma heeft en hij mag dit middel ook gebruiken, maar de waarde was op het moment van meten - op 7 september jongstleden - te hoog.

KNVB snapt woede en wil snel om tafel met de fans

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

10 DEC 2017

Terwijl heel Nederland onder een witte deken lag, bevond zich in de hoofdstad een groene oase waar de topper Ajax-PSV werd gespeeld. Waar er in Rotterdam bij Sparta-Vitesse en in Utrecht bij FC Utrecht-Feyenoord niet kon worden afgetrapt door de hevige sneeuwval, deed men in de Arena het dak dicht waardoor er gewoon op een groene grasmat kon worden gespeeld.

Levensgevaarlijk

Ajax geeft angstig PSV een pak slaag

Ajax geeft angstig PSV een pak slaag

De spelers van Ajax lopen hun ereronde na hun overwinning op PSV. / ANP

Foto van 'ANP'

ANP

10 DEC 2017

Ajax heeft de titelrace in de eredivisie weer van een beetje spanning voorzien. Het elftal van trainer Marcel Keizer boekte een dikverdiende zege op een angstig PSV (3-0) en verkleinde de achterstand op de lijstaanvoerder uit Eindhoven tot zeven punten.

Ook AZ profiteerde van de tweede nederlaag van PSV dit seizoen in de eredivisie. De nummer twee van de ranglijst heeft nog maar vijf punten minder dan de koploper.

Fans woest op 'commerciële' KNVB: Te gevaarlijk

In Kerkrade kon er uiteindelijk wel gespeeld worden/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

10 DEC 2017

De sneeuw teistert heel het land en ook de Eredivisie heeft er onder te lijden. Niet alleen de velden zelf zijn soms lastig bespeelbaar, maar ook alles rondom de stadions verloopt momenteel uiterst stroef.

Dweilpauze