Likeability of 5

Spitsendiscussie: ook bij de Oranje Leeuwinnen

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

28 JUL 2017

De spitsendiscussie dat is iets dat we kennen van de mannen, maar ook bij de vrouwen wordt er nu volop gesproken over de spitspositie. De aanvalsleider die ter discussie staat is Vivianne Miedema.

Hoewel de aanvaller van Arsenal pas net 21 jaar oud is geworden (15 juli), kan ze al zeer indrukwekkende cijfers overleggen. Ze kwam al tot 54 interlands en scoorde daarin 41 keer. Het enige probleem: ze kan maar niet scoren op eindtoernooien. Tijdens het WK van 2015 lukte het niet en ook nu staat de teller na drie duels op nul.

Wisselen

En dus is het volgens de onlangs gestopte Daphne Koster (lange tijd aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen) tijd om te wisselen van spits. Volgens haar wordt het tijd om Vanity Lewerissa - die tot nu toe alleen invaller was - voor de leeuwen te gooien.

Die opmerking is niet goed aangekomen bij Miedema zelf, die hard uithaalt naar haar voormalig ploeggenoot. „Dan heeft Koster zeker niet zoveel voetbalverstand. Van haar zou je dat wel verwachten. Als je er een andere speelster neerzet, krijgen Lieke Martens en Shanice van de Sanden minder ruimte. Dan verlies je het effect dat we nu hebben op de tegenstander."

Zetten mij helemaal vast

Miedema snapt dat er kritiek is, terwijl haar collega's voorin volop geloofd worden, maar stelt dat dat niet per se aan haar ligt. „Tegenstanders zetten me helemaal vast met drie of vier man. De Noren, de Denen, de Belgen. Superfrustrerend. Terwijl Shanice en Lieke vrolijk over het veld rennen. Zijn ze hun mannetje voorbij, dan staat er niemand meer. Ik kan geen kant op, zat al na de eerste helft met de Belgen bont en blauw in de kleedkamer."

Ze krijgt bijval van bondscoach Sarina Wiegman. „De media hebben het steeds over Miedema, maar zij speelt naar behoren. Alle teams weten dat, wanneer ze aan de bal is rond het penaltygebied en met haar nieuws naar het doel staat, ze dodelijk is. Dus iedereen duikt bovenop haar. Daardoor is er elders op het veld ruimte. De discussie over Miedema gaat wat ver, maar wij zijn gewoon tevreden over haar."

Zweden

Waarschijnlijk staat Miedema zaterdag weer in de basis, als Nederland het in de kwartfinale opneemt tegen Zweden. De wedstrijd begint om 18:00 in Stadion de Vijverberg.


love
user_56ab47df385e64d42476409b5c815bfe006c1e93_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

KNVB snapt woede en wil snel om tafel met de fans

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

10 DEC 2017

Terwijl heel Nederland onder een witte deken lag, bevond zich in de hoofdstad een groene oase waar de topper Ajax-PSV werd gespeeld. Waar er in Rotterdam bij Sparta-Vitesse en in Utrecht bij FC Utrecht-Feyenoord niet kon worden afgetrapt door de hevige sneeuwval, deed men in de Arena het dak dicht waardoor er gewoon op een groene grasmat kon worden gespeeld.

Levensgevaarlijk

Ajax geeft angstig PSV een pak slaag

Ajax geeft angstig PSV een pak slaag

De spelers van Ajax lopen hun ereronde na hun overwinning op PSV. / ANP

Foto van 'ANP'

ANP

10 DEC 2017

Ajax heeft de titelrace in de eredivisie weer van een beetje spanning voorzien. Het elftal van trainer Marcel Keizer boekte een dikverdiende zege op een angstig PSV (3-0) en verkleinde de achterstand op de lijstaanvoerder uit Eindhoven tot zeven punten.

Ook AZ profiteerde van de tweede nederlaag van PSV dit seizoen in de eredivisie. De nummer twee van de ranglijst heeft nog maar vijf punten minder dan de koploper.

Fans woest op 'commerciële' KNVB: Te gevaarlijk

In Kerkrade kon er uiteindelijk wel gespeeld worden/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

10 DEC 2017

De sneeuw teistert heel het land en ook de Eredivisie heeft er onder te lijden. Niet alleen de velden zelf zijn soms lastig bespeelbaar, maar ook alles rondom de stadions verloopt momenteel uiterst stroef.

Dweilpauze

Likeability of 5

Verhoeven lost belofte in en is eindelijk verlost

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

10 DEC 2017

Rico Verhoeven heeft eindelijk zijn verlossing. In een episch gevecht snoerde hij iedereen de mond, in het bijzonder die van Jamal Ben Saddik.

Thema

'Bosz ontslagen bij Borussia Dortmund'

Zaterdag verloor de ploeg van Bosz voor de achtste keer op rij in de Bundesliga. (EPA)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

9 DEC 2017

Peter Bosz is ontslagen als trainer van Borussia Dortmund. Dat meldt de Duitse krant Sport Bild. Zaterdag verloor Dortmund thuis met 1-2 van het laaggeklasseerde Werder Bremen.

De beslissing om Bosz te ontslaan wordt zondag officieel naar buiten gebracht. Sport Bild baseert zich op bronnen binnen de club.

Camera videoRico is voor Glory een lot uit de loterij

Rico Verhoeven.

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

8 DEC 2017

Kickbokser Rico Verhoeven verdedigt morgen in Ahoy zijn Glory-wereldtitel in het zwaargewicht tegen Jamal Ben Saddik. Glory-oprichter Jon J. Franklin kijkt uit naar het gevecht. De oprichter van Glory is blij met Verhoeven. De man uit Halsteren heeft het imago van het kickboksen opgeschoond en daar profiteert de kickboksbond van. „Elke sport heeft verschillende karakters nodig”, zegt de Amerikaan. „Wij misten a family guy, de man die ’s ochtends het ontbijt voor zijn dochtertje maakt.”

Feyenoord pakt in laatste minuut winst tegen Napoli

Feyenoord pakt in laatste minuut winst tegen Napoli

Nicolai Jörgensen viert zijn goal tegen SSC Napoli. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

6 DEC 2017

Feyenoord heeft het weinig succesvolle Champions League-avontuur toch mooi afgesloten. De club uit Rotterdam-Zuid won dankzij een goal in blessuretijd van Jeremiah St. Juste met 2-1 van SSC Napoli.

De wedstrijd begon bijzonder slecht voor de Rotterdammers. Al na anderhalve minuut mocht Kenneth Vermeer, die voor het eerst in een flink aantal wedstrijden weer in het doel stond en meteen aanvoerder was, de bal uit zijn net vissen. Een vrije trap belandde voor de voeten van Piotr Zieliński, die de 0-1 binnenschoot.